• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RAINBOF: pokud je součástí inicializace formát, tak je v tahu alokační tabulka :(
    HONIK: jestli se po vrácení do rámečku data neukazujou, budeš muset kontaktovat někoho, kdo má s WD zkušenosti.... quick google - https://www.zachrana-harddisku.cz/cz/obnova-dat-wd-mybook.asp
    Ale počítej že to nebude levný...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HONIK: nijak, wd ten disk sifruje pokud ho neuvidi (myslim ze inicializace jeste nic na urovni dat nedela)

pokud to ale nedela (moc ty wd zas neznam) tak ti bude staci eraseus partition recovery ale to recovery delej na jiny disk!
    HONIK
    HONIK --- ---
    Ahoj, mám externí HDD WD My Book Studio. Protože jsem blbej, vyndal jsem samotný hard disk a dal ho do PC s Windows XP, kde jsem klikl na "inicializovat". Nemáte někdo tip, jak tu inicializaci vrátit zpět, abych se dostal k datům která na disku jsou?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    AKA_THE_A: jo a ten Ultrabay adaptér neumí použít display noťasu, jenom externí :P
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    ERIDUAN: předně - odkazovanou GPU nemáš do čeho fyzicky zapojit, Ultrabay konektor je čistě Lenovo věc a ta karta je do MXM slotu...
    Druhak to vypadá, že interní kartu nelze uživatelsky vyřadit a tim pádem tam stejně nemůžeš nacpat něco jinýho než čip stejný rodiny...

pokud chceš laptop do kterýho půjdou v budoucnu dát nový karty, kup si něco s MXM slotem :P

p.s. pokud si opravdu věříš, zjevně někdo zkoušel kickstarter na tohle (adaptér z Ultrabay na širokej PCIe, údajně 8 linek), takže možná u toho chlapíka existujou nějaký neprodaný prototypy, přip. by mohl vyrobit ještě jeden kus (ale počítej s dost mastnou cenou, tyhle mnohavrstvý tišťáky jsou docela drahý v kusový výrobě) :P
    Důležitý je, že nejspíš má upravenej BIOS/UEFI pro danej laptop aby to vůbec aby to mohlo fungovat, bez toho se jinak nikam nedostaneš...
    ERIDUAN
    ERIDUAN --- ---
    Ahojte, mám. Lenovo IdeaPad Y510p - SLI 2x NVIDIA GT750M.
    A chcel by som sa pustit do výmeny grafického čipu. Našiel som si rôzne technické špecifikácie len si niesom istý či je to vôbec možné. Integrovaný čip mojeho noťásku má označenie N14P-GT-A2 GPU nVidia GeForce GT750M
    a matičná doska je z rady VIQY0 MB 47W .. tých matičných je niekoľko modelov. FRU od 90002916 do 90002927
    Momentálne si nie som istý, ktorý model mám ja. Nepozeral som sa dnu, zatiaľ.
    Viem že nemôžem urobiť totálne zázraky. Potrebujem presne taký čip ktorý má zhodný počet pinov, jak tento ktorý je na doske. Mám dojem že taký bude len jediný na svete. A to samotný 750m. Avšak ak by bola nejaká možnosť updatnúť na vyžší čip tak by som do toho šiel.

V prílohe som doložil dva obrázky. Jedna je samotná matičná v jej pravej časti nad výsečou je grafický čip aj s jeho ramkami. A druhý je externá grafika a jej riešenie. Napadlo ma zapracovať na tej externej nejakým spôsobom.
    Nejakým zázrakom by som tam chcel narvať toto NVIDIA GeForece GTX 980M GDDR5 8GB
    Aliexpress.com : Buy NVIDIA GeForece GTX 980M GDDR5 8GB 2500MHz 1536SP Laptop Mobile GTX980M for 16F3 16F4 1762 1763 GT72 P151SM P170SM P177SM P375SM from Reliable laptop hardcase suppliers on TEN-K China
    https://www.aliexpress.com/...Laptop-Mobile-GTX980M-for-16F3-16F4-1762-1763/1522480_32294160185.html

Ta 980m nepôjde hneď z niekoľkých dôvodov. Potrebuje príkon 240W. a môj adaptér dodáva len 170W. A samozrejme architektúra.

Ale to je samozrejme nezmysel. Za tú cenu by som mohol mať už nový noťas ( iked nie s 980m, ale aspoň s 960m)

Myslím, že poznám odpoveď, a bude znieť negatívne, že integráč sa vymeniť nedá.

COSMY
    COSMY --- ---
    JAKES: nejakej navod step by step? :D
    JAKES
    JAKES --- ---
    COSMY: Poměrně známá chyba, odešel filtrovací kondenzátor u zdroje. Otevřít a vyměnit.
    COSMY
    COSMY --- ---
    mam doma stary 9 let bedny GENIUS Home Theater SW-5.1 5000 doted jeli ok v sobotu sem je odpojil a zapojil na jiny zasuvce vse ok ale po cca hodce hrani se najednou vyplnuly a uz nesli zapnou vzadu maj pojistku kterou sem vymenil protoze byla ko dal sem novou ale po zapnuti jen lupnou a pojistka je zas ko nemate s nima nekdo zkusenost?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    pentium 4ka ht bez ramky. s ata diskem. v utery prihodim typkovi do eo.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    shanim PCB pro ST2000DM001 (2TB Seagate), revize 2012
    KOHN
    KOHN --- ---
    Čus, kdyby se náhodou někomu doma povaloval vrak HPčka, nejspíš se nějak dohodnem...

[ LOOKING FORSHÁNÍM: Pavilion dv6-2160ec - Klávesnice, Akumulátor / Praha / 500 CZK ]
    BUGER
    BUGER --- ---
    MIKROM: pokud mas moznost zkus ji propajet idealne horkovzduchem, kolikrat je to jen studenak...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MIKROM: Jo takhle, už to vidím - pochopil jsem to napoprvé obráceně.
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    PISKVOR: né, je pravděpodobně v háji řadič, proto píšu o tom IS902 :P (čili mechanicky poškozená fleška na díly by mohla pomoci, vyhořelá nikoliv)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MIKROM: Jestli to má jen ulomenej konektor a čumí z toho USB, stačilo by napájet k libovolnýmu konektoru...
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    mám tu na stole usb flashdisk corsair, ze kterého bych chtěl dostat data, neválí se někomu nějaká fleška třeba s ulomeným konektorem? asi ideálně s řadičem Innostor IS902, že bych ho zkusil přehodit.
    OMI
    OMI --- ---
    nabízím HP LJ 4L
    Napřed hlásila PapperJam a hrčela převody, pak jsem ji zkusil rozdělat a aniž jsem šáhnul do součástek, už jenom svítil obecný error.
    Nepředpokládám, že to k něčemu někdo využije a tak ji v týdnu zlikviduju... tak rychle!
    GONZA223
    GONZA223 --- ---
    PISKVOR: no to je právě to že bych potřeboval vůbec nejdřív vidět co na tom disku vůbec je ... vím že tam je solidní archiv mp3 který z velké části už ani po netu sehnat nejde a taky celkem dost hudebních samplů z dob kdy jsem hodně skládal muziku ... taky řada fotek a tak dále no ... popravdě jsem si říkal že třeba 5 tisíc bych do toho klidně investoval ,ale 10000 už je celkem dost , kort když jsem se bez toho obešel takovou řadu let ... on teda ještě cca v roce 2007 šel , pak odešel :(
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GONZA223: Otočil bych to, a nejprve se ptal, na kolik si max ceníš ta data, a zda je můžeš získat odjinud (ze záloh, z netu). Pokud si je ceníš na méně než na 10000, vůbec bych se neobtěžoval s nějakou profi záchranou, protože levnější to nebude.
    A teda 13 let starý disk...já bych tomu moc šancí nedával ani u profíků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam