• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAIKA: v čem jsou ty zálohy dělané? mají ty ostatní pc, na kterých byl disk zkoušený, instalovaný software, který by ty zálohy mohl vidět?
    obecně zkusit nějaký partition tool a podívat se, co s diskem je, popř, co je na něm.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    ahoj, nevim zda to sem patri, ale mam 1T disk prave se zalohou, vcera jsem zapojila do NTB a chvili fungovalo a pak najedou nic ... a nevidi ho zadny pc, vyzkouseno ve 3 , i jiný kabel, nic, disk se točí, notas pípne ze ho vidi, ale uz neukaze a ja nevidim.... ma to 3 kovou koncovku... nevite jak se dostat k zalohovanym datum ??, diky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: nekdo hned 6x :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    budem vidět ;)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    RAINBOF: taky bych řekl :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RAINBOF: nasoukal sem tam xpéčka, trochu už neco poklepal a pořádně to roztavil na youtube a zatím to drží. opravdu se zdá, že se to bylo naprosto nesouvisejícím nastavením jakéhosi lan modulu v biosu. klep klep.
    vpodstatě je to asi vlastně jedno, jenom sem včera neměl co dělat, tak sem posbíral staré díly a naskládal to do odepsaného ntb, že se budu jako bavit při neděli.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: ja odhaduju ze az zas udelas klepy klep do spatnyho mista tak to chcipne. videl bych to na flex kabl.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    AKA_THE_A: zapnul jsem nějakou lan utilitu v biosu a obraz je vpořádku, zdá se. klep klep
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    DOKKTOR: časování displeje se zdá bejt poněkud mimo :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    co to znamená a dá se to léčit? d-sub výstup zdá se nefunguje
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    SM3: tak ho kuchni a pripoj primo na satu...treba odesel radic
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    SM3: Tenhle uměl komunikovat s diskem i když nebyl ničím vidět. Stáhni alespoň triálku tak to zjistíš téměř okamžitě.
    SM3
    SM3 --- ---
    GYGAL: To vypadá použitelně, ale ten ext. hdd se mi nikde nenačte, má vyměnitelné konektory z usb 03 na 02, chová se stále stejně, rozsvítí se „vrní“ jako normálně, ale nikde se neobjeví :/ Mam tu ještě jeden úplně stejný s usb 02, který se normálně načte i s 03 :/
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    SM3: Doporučuju easeus data recovery. Používám dlouhodobě a nedávno jsem s ním zachránil data z skoro mrtvého disku.
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    SM3: zkousel si TestDisk?
    SM3
    SM3 --- ---
    Mam hdd Seagate FreeAgent GoFlex 1TB s USB 3.0 vždy jsem ho používal pouze jako zálohový na Maca pomocí Time Machine. Disk jsem cca půl roku nepoužil a když jsem chtěl udělat novou zálohu, data se nechtěly na hdd pomocí TM přepsat. Tak jsem celý disk zformátoval v macu, od té doby se mi disk nezobrazuje ani pokud to zkouším na jiném pc kde je Ubuntu. Formátování disku v macu bylo dokončené, aspon to hlásil, tak nevím kde je problém.
    Ztratila se mi jedna složka z pc od té doby - jako naschvál samozřejmě, když jsem zformátoval ten disk. Pokud by to šlo z toho ještě vytáhnout - ty data na tom možná i jsou, ale disk se mi nezobrazí (OSX 10.9.5/Ubuntu), napadá Vás nějaký program, který by ten disk mohl projíždět a případně najít složky nebo to zformátovat, aby byl disk použitelný?
    Disk normálně vrní a svítí jako vždy před tím.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HONIK: když to nejde dělá se to tak že nejprve uděláš raw image někam pryč.
    HONIK
    HONIK --- ---
    VYHULENY_UFO:
    RAINBOF:
    AKA_THE_A:

Nepřišel jsem na to, jak by to ten Testdisk mohl udělat.

Nakonec jsem to risknul s EaseUS Partition Recovery přímo v tom poškozeném disku bez vyvoření zálohy. Vypadá to, že to vyšlo úplně parádně. Díky!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONIK: neumi to testdisk?

TestDisk - Partition Recovery and File Undelete
    http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HONIK: to by nemelo vadit.co paragon disk recovery ? ma to ve znaku zachranej kruh. starsi sw ale funguje.
    HONIK
    HONIK --- ---
    RAINBOF: Tak ta bohužel ten disk vůbec nevidí (on totiž není vidět v žádném file manageru – není na něm vytvořený žádný oddíl)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam