• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    TBC
    TBC --- ---
    RAINBOF: jo to jsem myslel "rw" cili jedno jest-li ide nebo sata?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    TBC: potrebuju palirnu :) format libovolny.
    TBC
    TBC --- ---
    RAINBOF: jestli chces nejakou sata dvd-r tak bych tu neco funkcniho z hp serverů nasel za symbolickou cenu... kdyztak posta
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    RAINBOF: Rekl bych, ze sata neni ani jedna.

RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    D4NIX: nemas nejakou sata palirnu ?
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    A kdyby mel nekdo za odnos stary ntb baterky (hlavne li-ion 18650), tak mam zajem =)
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    Mam tu za odnos/odvoz nejaky notebook vypalovacky a hdd.
    Vypalovacky jsou vesmes DVD slim a byly funkcni, mam jich asi 8.
    HDD jsou dva ata 40GB - funkcni, shredly, ale maly a jeden 2TB, hrozne hreje, ma neobnovitelny vadny sektory a ve smartu asi 60 000 chyb.

Osobni predani v Praze, pro me idealne Modrany, Kamyk, Chodov nebo Haje.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SAMGARR: zajimave. 15let slusne.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    RAINBOF: Tak jsem se podival poradne, je to dokonce 19" a podle pctuning dokonce idealni LCD!
    Fujitsu Siemens P19-2: konečně ideální LCD panel?
    https://pctuning.tyden.cz/...onitory-lcd-panely/4581-fujitsu_siemens_p19-2-konecne_idealni_lcd_panel
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SAMGARR: cau opravdu 15" neni to 17 ?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nechce nekdo LCD 15" Fujitsu Siemens, asi 10 let stare nicmene funkcni? VGA a DVI vstupy. Za odnos z P7.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    DELLAMORTE: skusal som 4 rozne recovery programy, zafungovalo mi az Easeus DataRecoveryWizard, mnohe ine nenasli skoro nic a tento soft mi nasiel vsetko, akurat mal limit 1.5gb, tak som si kupil full verziu
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DELLAMORTE: delas to na zaloze ?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BLACKDRAGON: Zkus Testdisk, je to na Linuxu a mělo by to být v každé distribuci. Podařilo se mi s tím zachránit disk, který byl na NTFS a nic pod windows si s ním neporadilo.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    Zkus jinej Reco SW, normalne by mu melo byt jedno, jakej to byl FS, mel by proste zkusit najit cokoli co zna.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    BLACKDRAGON: Quick format urcite nedelej.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    tak skusam recovery software, ale pise mi "unable to determine file system type", v diskusiach som nasiel radu, ze mam dat na disk quick format a potom mi to precita, len sa obavam, len sa obavam aby som naopak quick formatom data nenavratne nestratil
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    BLACKDRAGON: třeba olej v ložiskách neni věčnej.
    Ale to se běžně projevuje tak, že disk kterej dlouho běžel 24/7 v pohodě vypneš a už nejde znova zapnout...
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    LAND: ahoj, nemam masinu pod W7, takze neviem povedat, mam ntb aj desktop na 10ke (a nechce sa mi kvoli tomu rozbiehat paralelne este w7, ani si nechcem predstavit ako by to zas rozhasilo system)

disky boli povodne externe a data ako zalohu som tam na nich nahraval pod w7ckou, inak lezali v supliku, nie je mozne aby doslo k fyzickemu poskodeniu (iba keby unava materialu mimo provoz?!)
    LAND
    LAND --- ---
    BLACKDRAGON: Nepodceňoval bych poznámku od AKA_THE_A. Nedávno jsem pod Win 7 projel jeden hdd softem Mini Tool Power Data Recovery. Viděny soubory, staré oddíly, náhledy. Po update na Win 10 ten samý soft horko těžko vůbec načetl přítomnost disku, oddíly k nenalezení, soubory pryč, náhledy pryč, možnosti obnovy mikde. Ten samý disk, ta samá konfigurace, kabely, napájení, vše, ten samý soft. Jen Win10 místo Win7. Díky Redmonde.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jo a pokud je tam bitlocker, a zkusis to necim opravit o data temer jiste prichazis. pokud se nastroj pro opravu splete, o data prichazis. osobne si myslim ze to ma dostat do ruky nekdo kdo tomu rozumi. sorry :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam