• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    NIKOLATESLA
    NIKOLATESLA --- ---
    MAESTRO_007: jj, ale mě právě ty dráty připadaj docela volný a nechce se mi je ještě víc povolovat tak jsem sí říkal jestli bych stejného efektu nedosáhl tím že bych utáhl dráty na protilehlý straně kola od toho házení.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AHASVER: 2 - nestaci. cokoliv tam das, to otryskaji. Mozna by ses mel domluvit s lidma, kteri to budu delat.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AHASVER: je vnich zavit? :) zasrubuj tam sroubek...

    NIKOLATESLA: v miste kde haze nahoru (smerem od naboje) musis draty pritahnout... tam kde haze dolu (smerem k naboji) musis povolit....
    NIKOLATESLA
    NIKOLATESLA --- ---
    taky bych měl otázku. když mám trochu rozcentrovaný kolo, který ovšem nehází do stran ale vertikálně směrem k náboji. pomůže když utáhnu dráty na protilehlý straně kola?
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    ahoj, prosím o radu/y

    1) mám na rámu odřezaný "špuntíky", který původně sloužili k uchycení nosiče na lahev. zůstaly po nich díry. pán v lakovně nedoporučuje je zakytovat - myslíte, že je ok nechat je, jak jsou? (rám bude mít černou barvu, tj. nemělo by to být moc vidět, jde mi o technickou stránku věci)
    2) řešili jste někdy zakrývání pochromovaných částí rámu? konkrétně patky... stačí je před pískováním přelepit papírovou páskou?

    díky za pomoc
    TOMBSTONE
    TOMBSTONE --- ---
    NIKOLATESLA
    NIKOLATESLA --- ---
    KVBIK: díky. rám je Leader 722, kliky jsou dlouhý 170mm
    TOMBSTONE
    TOMBSTONE --- ---
    pokud mate nekdo cas v patek, zajdete se podivat na forbikes, kamarad postavil minidrome a porada zavody:
    http://www.forbikes.cz/2013/download/program_4events.pdf
    (ja budu bohuzel hnit v praci)
    KVBIK
    KVBIK --- ---
    KREKRX: je to moje stary kolo, na kterem jsem se kdysi hodne najezdil, tak jsem mu chtel doprat jeste trosku zabavy. a pak mam rad, kdyz je kolo trosku zivejsi (freestylovejsi?:).. kdyz jsem napriklad jezdil poprvy na 29" mtb (marin), tak mi to prislo jako hrozna neohrabana koza.. ale je jasny, ze to je spis o geometrii, nez velikosti kol. takze hlavne duvod (a). jinak porad pokukuju, co postavit/koupit dalsiho ;)
    KVBIK
    KVBIK --- ---
    NIKOLATESLA: hezky, cisty, fesacky! co mas za ram? a jak mas dlouhy kliky?
    PULP121
    PULP121 --- ---
    ejps!

    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    WILD_A: No na kole neco najezdino mam, pokud se pocita MTB. Na fixce sem sedel dvakrat. Trochu sem tu nad tim premejslel a asi holt na suchdol budu jezdit dal po turisticky na horskym kole. Koukal sem na to gear inch a podle toho bych teda potreboval 16-17 zubu dozadu.

    Nevali se nekomu doma pastorek se 16-17 zubama? Abych ted nemusel brat novej a vzal treba pristi sezonu komplet novy hnaci ustroji?

    Jeste si tu dovolim udelat malou reklamu na jedno triko co navrhnul kamos. Ja uz mam svoje objednany, nechcete taky? Muzu domluvit osobni odber u me v dejvicich, takze by to bylo bez postovnyho.

    Je mozny vybrat jakoukoliv barevnou kombinaci a velikost. Vsechny trika jsou delany na miru. Pokud by mel nekdo zajem, piste PM. Pokud si chce nekdo objednat sam tak na Lardon.cz
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SN0WCRASH: jj, je malo kvalitni.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    ZRIZENEC: Zalezi jak moc si trenovanej, ale kombo 42/20 je hodne lehky a po ceste z kopce se uslapes. Ja bych nebral pastorek vetsi nez 17.

    Nejlepe spocitat na gear/inch kalkulacce jaky kombo by ti vyhovovalo, pokud zacinas a nemas moc najezdino tak bych volil do kopcu neco kolem 65, pokud jses na tom lip smeruj to pro zacatek na 70.

    Rabbit, a singlespeed and fixed-gear cycling calculator
    http://software.bareknucklebrigade.com/rabbit.applet.html
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MARASAN:
    ZSIS: povedzme si to na rovinu: to video je kvalitou akurat tak na pilu micu.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    suchdol, hanspaulka? kolem dukly nahoru ne?! :-D to si dáš kámo!
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    ZSIS: uplne klasickej favorit to neni. otec si z nej kdysi udelal silnicni kolo takze na nem jsou trochu novejsi komponenty nez original favorit. ten stred a kliky(znacka sachs) vypadaj takhle: https://dl.dropbox.com/u/17099594/2013-03-24%2018.02.04.jpg tem mensi tac ma 42 zubu, da se to pouzit?
    AHASVER: a prosimte jakej mam koupit pastorek? ani tak nepotrebuju ten volnobeh, chci hlavne ten fixedgear. koukal sem ze ten prodejce naboje ma i pastorky, vubec ale nevim jaky se pouzivaj a kolik ma mit zubu, budu jezdit dost do kopce (suchdol, hanspaulka). tohle je typuju na fixed gear ne? http://www.ebay.com/itm/20T-BDW-Fixed-Cog-20T-1-2-x-1-8-fix-gear-single-sprocket-NEW-/230934562868?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item35c4c5c834
    nebo doporucite jiny misto v praze? ci eshop?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    YKSVOKRAJ:
    od kdy?
    takovej "normalni" favorit ma imho prehazovacku. a na prehazovacku na 1/8" retez bych se rad podival.

    ja sem prevodnik spis menil pomerne brzo kvuli stredovemu lozisku, ktery ti driv nebo pozdeji asi odejde, a pak budes stejne potrebovat nove kliky.. teda, jestli to je zatim vse "klasickej" favorit s klinama v klikach atd.


    MARASAN: sem cekal na nejaky galusky, a on to je prehled tunelu. jen na posledni minutu se kvuli pohybum hlavy tezko kouka.
    YKSVOKRAJ
    YKSVOKRAJ --- ---
    ZRIZENEC: hlavně favorit většinou bývá na starej (širší) typ řetězu .
    Takže ten převodník musíš vyměnit tak i tak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam