• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    nechce někdo taky? https://www.tindie.com/stores/mikepdiy/
    bazmek je $20/kus, ale poštovný sem do čechystánu je $30...
    PE_
    PE_ --- ---
    Zahodím na někoho téměř funkční VHS videorekordér (pohaslý VFD a nic moc obraz, asi nutná údržba).
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Udelal jsem dokumentaci k tomuto radici, https://brmlab.cz/project/retrolab/w83757s
    Nemel by nekdo druhej? Klidne nemocnej...
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    Sháním nefunkční starou UPS s výkonem nad 600W a více, nutné je aby to byl starý typ který ještě obsahoval transformátor!
    TBC
    TBC --- ---
    HOOLIGAN: komerčně v pze zde: https://www.datahelp.cz/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HOOLIGAN: nekdy je to elektronika ale tohle jsou spis ohnuty hlavy.
    HOOLIGAN
    HOOLIGAN --- ---
    Ahoj, kleknul mi jeden disk (WD black 2TB, HFS+) v macu pro, nejakou dobu divne klepal, vcera se odpojil az uz nenabiha i kdyz se podle zvuku toci :( rad bych z nej nejaka data jeste vytahl. Poradite kam ho odnest? Mam k dispozici funkcni disk stejne rady a kapacity (WD2001FASS-00W2B0) ktery bych obetoval pro pripadne nahradni dily. Diky!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NOIZER: no poradil bych ebay ale to uz jsi jiste zkousel. Obavam se ze budes muset improvizovat. Prostě zkouset neco podobne dlouhyho az najdes.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Zdar.. Chtel bych se zeptat, jestli nekoho nenapada kde koupit nahradni chladic/heatpipe k Toshiba Tecra A50-C-1G2? Zkousel jsem googlit, ale neuspesne:( Pripadne servis, kde by mi s tim mohli pomoct.. Kdyztak diky!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NEXEN: to jde ale potrebujes i stejnou revizi. Otazka co jsi spalil zda jsi nespalil i hlavu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QUARATH: zkus se zeptat v base48 ja to mam daleko
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    nenasel by se tu nekdo z Brna, kdo by zvladl prepajet BIOS na HDD? pripadne kde by to za rozumnej peniz udelali?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    NEXEN: ty decentnejsi ti udělaj diagnostiku zdarma... Jelikož je disk mechanicky v pohodě,nemělo by to bejt zas tak drahý, jednotky tisíc...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    NEXEN: Já to řešil nedávno, desku jsem podle typu koupil na Alieexpress, akorát pak je třeba přepájet BIOS.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    NEXEN: dal jsem i do: Breber's offers club, vzhledem k více dotazům v jednom...
    pokud jsem se zachoval nesprávně, omlouvám se, ale v rámci své roztžitosti jednám tak, jak nejlépe umím...
    děkuji za pochopení
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    Zdravím a pozdravuji,

stala se mi taková věc: při manipulaci a různým přezapojováním HDD se mi na jednom 1/2tera Seagate před mýma očima vypálil tištěný spoj.
    Mám tedy ideu, zkusit sehnat stejný disk a ty zelené tištěné spoje zaměnit.
    Máte s tím někdo zkušenosti, popř. disponujete někdo nepoužívaným diskem tohoto typu?
    Pro osvětlení proč po tom tak jdu, bohužel ten disk byla moje záloha s celkovou historií mého života, života mých dětí atp.
    Existuje také možnost nechat z něj data za "nějaký" (rozuměj drahý) peníz vyextrahovat, ale nemám vůbec přehled, co za to...
    Pokud znáte bližší informace, jsem jedno ucho.
    Budu rád za jakoukoliv radu, tip, pomoc, nasměrování, velmi dlouho to odkládám, už jen že strachu zjištění, že to je darda nebo mise nemožná, tak mne třeba uklidníte.
    HDD viz foto.

Ještě jednou předem děkuji!

TBC
    TBC --- ---
    poptávám šasí nebo nefunkční Lenovo E530, jde mi především o spodní a horní vanu uplně v pořádku, ostatní nemusí fungovat.

nabidněte
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam