• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    RAINBOF: taky jsem se setkal s tím, že se 1GB ramka hlásila jako bezchybná 512mb. na memtestu hodiny bez chyby, ale instalace os s bsod. co jsem se natrápil než jsem si toho všiml
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MIKROM: nebo pres dve
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    MIKROM: ok
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    VOYAGER76: hodina je málo, nechat třeba přes noc
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    AKA_THE_A: vcera jsem delal test z Memtestem z toho UBCD a nechal jsem to pres hodinu... A nic...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOYAGER76: a kolikrát si ho nechal projet? Někdy se vady začnou projevovat až po 2-3 projetí, kdy se všechno pěkně prohřeje ;-)
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    AKA_THE_A: no, protoze v tom kompu nic jineho, nez deska prakticky neni... memtest jsem ted delal z memstestu z HiRens 9.2, kterybyl na DDR1 a pamet zadnej error nehodila... ted stahuju to ultimate boot cd a zkusim to jeste s novejsim softem...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOYAGER76: řadič pamětí je integrovanej v CPU... kde přesně bereš jistotu že vyměněnej kus netrpí stejnym problémem? :P

jinak samozřejmě Memtest...
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    VOYAGER76: taky bych to videl na RAMky ... my sme v praci pouzivali na vsechno testovani tohle: http://www.ultimatebootcd.com/
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    VOYAGER76: memtest jsi zkousel?
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    ahoj, mam dalsi zapeklitou vec, opet s thinkpadem, tentokrat s X120e… Zacalo to tim, ze jsem chtel na nej nainstalovat W10 upgrade a nechal ho bezet pres noc. Rano ho najdu, jak porad restartuje do modre smrti, tak jsem ho natvrdo vypnul a od te doby, haze BSOD uz pri instalaci Windows, vetsinou po restartu. Uz jsem mu sehnal na eBayi i jinou desku a dela to porad. Zkousel jsem i pamet, HDD, vyndat baterku, flashnul jsem BIOS na nejnovejsi verzi, vypnout UEFI boot a SATA mod dat na Compatible. V nejlepsim pripade se Windows nainstaluji, vse beha jak po masle, ale po instalaci prvnich driveru (zkousel jsem Power Management driver a nebo Video driver) a nasednem restartu uz zase skace do BSOD. BSODy jsou dva, jeden tusim c00021…neco… (fatal error) a ten druhy jsem vyfotil. Netusi nekdo, jak je to mozny, ze to dela i s druhou deskou? Diky moc
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VOYAGER76: zkus nejaky live distro linuxu pokud to tam pojede jsou to jen a jen drivery.
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    BUGER: i ten jsem zkousel (mam dva)… ledazeby byly vadny oba… :/
    BUGER
    BUGER --- ---
    VOYAGER76: kabel mezi "spodkem notasu" a "monitorem"?
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    AKA_THE_A: Vista Bussines...
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOYAGER76: tipuju že W7? (problém je v ovladači pro widle)
    VOYAGER76
    VOYAGER76 --- ---
    ahoj - netusite, kde muze byt bugv podobe nefunkcniho bluetooth u Lenova T61? Jedna se o verzi s bluetooth v monitoru, nefungovalo (driver pise, ze ho mam zapnout, ale prepinac na vypinani radia mam zapnuty), tak jsem na eBay koupil novy, otevrel monitor a vymenil ho. Wi-Fi fungovala a funguje, ale bluetooth je porad nefunkcni, takze mne uz nenapada, kde by mohla byt chyba... Tusite nekdo, prosim? Dekuju za napady...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Neni to uplne hardware, ale kdyby nejaky prazak mel tenkou oboustrannou lepici pasku pod lcd, tak bych byl vdecnej.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BUGER: bohuzel jsi narazil na zapraskanyho prazaka :)
    BUGER
    BUGER --- ---
    BLACKHEAD: podle me (co sem se docetl na forech, netu, atd - prakticky jsem to nezkousel, protoze sem nesehnal ten SW) je gui jedna vec, ale hlavne ten sw "zna" ty vendor-specific commandy a hlavne "mapu" SA (service area) toho disku, tudiz "vi" kde je napriklad ulozen senzam vadnych sektoru, fw moduly, SMART a podobne
    BUGER
    BUGER --- ---
    RAINBOF: mel bych zajem, ale samo jen pokud si z Brna, jinak to nema smysl resit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam