• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Kdyby něco mám pořád fungl nový přední kolo na dráhovym recordu...
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    DEB: Kdyby toho bylo vic, taky shanim. Staci samotnej ram =)
    DEB
    DEB --- ---
    cau,

    nekdo neco na prodej? 52-54cm???
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    WONDRAS: mám shimano xtr (pd m9000) a bez problémů
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    WONDRAS: Ja mam slehacky 8 let a ani jednou jsem s nima nemel problem, musel jsem teda menit kufry, ale jinak nic.
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    mate tip na nejaky SPD, prevážně do města? Mam dlouho klasiku shimano 520 z horaka, ale musim je casto dotahovat, dost mozna proto, ze jsou uplne jinak namahany nez na MTB.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze chodec s telefonem co prechazi a nekouka me vyskolil dvakrat a ano letel jsem pres riditka, ale zase je pravda, ze z tech 30 jsem to preci jen zpomalil takze jednou z toho pani mela uspinenej kabat a ja natluceny rameno a podruhy jsem z toho mel ja odreny koleno a loket ale jinak se nic nestalo. Mam predni brzdu a jsem za ni rad prave kvuli temhle pripadum.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    LISKNI_SI: zpoza odstavene dodavky, mimo prechod. "rozhled" mam az na horizont, ale za rohy proste nevidim. kdyz tam neni prechod, tak ocekavam, ze tam lidi nepujdou na slepo. tezko rict, co se v dane situaci opravdu stalo.
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    ZSIS: Ne, nemůže ti skočit člověk zpoza dodávky. Paragraf 18, odstavec 1: smí jet jen takovou rychlostí, aby byl schopen zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled. Za dodávku nemáš rozhled, takže to buď široce objedeš, abys ho získal, anebo hodně zpomalíš.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    Taktiez stoji za zmienku, ze ho v podstate nemali na zaklade coho odsudit, tak vytiahli ~150 rokov stary zakon z doby konskych povozov.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    CHOBOT: nez sa pustime do diskusie o seba rozsekavani, ja by to nechal pri "zabranit zrazke s vyuzitim vsetkych dostupnych moznosti" Fixa ma dlhsiu brzdnu drahu, ale podla toho clanku mi pride, ze problem bol trochu aj v pristupe. A po tom, co povedal v sudnej sieni to ani nemohlo dopadnut inak.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    CHOBOT: nemyslim si, ze by rval v rozmezi nekolika sekund. mimo to nelze vyloucit, ze se snazil uhnout, ale bud 1) nebylo kam nebo 2) oba uhybali stejnym smerem [zname to..]
    me se prave po docteni toho druhyho clanku jako zas az takovej ultra hipster cool frajer ani nezda. nevim.

    LISKNI_SI: beze vseho. bez brzd jezdim tak, abych brzdit nemusel, coz znamena mit vzdy plan b kam budu uhybat. nahoda je samozrejme blbec. kdyz jedes vedle aut a nekdo ti do toho otevre dvere, tak moc sanci nemas, brzda sem brzda tam. podobne ti muze skocit clovek zpoza dodavky.

    mozna to je cerny, ale strasne rad bych vbidel nahravky z toho CCTV, do ty doby je fakt tezko rict co a jak. jestlize tam ale zenska vlezla mimo prechod s telefonem u ucha, tak se mi vezeni na kazdy pad nezda adekvatni.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ZSIS: dafuq? A teda jestli měl týpek čas dvakrát zařvat z cesty, zcela určitě měl čas i to ubrzdit, nebo uhnout. A rozsekat sebe? Já teda vždycky rozsekám raději jen sebe, než ještě někoho dalšího, a jaksi si myslím, že tak je to i správně. A mluvím z vlastní zkušenosti, co se jízdy na fixce v městskym provozu týče.
    Stejně tak v autě to pochopitelně spíš naperu do zdi nebo sloupu, než do chodce.
    Týpek navíc dle článku fakt působí, že si hraje/hrál na premium rush, ale na nějaký soudy se spíš vyseru, moc informací v tom článku neni.
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    ZSIS: Jo, chtěj z něj udělat exemlární příklad, o tom žádná. Na druhou stranu je v zákoně (aspoň tom našem) poměrně jasně napsaný, že máš přizpůsobit rychlost okolnostem, které je možno předvídat. Imho ženská s telefonem u ucha, která rázně a bezstarostně kráčí kupředu vstříc vlastní smrti, předvídatelná docela je. Takže to není jen o tom mít/nemít brzdu, ale i jezdit tak, aby ostatní účastníci mohli občas chybovat a přežít to.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    SALO: imho vic informaci.. https://www.theguardian.com/...arlie-alliston-convicted-for-mowing-down-kim-briggs-on-his-track-bike

    no, nevim. ubrzdit z 30km/h na nulu za 6m predni brzdou bez toho, abych sam letel na hubu... nevim. nezkousel jsem. vycetl bych, ze zenska proste vesla na ulici mimo prechod pro chodce, a telefonovala. kdyby ji sejmulo auto, nevim, jestli by sel ridic sedet. poslat kluka do vezeni jen proto, ze by v nejlepsim pripade rozsekal sam sebe pri pokusu zachranit cloveka kterej leze nekam kde nema co delat a ani se nerozhlidne... nevim. argument s cyklo-videama zni taky jen jako hledani jednoduche obeti.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MARASAN: jasne, asi se nechces udrit k smrti. hrhr.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    zas to neni tak dulezity, abych kvuli tomu brousil net a hledal zdroje.
    SALO
    SALO --- ---
    asi by bolo lepsie cerpat informacie z povodnejsich zdrojov...

    napr. https://www.theguardian.com/...yclist-charlie-alliston-jailed-for-18-months-over-death-of-pedestrian (a related linkovane pod)
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    MARASAN: Ten blud na koncu o tom, že přestali prodávat festky, vzali kde?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Na kole bez brzd zabil matku dvou dětí. Lidé cyklisty nerespektují, bránil se - Deník.cz
    http://www.denik.cz/...brzd-zabil-matku-dvou-deti-lide-cyklisty-nerespektuji-branil-se-20170918.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam