• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RIMAN0: ja vetsinou pouzival
    NBServis - notebooky servis - opravy a servis notebooků, opravy LCD monitorů
    http://www.nbservis.cz/
    Katalog | NBServis & Notebook-Dily.cz - Náhradní díly pro notebooky, díly pro APPLE, díly pro ACER, díly pro ASUS, díly pro Brave, díly pro COMPAQ, díly pro Compaq Presario, díly pro DELL, díly pro Fujitsu Siemens, díly pro HP, díly pro HP Pavilion, díly pro IBM, díly pro Lenovo, díly pro Medion, díly pro MSI, díly pro Prestigio, díly pro SONY, díly pro TOSHIBA, díly pro UMAX
    http://www.notebook-dily.cz/
    TLOUDEV: proc potrebujes s vypinacem? ten vypinac se da pridelat mezi zelenej a cernej drat na tom velkym konektoru. a -5 i -12 je na tom konektoru taky... vygoogli si "atx psu connector pinout"
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RIMAN0: ale má. jsou pod těma gumovejma špuntikama. a od sebe to prosimtě rozevírej starou (!) kreditkou.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RIMAN0: aukro kup tam vrak
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    RAINBOF: to je právě to co mě furt trápí a ještě sem nerozhodl, jak s tim dál. A moc nevim jak rozeberu monitor, nemá to šroubky, takže se to bude muset asi nějak po stranách, na správnejch místech kde jsou cvočky odloupnout, jestli mam pravdu?? a jestli jo, tak to je přesně to, co mě při rozebírání čehokoliv vždycky děsí a sere :D

A problem číslo dva je ten pant. Zatim sem našel akorát za 700, máte někdo typ, kde maji tydle věci levně? Já našel nejlevnější na zboží a to je pořád semikilo.
    pravy pant asus F3jc - Zboží.cz
    http://www.zbozi.cz/?q=pravy+pant+asus+F3jc

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AKA_THE_A: jsi si jist ? par pantu jsem videl a tvuj postup se mi tak uplne nezda...

RIMAN0: ver mi delej to vedle toho ntb ne na nem. lcd rozeberes snadno a ntb dal rozebirat nemusis. sundani segrovky nic neresi budes ji tam muset taky vratit a to se dela kladivem. to budes delat na tom panelu ?
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    AKA_THE_A: aha, no googlnu si, jak nejlepe sundat segrovku, děkuju : )

AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RIMAN0: na spodní fotce to vypadá jako segrovka, když ji sundáš, měl by pant samotnej jít rozebrat...

Ad vyndavání pantů - obvykle se musí NTB rozebrat do posledního šroubku, ale často i to bude k ničemu, neb panty můžou bejt napevno přidělaný k rámu...

p.s. Jak sám vydíš, i brambora fotí (značně) líp, když má světlo ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RIMAN0: no otázkou je zda je pant zatvrdlý nebo ne. pokud ano stejně ho vyměníš pokud ne, můžeš si to zespodu zabrousit, a místo tý patky protáhnout dva dlouhé šrouby vedle sebe na ně natočit sloupek matky (tak aby se dotýkaly rovnýma stranama - budes je muset zbrousit. následně je slepit lepidlem na kov a vyvrtat do nich díru v místě kde byla na té patce původně. to bys měl zvládnout sám :) jinak panty stojej cca 500
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    RAINBOF: no, tak sem z toho dostal akorát tu spodní ulomenou část, ale z toho monitoru mi to fakt nejde. Nevim co mam kde přimáčknou, pootočit, abych to vyndal a obrazovku asi nerozeberu. Jeslti ti todle postačí, tak by to bylo super, jinak si mezitim někoho seženu, kdo by mi s tim pomohl ;) Kdyžtak tady je foto, kdyby ti to helplo s hledáním.

AKA_THE_A: bohužel, doma je jen brambora

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RIMAN0: no na tomhle kusu už žádnej neni :) ten co tam byl vypadl proto se ti zlomila ta patka. zbytek šroubů je v lcd panelu.
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    RAINBOF: hale upřímě, já vůbec nevidim nějakej šroubek, kde by se to dalo povolit, abych to mohl vyndat. jak se todle vyndavá? prostě ho vytáhnout po tý "hřídeli"? nebo je v tom nějakej mechanismus?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RIMAN0: to ti zatvrdnul pant a ulomila se ta tyčka vyfoť ho samotnej možná ti ho tu i vyhrabu :)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RIMAN0: buďto vyfotit něčim jinym než bramborou, nebo alespoň na světle, z fotky nic nejde poznat..
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    Zdravim, mam noťas Asus F3j a urvalo se mi ohybný koleno na jedný straně monitoru (fakt sem netušil, že zrovna todle se mi na hardwaru posere :D). Máte někdo zkušenosti s výměnou? případně doma tydle ohybný kolena? a jakákoliv rada/zkušenost se servisem výtana v tomdle směru : )

OMI
    OMI --- ---
    Přemejšlel jsem... a vpřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v úpůlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.

Dnes je k mání KONSTANTANOVÝ DRÁT.
    (Ten určitě nevyhodím, to se určitě může jednou hodit :-)
    OMI: dik za nabidku, na severozapade od prahy bych mel mit taky nejakej AT zdroj (ten s vypinacem), vomrknu to a pripadne se tydnu ozvu.. tech ATX (spinany compem) mam taky celkem dost ale ty jsou mi povetsinou k hovnu..
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: ne, do šrotu :D
    OMI
    OMI --- ---
    AKA_THE_A: ...jako ten futrál disku? Modelářům?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: z HDD nemaj moc použití, max. statorový plechy jako základ pro konstrukci vlastních motorků... větší cenu má to hliníkový/hořčíkový šasí :D
    OMI
    OMI --- ---
    Jo a ještě mám motůrky z HDD, kdysi jsem se syslil pro modeláře, ale jak to fšecko flinkám, vývoj se už zase trochu posunul a už se prej nepoužívaj.
    Takže pokud pro to nemá někdo konkretní využití, věnuju to BRMlabu.
    Jsou tam oba typy 5.600 i 10.000rpm a jsou toho tak dvě velký hrsti.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: měď? to snad ne... Jedna z těch mála výhod spínanýho zdroje je, že mědi potřebuje jen zlomek toho co železný trafo...

Zájem bych měl o velký impulsní zdroje (a obecně cokoliv obsahujícího velký feritový trafa)...
    OMI
    OMI --- ---
    PC-zdrojů mám teď nadbytek, rozebral bych to na měď, hliník a železo... a brzy v nich budu muset udělat čistku, takže jeslti někdo chcete, honem se přihlašte.
    Nevím kterej je AT a ATX, ale měl bych mít jak ty s vypinačem, tak ty vypinané počitačem...
    Kladno a západně od Dejvic.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TLOUDEV: to by měl bez větších problémů ustát...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam