• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    Mam tu k dispozici 19"LCD Acer AL 1923 tdr. Obcas nabehne a bezi, obcas taky nenabehne. Po strceni do zasuvky a zapnuti jenom blikne indikacni ledka. Uz jsem ho mel otevrenej, ale nic jsem nevykoukal a nechce se mi to resit a ani ho vyhazovat. Za odnos na Praze 8.
    OMI
    OMI --- ---
    NTSHADOW: myslímže je to spíš tahle: http://www.ebay.com/.../370561310731?pt=US_Vintage_Computing_Manuals_Merchandise&hash=item56472ce00b
    ...tak to já ji zkusím, jeslti funguje a kdyžtak na ní zbohatnu :-D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: to pripojis i k PC pokud jede :)
    OMI
    OMI --- ---
    Sakra, tak jsem si myslel, že nakládám starou HP-LJ... a je na tom vytlačený duhový jabko a napsáno
    "Personal LaserWriter"... nemá to USB ani PrintPort a já nemám Apple, nevím, jeslti tomu něco schází (ale předpokládejme, že ano) -- nechce z toho někdo něco, než to rozložím na ocel, plast a blejskavý věci?
    OMI
    OMI --- ---
    klávesnice pro mini-NTB Acer One by nebyla? Ta s rovným pravým-dolním rohem.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR:
    jsem nebojácnej :)

dvd-ram prorokuju přežití dlouhý proto že tu pořád hnije bluray kterýžto mechaniky dvd-ram pořád čtou. Nejlíp je to asi na pásky ale kdo to má skladovat a případně pak číst :D

nezálohuju tera ale řádově giga (vpodstatě pár věci) fotky nechť se válej v cloudech ale zdrojáky, konfiguráky a jiná práce tohoto druhu...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: Jako jiste, historicky zmizi _kazde_ rozhrani, ale tvrdit, ze ustup dvou nesouvisejicich standardu je v pricinne souvislosti, protoze se to deje zaroven, mi pripada dost odvazne.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISKVOR: historicky tak že ubude rozhraní.
    Nečekám že by se někdo zabýval redukcí ata2kdovíco na platformu která to nikdy neměla. podobnej osud potká konvenční scsi který po transformaci v "sas" zmizlo, ATA, snad i SATA který čas od času závodí s USB pro některá užití. Nejspíš pořád budou holé standardy typu RS232, i2c který vyvedeš i z kdejakýho tabletu dneska. příklad za všechny kam připojíš disketovku 5.25 ?

teslácky RS232 (nějak to nazývali bylo to několik linek s hw kontrolou dat) už dneska taky nikde nemáš. umřelo to s platformou.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RAINBOF: Jak souvisi procesorova architektura s datovym ulozistem?
    OMI
    OMI --- ---
    RAINBOF: MO jsem používal velmi intenzivně dlouhý roky.
    A fakt je to jenom an sterilní kancelářskou práci -- vzít nějak dis v kapse, byť ve dvojitý škatulce, je přímá vražda. Už jenom mít ho ve škatulce v šuplíku je dost ruleta. A to jsem je měl v igelitu a v krabce. Fakt nic moc použitelnost.
    Ale jako vynález to bylo jistě geniální.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    AKA_THE_A: no povrch disku snad mozna vede az na par kurvitek. tak predne to ze topologie je v prvni stope primo na disku.
    Pak to ze disk neni uplne odolnej. Nejstarsi zaznam co mam je na 2x rychlostnim CD ktery jde cist doted a na DVD-RAM discich. MO disky podle me taky celkem vydrzej kdyz mas krabicky. U archivace mi jde o to abych to 10-15 let mohl prelejt na neco dalsiho. Myslim ze DVD-RAM v roce 2034 jeste prectes budes li mit kde. (protoze to vypada ze asi deset let cely X86 a x64 pujde do hajzlu a skonci jako 8bity)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    AKA_THE_A: Drobna korekce: disk z roku 1994 v roce 2014 prectes; disk z roku 2004 mozna prectes, a v roce 2034 disk z roku 2014 pravdepodobne neprectes - zvysujici se hustota zapisu znamena, ze na fyzicky disk uz davno nezapisujeme bity, a je tezsi je z toho zase vytahnout ven (obligatni RoHS ani nezminuju). Takze ano, magneticke pevne disky z minulosti jsou odolne, ale do budoucna bych na ne urcite nespolehal.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RAINBOF: pokud chceš odolnost proti času, vede magnetickej HDD, i z 20 let starýho se furt dá číst když vyřešíš jak ho připojit :D
    Polykarbonátová optika (CD, DVD, BL...) nabírá ze vzduchu vodu, takže bych na ně nespoléhal (nebo je dal do krabice s hromadou silikagelu) :P
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: musíš jí držet v krabičce. jinak v odolnosti zatim vedou dvd-ram media :)
    OMI
    OMI --- ---
    OMI: Přinejmenším tonery by použitelný ještě bejt měly, pokud někdo chcete... Jinak to likviduju.
    OMI
    OMI --- ---
    RAINBOF: Takhle je vyřazená, ale myslímže bych ti pomoct mohl -- mám externí SCSI 640MB. Pár disket k tomu.
    Už jsem to roky nepoužil, ale běhala dobře.
    Já od nich ustoupil, protrože jak se ta disketa zapráší, celý to lehne.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    OMI: nejaky disky k tomu ? urco bych jednu dve uzil. obcas je potreba precist neco fakt staryho.
    OMI
    OMI --- ---
    dále nabízím tiskárnu Canon Pixma 4300, tonery ještě něco obsahují, jsou mokré, ale patrně dolévané a hlásej "nádržka s inkoustem není instalována ve správné pozici" pro žlutou, purpurovou a azurovou (CLI-8Y, CLI-8M, CLI-8C).
    OMI
    OMI --- ---
    nabízím OptoMagnetiku Olympus MOS300E, vyřazenou pro... no, obvykle máme už vyšeptalý lasery a nečtou nebo se odhlašujou od systemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam