• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    SALO: tam mi je to napriklad jasny, u toho ramu ne ;)
    SALO
    SALO --- ---
    DIRTJUMPER: v com su zle o tri cisla mensie topanky?
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Diky za rychly odpovedi :) A v cem je spatnej malej ram? respektive když při dlouhym ramu mě boli za krkm jak jsem v predklonu a koukam se rovne tak co by bylo spatne pri mensim ramu?
    SALO
    SALO --- ---
    mozno rovno na nastenku? :)

    WILD_A
    WILD_A --- ---
    DIRTJUMPER: Sam mam 192 a vrele nedoporucuju takhle malej ram, tohle uz je fakt moc malo.
    SALO
    SALO --- ---
    DIRTJUMPER: na 192cm vysku je 56cm ram ukrutne malo, asi by som ti to nedoporucoval.. 56 je tak na +/- 180cm
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DIRTJUMPER: na primej posaz potrebujes rodla ze SOBI 20.
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    SALO: Ahoj, chtěl bych si postavit první fixie kolo, ale zatím do toho nechci dávat moc peněz - nevím jestli mě to chytne a nevím, jestli nepřijdu o práci. Jako strop jsem si dal 5000 CZK celkem. Původně jsem chtěl předělat starýho favorita od kamaráda, ale tady na tom se mi líbí horizontální patky a lepší možnost natažení řetězu... Tady by ale nešlo mít přední brzdu, nevidím úchyty na ni, nebo se pletu? A na kolik by tak vyšlo nějaký základní osazení na takovejhle rám, aby z toho bylo levný singlespeed kolo? ideálně s torpédem jako brzdou vzadu a prední brzdou na řidítkách? Díky

    Jo a jak je to s velikostí rámu? mám ráv vzpřímenej posaz, mám 192 cm ale na MTB kole mám 21" rám a bolí mě z toho za krkem a dlaně, tak jsem tam musel dávat kratší představec a vlaštovky řidítka... takže nevím, jestli by při týhle velikosti rámu byl posez dobrej, protože podle tabulek bych na moji výšku měl mít rám asi větší, ale zase chci na tom kole sedět vzpřimeně..
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    ZSIS: opatrný jsem, aplikuju to tim rozprašovačem asi z 10 ti cm, pochybuju ze se hloubeji do retezu dostane, delam to jen kvuli povrchovemu filmu prave kvuli bordelu. Ale dobré vědět, díky
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    CLOVICEK: WD40 je heroin. uspesne odstrani vetsinu jinch mazlavin, a uz musis zustat u nej. pozor s tim.


    QYDO: jak "jede po zoubkach"? prokluzovat snad ani nejde. jestlize si na starym nahonu mel ten starej retez moc dlouho, tak ti mozna pokurvil zuby (retez se casem jemne prodluzuje, a kdyz se vcas nevymneni, tak zacne kuvit talire. pak pomuze uz jen vymenit vsechno najednou). me se treba nedavno po 3 mesicich uvolnilo stredovy slozeni, a skoro sem si toho nevsim (protoze mam vetsinou nezdrave napnuty retez), svadel sem skripani na srouby u talire, a ono to bylo to slozeni..

    co se sirky retezu tyce.. na festku a singlespeed se da v pohode pouzit oboji. prvni 2 roky sem jezdil jen s uzkym (3/32"? nejak tak), a vubec to nebyl problem. sheldon brown k tomu dodava, ze na horskem kole kvuli ruznym prevodum panuji mistama dost tvrdsi tahy na retez, a ten tenky to zvlada v pohode.

    tenky zuby <=> tenky retez : OK
    tenky zuby <=> tlusty retez : OK
    tlusty zuby <=> tlusty retez : OK
    tlusty zuby <=> tenky retez : najdi chybu...
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    QYDO: hlavně kup dostatečně široký řetěz - singlespeedy maji širší zuby a používají se na ně širší řetězy. Pokud jsi přehazoval řetěz z nějakého starého horáku, tak tam jsou mnohem užší (kvůli pastorkům, které jsou blízko sebe). Jinak zalezi co se stalo, jestli ti retez spadl a na nejakou jeho smycku jsi pri padu nebo bouracce pritlacil, mohl jsi samotne oka poohybat, ale to by snad slo videt kdyz to napnes. Docela rachot udělá i jemný písek v řetězu, hlavně jak ho někdo má ulepený od vazelíny, nebo mokrý od oleje a někde se s tím projede po prašné cestě - kdysi jsem tak nový řetěz vyhodil, protože jsem si ho chtěl "vytunit" pořádným namazáním :-D velká chyba, řetěz nejlépe nemazat, vytirat dosucha a max. sem tam stříknu povrch WDečkem, ať to má ten povrchový film proti vodě a prachu, pokaždé je ale základ vytřít řetěz do sucha
    TOMBSTONE
    TOMBSTONE --- ---
    nemas krive zadni kolo, pripadne ohnutou zadni vidlici po bouracce?
    QYDO
    QYDO --- ---
    CLOVICEK: čuměl jsem do toho tak dvě hodiny a nepřišlo mi že je to v talíři...
    ještě kopím jinej řetěz
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    QYDO: nemas ohnuty talir? Pripadne uzsi retez a sirsi zuby? Ja teda vubec neslysim ze jedu pokud zrovna nelupne v klice s klinkem, kterou uz chci vymenit :)
    QYDO
    QYDO --- ---
    pls poraďte, už si fakt nevím rady... po lehkým crashi se mi hrozně sere pohon... je prostě slyšet a cejtit jak řetěz jede po zoubkách. dal jsem novej řetěz, nic... zkoušim povolovat řetěz, utahovat, nic..
    zoubky ohnutý nejsou..
    a děla to fakt kravál ne že to jen tak ševelí
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Trocha TT porna?





    ZSIS
    ZSIS --- ---
    KVBIK: me se libi, takovej dobrej punk. kdo takhle na festce nezacinal, doopravdu nikdy nezacal ;)
    KVBIK
    KVBIK --- ---
    soucasny stav: zkracena riditka a docasne predni kolo.



    za brakeless me nekamenujte, cekam na mensi brzdovy tuning, brzo snad dodam dalsi foto..
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    JOHNDISH: ta kefka mi pride ako super napad
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam