• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    MULISYS
    MULISYS --- ---
    Díky za tip - pokud jde o systém souborů - tak to bylo v NTFS - komunikační rozhraní nevím - ale i kdyby byl disk v AHCI - zkoušel jsem připojit externě k W7 - tam by se ukázal, předpokládám - nehledně na to, že BIOS z původního ntbooku přepínání mezi AHCI a IDE (SATA) neumožňuje. Ještě jsem zkusil LINUX SLAX - z boot CD - a taky nic....). V Biosu ten hadr vidět prostě není... i když tam je (a točí se....). Má někdo zkušenost s oživením takhle "umřelýho" disku?
    OMI
    OMI --- ---
    Nevím jak ten link dát do záhlaví, našel jsem jenom nástěnku... tak aspoň do diskuse:
    [ Breber's offers club :-) ...doprava, stěhování, ZÁCHRANA DAT, PC servis, hosting...práce všeho druhu aneb pomuzu, jak mu ]
    Protože já bych ti doporučil jenom svoje oblíbeé softy (GetDataBack) a jenom bych si drbal za uchem, jeslti Vista třeba nemá nějakej jinej souborovej system... Protože já jsem jenom kuchyňskej bastlíř.
    MULISYS
    MULISYS --- ---
    Prosím, poraďte - mám hdd hitachi 5K250-200, model: HTS542520K9SA00 (200GB- SATA - do ntb).
    V Biosu není vidět - a když jsem ho vyndal do "SATA kolíbky" (Digitus) - abych ho otevřel na jiným PC - neukázal se ani jako logická jendotka - přestože se evidentně točí. Je na něm OS Vista (teda pokud tam něco je...) - zkoušel jsem ho připojit jak k XP tak ve Win7 - ale ve správci disků ani ť.....Má někdo návrh, co dělat, než to definitivně odnesu na "vyšetření" za 5litrů? Zkoušel jsem UFS explorer, obnovy v Hiren´s boot CD 10.4 - ale nikde není vidět....tedy ani jak opravit...ani zformátovat.....předem díky za tip
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    Hhoj mate nekdo doma chladic nalitce walls 1 koleka si ustipnul kus chladice a je vim ze to takhle v intelu nereklamujou Dik moz za cokoliv
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    Zdravím, znáte někdo dobrý ASUS servis v Praze? Nalil jsem si víno do notebooku :-) Dopadlo to dobře, všechno funguje, jen nejedou některý klávesy... Díky za odpověď!
    OMI
    OMI --- ---
    (...pročež jsem rád, že se další člověk dostal blíže datům, ael taková debata by se měl akonat právě na tomlinku.
    Už rpoto, že tam může k tomu něco říct víc lidí.
    Tady to forum by mělo bejt dobrý jenom k tomu nabídnou nebo se zeptat po vraku -- třeba konkretně po tom modelu disku, co tě zlobí, aby bylo z čeho kanibalizovat, kdyby bylo potřeba... )
    BREBER
    BREBER --- ---
    OFFINKAA: jestli ten disk vydava nesdandardni zvuky, jakoze se treba netoci jak by mel, tak kazdy zapnuti to muze dost dale poskozovat a to nemluve o nejakem SW....

jinak pana z Lamy znam a on vi o cem mluvi, tak kdyztak mi dej vedet do posty - muzu se na to podivat...

jinak tu na Nyxu je klub [ Data Recovery - zálohovat, zálohovat a zálohovat ]
    BREBER
    BREBER --- ---
    LEWIN: pokud chces vyhledove o data prijit, tak urcite na to SW jsou (i format ti to uklidi), ale je to sebevrazda...
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    LEWIN: Tohle by si mel ridit SMART sam. Rozhodne ale, pokud uz jsou viditelne, se tomu disku neda verit. Ztrata dat je az moc realna. Takze pouzivat pouze na nedulezita data.
    LEWIN
    LEWIN --- ---
    Zdravím,

zjistil jsem, že mám u notebookovýho harddisku vadné sektory. Lze je nějakým způsobem "uklidit do karantény", by se na disk ještě dalo zapisovat, ale ne na ty vadné sektory? Díky za každou radu.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    OFFINKAA: Seekuje ..... . Pokud se ale netoci, ta nema cenu na to poustet jakejkoliv software.
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    PAMETNIK: neřekla bych, že se přímo točí...spíš skrečuje :-)
    Zkusím UFS explorer...ale myslím, že ten pán, co mi to diagnostikoval asi ví, že bez otevření to nezachráním. No uvidíme.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    OFFINKAA: Vrni, znamena ze se toci ?? Pak je tedy realna sance ty data zachranit i "amatersky". Dulezite je, ze pouzity nastroj NIKDY NESMI na ten disk zapisovat, muze z nej pouze cist. Takze napr. (muj oblibeny) UFS explorer se da pouzit.
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    Disk byl na diagnostice u Lama expertů v Brně. Prý se musí otevřít a cena cca 3 - 6 tis.( což fakt nemám), mechanicky tam není něco OK. Mám ho teprve od léta TRANSCEND StoreJet ...a i přes to, že nespadl, ve středu jsem ho zapojila, notas ho jako USB vidí, systém data nevidí, vrní, ale nanačítá.

Taky to vypadá na šuplík, ale ještě zkusím tedy ID Brebera
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    OFFINKAA: Ono by taky chtelo trochu vic informaci. Co to je za disk a jak se zavada projevuje. Nekdy staci ho vyndat z "domecku" a pripojit primo do PC. Jindy ale ne ...... .
    OMI
    OMI --- ---
    OFFINKAA: Předpokládejme, že z nějakého důvodu ti prosté programy nestačej. A ja "servis" (záchrana dat a stěhování bytů) tady má ID BREBER club, takže pokud ti opravdu programy nestačej, rovnou zkus napsat jemu.

Já mám dva disky pěkně v pixlách a střádám do prasátka tisícovku k tisícovce... :-)
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    Zdravím, našel by se tady někdo, kdo by mi poradil, jak zachránit data z externího hadru za míň než za 3 litry? popřípadě na koho se můžu obrátit? Díky
    OMI
    OMI --- ---
    Už mám reservaci.
    JAMESRAMONE
    JAMESRAMONE --- ---
    MAWRHIS: no jestli ho ještě máš snad bychom se mohli dohodnout
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    mám tu doma 24" acer, asi 3-4 roky starej. když se zapne naskočí logo acer a pak nic. zřejmě je v háji elektronika nebo zdroj - nevim. každopádně kdybyste to někdo chtěl tak zadarmo přenechám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam