V prve rade dekuji Kachari za motivaci napsat take report:D
Po 4 letech jsem se rozhodla pokracovat tam, kde jsem svuj prvni velky fg trip skoncila - Hamburg. Samo, jsem si neplanovala tak dlouho pauzu mezi tim, ale nejaky ty lockdowny, prace a dost jineho cestovani mi do toho nejak vlezlo. Nicmene, letos jsem si rekla, jdu na to! Hlavni nakop byl asi ten, ze jsem dostala listky na ktown festival v Kodani a to je z Hamburgu co by kamenem.
Pripravu jsem zas nenchala na posledni chvili, tim myslim uplne vseho, po nakup listku na vlak, trajekt a autobus (prece jen z Londyna do Hamburgu, kdyz neletite je to trochu kombinace vseho moznyho:D) tak po nakup barbagu, ktery prisel den pred odjezdem a tak po planovani trasy.
Odjezd z Londyna v pondeli brzy rano smer trajekt. Vylodeni v Hook of Holland, lehkych 35km z trajektu na vlak do Rotterdamu. Prisla jsem na to, ze barbag je dost na hovno, nemam kam dat ruce a pada. Co nadelam.
V utery jsem mela dojet prvnim Flixbusem do Hamurgu a oodtud se vydat jiz smer Kodan. Jenze Flixbus mi zmenil autobus, kam se nedalo vzit kolo a tak na dalsi spoj pro prepravu bicyklu jsem si pockala 6h. Do Hamburgu jsem dorazila tedy pozde a rozhodla se si to trochu ulehcit a odvezt se do Lubecku a zacit tam. Vyrazela jsem po 8 vecer, po cca 35km jsem dorazila na super plaz s bilym jemnym piseckem, nikde nikdo, jen ja, kolo a pivo:D zalehla jsem kolem 11, ze se krasne vyspim. Ve 3 me probudi dest. Hodim karimatku z pod sebe na sebe, ze se jako schovam. To nejak nefunguje:D Behem pulhodiny je z deste bourka jaxvin a hromy, blesky litaji okolo. Opoustim v panice plaz, veci vlecu za sebou. S kolem se loucim. Ukryt nachazim pod piknikovym stolem. Rano si vyzvedavam schnitzel bike (pisek dobre uschovany nachazim az do ted). Necham trochu oschnout promoceny veci a vyrazim smer Rostock. Prekvapive easy pojezdenicko na to, ze jsem spala 4 hodiny. V Rostocku dam pozdni obed, dojedu na trajekt a odvazim se do Danska. Hned u trajektu jsou dva turisticke pristresky, kde se da prespat a tak si ten hezci v marine zabiram pro sebe.
Ctvrtek rano vyrazim z Gedseru napric jiznim Danskem. V prvni pul hodine dostavam vosi zihadlo do stehna, at to pekne pne. 120 km za mnou, dorazim do Stroby Egede. Nakoupim si jidlo, pivo a jdu na koupacku do more. Potkavam dve americanky, bikepackerky, jdeme zabrat turisticky pristresek a popijime pivo.
Patek rano me od Kodane deli jen 40 neco km. Dorazim na obed, ubytuji se v hostelu, dam si slofika a vyrazim na Ktown, potkavam se s kamarady. Vikend se nese v alkoholovem opojeni, hodne punku, koncerty, jidlo, bikewars a tak dale:)
V pondeli chill v Kodani a rozmyselni co dal.
V utery vyjizdim smer sever, prsi a fouka. Dojedu do Helsingbor, trajektem preplouvam do Svedska. Dam kafe s bikepackerem z trajektu, kuryr z Gratze, ceni bikepacking na fixce. Popojedu dalsich cca 25km do turistickeho pirstesku u Landskrona. Uz je zabran bikepackerkama z polska. S radosti me vsak vitaji a popijime pivo :D
Po probuzeni mirim do Malma, kde na me ceka couchsurerka. Pofelim dva dny a v patek dojedu do Trelleborgu odkud se plavim trajektem zpet do Rostocku. Tim byl bikepacking zakoncen.
Pak uz jen Berlin a podpora kamaradu z Londyna na fixed42. Praha, poprve na fixce - docela sila:D Bratislava, critical mass, bike kitchen a vylety do okoli - Viden a zpet 144,5km za 6h20min jsem byla spokojena :)
Snad jeste letos nejaky maly vikendovy akce, pojezdy, ale hlavne snad pristi rok pokracovani podel Baltu z Rostocku! :)
Kolo je to furt stejne jako 4 roky zpet, jen z toho puvodnihu setupu zbyl jen ten ram:D