• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANCHEZAKAI APC40 // Launchpadaky berem taky:]
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    zdar, mam dotaz poridil sem si k abletonu 8.1.1 lanuchpad a kdyz sem nastavil preference tak se mi nejak rozhodily knihovny a hazi to file is probably broken vite nekdo pls co s tim reinstal ani repair library nepomohlo
    TMH
    TMH --- ---
    GORILS: zkus mít celkovej master tak na -2db aby ti to nelítalo moc vysoko, dej si pozor na hlasitosti používanejch efektů a taky je dobrý mít seříznutý ty nejnižší frekvence tak na 40hz....no a stěma kabelama je to jak píšeš, podle toho jestli budeš chtít hrát před stěnou, to by pro tebe znamenalo cca. 25m xlr kabelů se studiovim mixem a DI boxem. Pokud budeš hrát vedle dj tak ti budou stačit klasicky cinche...
    GORILS
    GORILS --- ---
    Ja spis veci co se tykaj zapojeni .... neco sem cetl o symetrickym a nesymetrickym zapojeni ... na vetsi dylce kabelu bych uz to mel poresit .... co se taka softu tak to mam vice mene pochystany...

HOUMRT
    HOUMRT --- ---
    GORILS: tak si tam dej limitery a nech si stazenou zvukovku a pomalu pridavej, jinak to chce mit vychytanou hlasitost vsech zvuku aby ti nejakej nelital moc nahoru...zbytek poladis na fejdrech v nejhorsim..;)
    GORILS
    GORILS --- ---
    Tak nak sem sem vsechny podstatny problemy vyresil a mam neco namalovanyho ... doma nemam s nicim zadnej problem ... na cary planuju porvy zahrat live na poradnym zvuku ... je to pro me novi tak se chci zeptat jestli je neco,na co bych si mel dat pozor ... co vsechno je k tomu potreba aby byly vse v poradku ??? .... nerad bych spalil zvuk ...
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    UZEL: jen bacha pokud mas uz nejaky track volume v kladnych cislech. Jinak to bude fungovat v poho takto imho.
    UZEL
    UZEL --- ---
    zkusim to s tim eq..dik
    UZEL
    UZEL --- ---
    jo takhle..to mas pravdu...ja to soupani do leva a doprava moc nepouzivam, spis nahoru a dolu..
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    UZEL: No to sice jo, ale mas to uz jako standartni midi mapping tj. 1 savle = 1 (nebo vice) parametr bez moznosti to zmenit jinak nez znovunamapovanim na neco jineho. Jedna z kladnych stranek apc je podle me prave ve vyuzivani toho dynamickeho mapingu diky remote scriptu a moznosti se pohybovat po setu tim rameckem s tim, ze ovladas vzdy to co mas oznacene. Pokud ovsem na ten fader neco natvrdo namapujes tak to prerusi tuto funkci a uz to bude porad namapovane na to na cos to hodil dokud to zas neodstranis. Takze by o toto prisel.
    UZEL
    UZEL --- ---
    proc jen 8 faderu?? ja to mam takhle i na 15ti..??
    LANMANCZ
    LANMANCZ --- ---
    Jemu ovsem nejspis jde o to aby zustalo dynamicke mapovani zachovano - timto zpusobem namapuje natvrdo 8 savli na 8 volume faderu a smitec. Osobne si myslim, ze pokud to chce honit az do vrchu (tj +6 db) tak by si mel na koncovem eq na kazdem tracku nastavit -6 db output volume a neni potreba to dal resit, protoze se tim to zesileni srovna.
    UZEL
    UZEL --- ---
    GORILS: klikni v abletonu v levim hornim rohu na MIDI (vsechno to zmodra) zahejbej faderem kterej chces nastavit a vlevo se ti objevi tabulka midi mapings ... pak tam je oranzovej obdelnicek, ve kterym je nejspis napsano 6db, to prepis na 0 db, vypni midi a je to
    UZEL
    UZEL --- ---
    GORILS: to udelej se vsema co chces tak upravit a mas to...tim faderem hejbej na kontroleru...nad tou oranzovou kolonkou je napis MAX ...ja mam9tku, ale melo by to bejt to sami
    GORILS
    GORILS --- ---
    Moc prosim muze mi nekdo poradit ....
    Potrebuju nastavit aby mi v abletonu zustavali mastry na nulach i kdyz je mam na Apc uplne na (max)... Urcite to musi bejt mozny nastavit ...
    QBASS
    QBASS --- ---
    MION: na apc shift + šipky nebo se ti rosvitej ty pady ktrejma muzes listovat po peti radkach snad...
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    On ještě asi nebude nikde, kromě pár vyvolených. Já se to pokoušel objednat a čekací doba je minimálně měsíc. Pushe jsou prý rozebraný po celým světě.
    JUNKETT
    JUNKETT --- ---
    PIFKO: No ja na to koukal celkem hodne na utube a je mi to moc sympaticke;) v kamennem kramu jsem to tez nepotkal ale ono jich tu v ove zas tak moc neni;)
    MION
    MION --- ---
    zdravim.. mam lama dotAz jak ten cerveny ramecek na poustení samplu dostanu co nejrychlejc dolu aniž bych to dělal pomalu kurzorem ?existuje nějaký trik? jde mi o to že liveset má 1000 řádku a potřebuji se v tom rychle pohybovat..klidně pošta dík
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    JUNKETT: Skoda,ze nejde ani nikde zkouknout ..
    JUNKETT
    JUNKETT --- ---
    je tu uz nekdo PUSH pozitivni? uvazujete o nem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam