• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    FAJNSCHMECKER
    FAJNSCHMECKER --- ---
    RAPIDJO: to zas ne ale jestli je nekdo na to fakt tak nadrzenej ze si priplati na postovnem tak si cas udelam a klidne poslu...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    RAPIDJO: zatim nic, jenom drobnost co vim od zacatku.. ze to musi mit svoje napajeni.. ale to je kvuli poctu ledek pochopitelne
    spis sem obevil par veci v Abletonu ktere me stvou a meli by opravit:)
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    apropooo už jste našli na apc nějakou vadu chybu či něco jiného? mě krom že se sem tam sekne se zatím nic nepokazilo. Ten sek byl zapřičeněn přepínáním midi zařízení v tracku při hře.
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    FAJNSCHMECKER: jestli to sem dotáhneš tak budeš guru všech ápécéčkařů na věky :D
    FAJNSCHMECKER
    FAJNSCHMECKER --- ---
    tak kolik jich chcete :))))?
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    TULO: ano a pro vsechny v EU prece plati uplne stejne podminky, takze kdyz poslou 10 kusu do CR, tak i v nemecku maji k dispozici jen 10ks, to same anglie atd...

jeste ze jsme v dobe, kdy jsou si vsichni rovni ze? :D sam uznej, ze to tak nefunguje ;)
    TULO
    TULO --- ---
    SMARIO: mno vzhledem ktomu ze situace je podobna v cele eu tag bych mu odporucil japonsko:D
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    TULO: no ted je otazka jak v jinych zemich ze ;) v CR to kupovat nebude...
    TULO
    TULO --- ---
    SMARIO: mno ono je to asi jedno od kud kdyz to vubec nestihaj vyrabat:D
    TULO
    TULO --- ---
    BEANN: mno jo takovy sme dobraci:D
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    spolubydla uz kuti, odkud ho obednat, aby ho mel co nejdriv :) sem ani netusil, ze se k nemu dostanu "tak snadno" :D
    BEANN
    BEANN --- ---
    tak jsem si ho dneska poridil taky, jsem mel uz asi pul roku objednavku v audioteku, tak mi tam kluci hodni jeden kousek podrzeli :-)
    ted uz posledni pul hodina v praci a pak huraaa domu, vaaanoce jsou tady:-D

zitra sdelim prvni dojmy....
    YSTR
    YSTR --- ---
    DANCHEZ: :) ten ableton to je svihak...dik
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    jinak tedka o vikendu jsme si s klukama z yupisashi zahrali asi 3 hodky...
    chtel jsem to puvodne nahravat, ale nakonec jsme hrali obihacku (po 1az2 tracich)
    kluci hrali z cdje / traktoru a uplne vpoho sem si s nima zahral.. beatmach uplne vpoho (cue volume mam premapovane na bpm rozsah 115 - 145bpm) navic z apc muzu michat bez sluchatek, takze nekdo uz tam dava dalsi track a ja do toho muzu mixovat jeste jeden + efekty.. fakt zabava:)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    YSTR: existuje, jmenuje se Ableton Live :) preferences / record,warp,launch / Select on Launch - si dej na OFF
    YSTR
    YSTR --- ---
    Jo jeden malej zadrhel s apc....
    Kdyz prepinam v tracku na dalsi clip, oznacim ho...
    Existuje nejakej soft kterej tomu zabrani pac neco kroutim treba basu a chci prepnout bici tudiz s oznacenim bicich koncim s celu basovou paradou...
    Diks
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    DANCHEZ: děkuji moc pohledám zvukovku mám s výstupama asi 6ti i na sluchátka pokusím se vše pročíst. no já jenom tvořím svoje věci a taky s tím nehodlám vystoupit dokud to nebude tip top.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    na ty sluchatka (a ne z beden): potrebujes zvukovku co ma dva nezavisle vystupy.. jeden nastavis jako cue (progoogluj si to)
    co se tyce automatickeho hrani dalsiho klipu, koukni tady http://www.ableton.com/pages/tips/2004_11

jinak tendle muj setup je na hrani koupenych mp3jek, takze to nemuzu mit rozdeleny na jednotlivy stopy (bici, basa, synth atd)
    samozrejme az budu mit dost svych tracku ( ktere budu povazovat natolik kvalitni abych je hral) tak budu pouzivat spis setup podobny tomu co si popsal..
    a stejne tak na produkci samotnou
    RAPIDJO
    RAPIDJO --- ---
    DANCHEZ: no já to šupu uplně jinak a myslím že asik o dost složitěji. mám tam třebas 5 stop (2 bubny, basu, synťák, klavír, nějaké plochy atd.) všechno generované při hraní žádný wav krom jednotlivých bubnů. a jdu odzvrchu dolů. takže jedna písnička je třeba na 8 řádků. (omluv mou terminologii :)) pak jeden řádek volno nebo jen taková mezihra a další song zase dolů atd atd. do toho vždy se snažím jeden nástroj přímo hrát takže ruce při používání sendů na efekt bych potřeboval asi 4 :D řikám že sem magor. každopádně děkuji s tím lunch sem nevěděl jak to udělat aby to hrálo jeden za druhým to mi hodně pomůže abych z kláves nedával ruce. ještě to chci zkombinovat s pedálama abych si mohl přednahrát o ¨krok dopředu. prosím tě vidím že jsi zkušenější než já nevíš jak udělat aby mi šel nástroj jen do sluchátek a nehrál z beden?
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    a pak jsem to musel prewarpovat protoze to pri prevodu mp3<>wav vklada par milisekund ticha na zacatek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam