je to sice na 99% softwarová chyba, ale nevim už, kam s tím. WIN10. připojil jsem k notebooku 3.5" disk v rámečku přes usb3 a během inicializace neštastně odpojil, čímž se poškodila tabulka atd. disk byl chvilku neviditelný, pak nečitelný, všechno opraveno, data zachráněna, disk jsem naformátoval (NTFS), překopal na něj zpátky data, disk na všech zařízeních doma funguje, jak v rámečku, tak přes sata ve stolním pc, čte, zapisuje, je vidět, prostě no problem, jenom na tom prvním notebooku, na kterém jsem ho romzrdal, je to velký špatný. zapnu ho do usb, znělka, že se něco připojilo do usb, chrousty chrousty, vyskočí okno průzkumínka s obsahem toho disku, chrousty chroust, znělka, že se usb odpojuje a cokoliv spojeného s tou jednotkou zamrzne. disk nebliká ani nechrastí, že by se na něm něco dělo, pokus o SW odpojení neúspěšný, resp. když už čekám deset minut a na disku to ani necukne, tak ho prostě vypnu a rázem všechno rozmrzá. když do toho chvilku rýpu myší, tak se restartuje explorer, ale jinak nic. ve správci zařízení jsem odinstaloval všechny doted připojené disky i řdiče, po následném připojení rámečku se problém opakuje. dogooglit se k ničemu rozumnému nevedu, jenom při řešení problému úplně někde na začátku jsem narazil na zmínku, že někdo pomocí nějakého programu maže seznam dosud připojených zařízení, což jsem možná udělal v tom správci zařízení, možná to maže v registsrech, nevím, protože už se k tomu nedovedu znovu dostat. zatím jsem nezkoušel změnit UUID, protože vlastně nevím, co to doopravdy dělá a jestli mi to nedomrví data na tom disku (asi ne a stejně je mám zálohované). napadá někoho, kde se co nepovedlo a jak z toho ven?