• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    MIKROM: konektor je v pohodě jsou na tom poměrně cenná data (rocnikovy práce z voš) takže bejt to moje i se do tyhle operace pustím ale....
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    JENDAVB: odpájet čtyři koníky a napájet SATA kabel? (pokud je ko usb řadič)
    Nebo jen napájet usb kabel, pokud je v kýblu konektor.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    Nějakej typ na servis co má eletroniku pro disk samsung externí co má přímo na desce usb connector ? Posledně někdo chválil http://www.datamedic.cz/ máte s ni ma nějakou zkušenost ?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    AKA_THE_A: nebylo to "pobliz zadarmo", bylo to "doslova zadarmo". na sbernem dvore ;-)
    ale docela hezky v tom vypada projekce pres cacalib ;-)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TLOUDEV: 800x600 při 1200 ANSI lumen*...pokud to nebylo poblíž "zadarmo", tak ta cena asi moc úžasná nebyla:D

*Projektor vyrábělo Hitachi a jejich verze má jen 1000 ANSI lumen

LCD máš vevnitř 3, zároveň tam jsou dichronický zrcadla či hranoly (slepený do krychle)...jestli něco z tohodle je dojebaný, je ten projektor dobrej leda jako lampa, protože máš minimální šanci to opravit tak, aby to finančně mělo smysl...

Jestli se ten bordel v obrazu hejbe, vyrob video, jestli ne, hoď fotku (pokud možno něčim co připomíná foťák :P)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cus, na sberaku se mi povedlo za uzasnou cenu ziskat projektor 3M MP7640i, avsak ma jednu vadu na krase. teda vic, ale ta hlavni je, ze je nejak dokurveny vnitrni LCD a nebo nejak aelektronika, bo haze pres obraz takovej nahoru rolujici zelenej matrix pravidelneho vzoru. tusite nekdo, kde hledat poruchu? Jinak teda ukazuje celkem pekne, na to, ze ma roztriskanou sklenenou krytku na cocce se da obraz paradne zaostrit, ale zeleny kanal je evidentne nejaky dojebany.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    DELLAMORTE: Je k mani, napis zpravu pls...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SAMGARR: Ten jsme používali v servise, super věc, vstup na SATA byl zepředu, pokud si to dobře pamatuju. Kdyby ještě byl k mání tak bych měl zájem.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR: Vsichni zajemci opadli, navic jsem zjistil ze adapter umi i SATA ;)
    SUK
    SUK --- ---
    Hola, bohuzel jsem nenasel uplne vhodny tema, tak snad to nevadi tu - nema nekdo funkcni 512MB SODIMM DDR (opravdu "dé dé er jedna") modul a byl by ho ochoten prodat za nejakou prakticky symbolickou cenu?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    1TERESKARASTY1: "pomlčkám" v obraze se řiká artefakty (protože jsou navíc proti tomu co karta měla vykreslit :P) a obvykle je to známka že se stalo něco hodně špatnýho...
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    RAINBOF: dik dik, ale jak rikam uz ji nepotrebuju ;)
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    QUARATH: nejdriv jsem nechapala na jaky prispevek je odpoved zkusil si ji upect :D ted uz vim, ze to neni joke, ale i tak radsi zustanu u strudlu... ;)
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    Už jsem koupila novou ASUS PHOENIX GeForce GTX 1050TI 4G a vyměnila, takže tahle je k mání. Třeba se někomu bude na něco hodit...

bližší popis co se stalo: takze hrali jsme celkem narocnou hru, comp se vypnul, pak nechtel startovat normalne, pak zase sel, ale nejak jinak hucel no a pak zase sel...koukala jsem co kde jak v compu je v nouz.rezimu a nasla jsem: amda00 interface the driver required for this device can not load...jedno mistni ID(IT?:) poradilo at reinstaluji http://devid.drp.su/?dev=amda00 coz melo za nasledek, ze comp nenasel mouse ani keyboard a nakonec nasel jen mys...takze mi pak to ID poradilo vyndat hdd pripojit k jinemu kompu zazalohovat data a kompletni reinstal z cd/flashky...
    anyway...po vrácení času we windows komp šlapal fajn, ale bez podpory graf.karty...po nainstalování vhodného ovladače sice komp startoval, ale přes monitor byly všude takové modré pomlčky...po vyluxování kompa situace stejná po preinstalovani win taktez...Nakonec jsem koupila novou a vse ok ťuk ťuk konec story :)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    QUARATH: pečenim to "spravíš" jen dočasně...základem je nenechat kartu při provozní teplotě +70°C :P
    Odchází propoje mezi křemíkem samotnym a tim tištenym pouzdrem, teplem se to na nějakou dobu "spraví", ale máš zaručený že to zase chcípne...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    1TERESKARASTY1: pokud ji budes chtit pect stav se v brmlabu a nahrejem ji na infra :) aspon ji hned neznicis.
    v troube odejdou vetsinou kondiky.
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    MSI GeForce GTX 770 za odnos.

MSI GeForce GTX 770 Gaming: lepší a výhodnější než Radeony HD 7970 - Cnews.cz
    MSI GeForce GTX 770 Gaming: lepší a výhodnější než Radeony HD 7970 - Cnews.cz
    https://www.cnews.cz/msi-geforce-gtx-770-gaming-lepsi-a-vyhodnejsi-nez-radeony-hd-7970/

Nevím přesně co s ní je, bližší info pošta.

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HIGHBINDER: ja mam stejnej a ma vadnou pamet i flex :)
    ty seriovy flash nejspis odchazej. nebo nevydrzej to "krouceni" jak se to user snaží spravit.
    HIGHBINDER
    HIGHBINDER --- ---
    CHILDINTIME: Už jsem tenhle problém u Galaxy Tab řešil je to opravdu přerušeným flex kabelem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam