• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    aha koukam, ze update v nastence nekdo udelal, jestli tedy muzu, tak pro poradek. LP uz nemam, (doufam, ze se novy majitel k nemu zde prihlasi) a poridil jsem taky APC40...

K te bytelnosti. Mel jsem zpocatku taky strach za to poradne vzit, ale to uz pominulo a nesetrim ho ani v naznaku. Zatim drzi (hlavne fadery dostavaj strasne). Prestala mi fungovat zatim jedna ledka u otacivejch knobu, nemam na to zaruku, takze to neresim...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    LEMUR: myslim ze bytelnost je vpohode, knoby a buttony pusobi ze by mohly vydrzet, fadery na omak jsou urcite lepsi nez na low - low/mid level mixacich ale kolik vydrzi tezko rict, urcite to chce s tim zachazet opatrne jako s kazdym hw:)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    PIFKO: ty ani nevim:) tak pro prehled
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    Jojo, taky tomu jen leštím záda zatím.. tady tyhle věci se špatně reklamujou... Určitě nejvíc bude trpět u mě ten matrix pad, do toho buším i patou někdy... :) ale zas to snad ten silikon snese... A Vestax mě vždy přišel v poho, aspoň co se battle mixů týče, ale to jsem ještě AaH neznal samo.. :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    PIFKO: já to vidim spíš tak, že se ho hudu muset naučit mít rád i kdybych nechtěl .)) protože finance a vůbec......

jinak já měl vždycky docela špatný zkušenosti se šavlema na DJ mixácích (pravda spíš nižší a střední cenový kategorie, všelijaký ty vestaxy a numarky - GOD BLESS ALLEN&HEATH teď už .))

vždycky nějakym způsobem třeba během roku nebo dvou odešly..... takže na tohle se teď trochu bojim šáhnout a pořádně uchopit, jak je to na live potřeba..........
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    LEMUR: to si piš, než to lidi pořádně osolí, už budou slintat na APC2, OHM x apod..
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    LEMUR: Takže ad bytelnost.. kostra, jak sis asi všiml je z odolného plastu, šavle moc neničím, snad vydrží.. fader se dá vyměnit, někdo už to tady řešil.. a já o něj pořád zakopávám.. je tak neštastně umístěný.. :( a taky ta stejná podoba launch buttonu a stop buttonu mě sere.. nemohli udělat nějaký jasný rozdíl?.. No nic, už aby bylo APC2... :)
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    chápu teda, že hardware, kterej je na trhu tak dlouho jako APC ještě nemůže mít pořádnej uživatelskej feedback prověřenej rokama praxe, ale stejně by mě to zajímalo...
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    jou, hlásim se do APC 40 teamu a rovnou připojuji první obecnější dotaz

[ LEMUR @ ABLETON live! ]
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    DANCHEZ: a k cemu je ten seznam vlastne dobry? Bude vic hrani nebo tak neco?. :) Ale klidne me tam pridej taky, nez to APC hodim z okna.. (uz 2x jsem malem ulomil fader..) Chybi mi displej, nativni knob na tempo atd...
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    AZZZZIE: ale takovy seznamek tady nahore v zahlavi, kdo ma apc nebo launchpad:)

na traktor jsem to chtel taky vyzkouset, ale nemel jsem jeste cas na to poradne mrknout, a nemam ani translator pro
    AZZZZIE
    AZZZZIE --- ---
    Autora jsem již kontaktoval. Teď čekám na druhou a snad konstruktivnější odpověď od něj. Jinak pokud byste měl někdo namapovan APCčko na DJ studio Traktor a chtěl byste se semnou podělit o nápady, případně mapy, rád to udělám. POměrně slušnou mapu jsem si udělal v http://www.bome.com/products/miditranslator profesional. BTW.. DANCHEZ : ...do jakého seznamu? :-)))
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    AZZZZIE: cus, ja osobne s tim zkusenost nemam, ale zkus kontaktovat autora, je to vpohode typek a urcite ti poradi
    support@nativekontrol.com

jo a pridal jsem te do seznamu:)
    AZZZZIE
    AZZZZIE --- ---
    Ahoj. jsem tu novej. nedávno jsem si pořídil APC čko i Abletona. Najednou :-) Také jsem trochu pátral, jak si ACPčko ještě více vylepšit a customizovat a objevil jsem toto : http://www.nativekontrol.com/apC_Series.html . Jelikož jsem si zvolil tvorbu livesteů a hraní z Abletonu jako koníčka při práci, nemám moc času vyrábět si vlastní mapy pro APCčko. Sice jsem jednu vytvořil pro Bomeho Translator, ale je určená jen pro Traktor DJ studio. ,-) Nicméně tahle utilitka od nativecontrol je docela zajímavá. Máte jí již někdo funkční ? Mám tu verzi "apC-CL2+TC2" ale nějak mi po zapnutí Abletonu nefunguje primární ovladací vrstva. (Default mód) Pls Help.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    FIXED_GEAR: no ja docela nechapu tu jejich porovnavaci stranku, kde pisou ceho je to vsechno ekvivalent. A davat tam k porovnani HW od akai za 2000$ nebo kolik neni vubec fer. Pac ve skutecnosti to tak neni a kotrolerem ovladaj PC, zadnou masinku. To se proste srovnavat neda. Je to hezky udelane, osobne bych tam cekal spis launchpad, aby se clipy neovladaly na tom prisernym dotykaci. Ale budiz. Maskovat cenu ale porovnani s hw, se kterym to srovnavat nelze neni vubec fer...
    FIXED_GEAR
    FIXED_GEAR --- ---
    jasny APCcko je bez pochyb bezkonkurenci kotrol .,k notasu za tuhle cenovou relaci je to fakt sleha.. ale mit v jednom nastroji celkem schopnej kontrol a Intel Core 2 Duo 3.0 GHz processor, 4 GB RAM tak bych asi neprotestoval .. a hlavne v prepoctu za cca54ticek by se dalo nakoupit spousty srandicek :)
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    FIXED_GEAR: okej, tak sorac. Uz jsem to pred par mesici pastoval do kontroleru tusim. Chtel jsem si to vyrobit aspon do case. C2D barbone, 15" dotykac, lauchpad, bcr2000 a externi mix. Je to naprd, ted si libuju s APC a 17" notasem..
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    FIXED_GEAR: ??? co to placas, jakej apc killer? Mas snad pocit, ze dotykac je lepsi nez tlacitka? Delal jsi nekdy neco na 12" displeji? Ja to nakonec vzdal i s 15" a koupil apc. (nejdriv teda LP)...
    FIXED_GEAR
    FIXED_GEAR --- ---
    takovej vetsi bratranek APCcka - Akai MPC Killer - Open Labs' DBeat
    http://www.youtube.com/watch?v=yZHyh-dUjlo&feature=player_embedded#
    az na tech 3000 dolacu fakt pecka
    http://musicindustrynewswire.com/2009/06/11/min1788_154044.php
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam