• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    MACHALIK: Try again : " az na to ze neklikas na Preview protoze v poslednich verzich se ti jakakoli zmena okamzite projevi na screenshotu v plne velikosti okna (nemas thumbnail) = Preview klikas jen jednou. "

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nějak nerozumím... neumíte udělat ruční výřez? Neumíte si nastavit automatickej refresh preview po každé úpravě? Neumíte nastavit výstup na default, kterej z principu nepřepaluje žádnej kanál? Vždyť všechny tyhle věci má Vue nastavený už v základu.

    Teoreticky bych se vám mohl podívat na INIčka, co děláte blbě, ale chyba je dozajista mezi židlí a klávesnicí. Všechny tyto věci Vue umí a dělá.
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    LUKAS87: To mas stesti :) Reflectascanwhateveritis je peklo . Mizerne algoritmy a nejsem se ani jist ci jde zkalibrovat
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JIKOO: já myslím, že ten nikon scan jde používat pouze se skenery nikon. má taky svoje mouchy. vuescan je skvělej, má obrovský možnosti nastavení a tak, jen asi nejsem ta ideální cílovka - chci mít po pár zmáčknutích slušnej výsledek a to nikon scan umí.
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    KASTA: Netreba Slunecnicovat . http://www.hamrick.com/ testovaci verze je dostupna na strankach

    LUKAS87: Plus / minus mas samo pravdu az na to ze neklikas na Preview protoze v poslednich verzich se ti jakakoli zmena okamzite projevi na screenshotu v plne velikosti okna (nemas thumbnail) = Preview klikas jen jednou.
    Muzu pouzit Nikon scan na Reflecte? Chtel bych porovnat
    KASTA
    KASTA --- ---
    ja si vuescan rano stahnul ze slunecnice jako shareware (zatim jsem jeste nenainstaloval). je to ten vuescan o kterym tu muvíte? (vuescan pro 9.neco)

    jsem zjistil, ze ramecek na stredni format je tam do 6x12 ale v nastaveni muzu dat max 6x9... tak asi stejne budu nejakej inteligentnejsi soft potrebovat... a ty "nudle" jsem zatim taky nedokazal obejit, neni nad to moct si to nastavit rucne....
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JIKOO: jen se zastávej - zkoušel jsem naskenovat pár fotek v barvě i čb, a když sem zjistil, že bych musel u každý jednotlivý ladit barvy, aby to nevypadalo jak z prdele (plus nefunkční ICE a neustálá tendence přepalovat výstup v některejch barevnejch kanálech, jako by to automaticky nedovedlo nastavit zisk zesilovačů pře ADC), vysral sem se na to. v nikon scanu podržim shift, kliknu na poslední políčko, zmáčknu sken a je hotovo. plus tam existuje téměř instantní náhled thumbnailu pro určení ofsetu skenovanýho pole, kdežt u vuescanu se tohle musí dolaďovat metodou kliknu plus nebo mínus a dám preview, a dokola... jo, UI nikonscanu má pár drobnejch much (poněkud nelogický aplikace nastavení na jednotlivý políčka, dokud tomu člověk nepřijde ne kloub), ale na jeho výstup v 95 % případů už nemusím vůbec sahat.
    IANUS
    IANUS --- ---
    MACHALIK: hele, fakt byl u té 750 přibalenej... takže ho mám

    pokud tomu rozumím dobře, že SF dělá to samé jako VS, tak nechápu ten shit shit shit
    s ergonomií nějak problém nemám, respektive mám stejnej jako u čehokoliv jiného...

    ale já nechci flame, mně je úplně jedno čím skenuju, jenom mě zajímalo proč konkrétně je to shit?
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    LUKAS87: Tady se musim zastat ja. Tusim ze to bude jen otazka updatu. A pokud se mylim tak jeden email Hamrickovi by to mohl poresit ;)

    Jinak mi VueScan z hlediska praxe pripomina proste a jednoduse praci s RAW formaty v digital postprocesech. A hlavne je to jednoduche a prehledne.
    SF osobne neznam ale vychazime li z predpokladu ze kvalita digitalizace barev a expozice je na stejne urovni, tak ti SF proste nemuze nabidnout vic nez VS. Protoze cokoliv je nad ramec prosteho ovladace ke scanneru dodelas ve PS ci Lightroomu a rozdil ceny je jak rika Machal cely skener.....zbytecne
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MACHALIK: nevstupuje do hry tak moc, že na mym nikonu v ed v něm nefunguje ice...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    IANUS: Nevím, ke komu se dovoláváš jako ke scanovacímu guru, ale SilverFast nenabízí nic navíc oproti VueScanu kromě pětinásobné ceny a naprosto absurdně neovladatelnýho UI, který musel navrhovat nějakej génius na ergonomii, jinak si to neumím vysvětlit. SF ke scanneru určitě nemáš, když stojí podobně jako sám scanner, máš nějakou ořezanou verzi, a VueScan je de facto ovladač ke scanneru, zobrazuje a ovládá každou funkci, kterou scanner disponuje, a jeho UI je udělaný jako enabler všech těchto funkcí. Nevstupuje sám do hry, když bych to měl nějak pojmenovat. SilverFast si hraje na jakejsi skenovací a grafickej editor a je to peklo a bolest. Výsledky pak budou při dostatečným umu s obojím stejný.
    IANUS
    IANUS --- ---
    MACHALIK: ale to by chtělo tedy nějak dopovědět proč je shit? Mně se skenuje dobře i s tím epson skenem, takže je mi celkem jedno čím budu skenovat, mám i silverfast (byl v ceně skeneru)... ale když ho jednou náš skenovací guru doporučoval, tak by mě teď zajímalo proč je z tvého pohledu shit...
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    JIKOO: Nevertheless...ja s vjuskenem delam par tydnu a az na drobne nedostatky muzu rict ze je hodne user friendly a ve srovnani s tim firemnim softem je urcite k neporovnani.
    ShitShitShit Fast nemam paru, ale jestli mas zaplatit 60E nebo 300E a nemas profi ambice sahni jen po tech 60-ti . Sazim ze ti to bude stacit ;)
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    MACHALIK: shit happens
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nekoupil, ale testoval, a SilverFast je shit. Shit shit shit.
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    JIKOO: Ci je 5krat lepsi nemam potuchy, ale Machalik urcite koupil oba a testoval takze mu muzes verit ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A je pětkrát lepší.
    JIKOO
    JIKOO --- ---
    KASTA: VueScan stoji 5krat min
    KASTA
    KASTA --- ---
    IANUS: no já zatím vystačím s přiloženým softem, ale tohle vyzkouším. Většinou teda v těch krajích nic zajímavýho nemám, ale stejně... dík!
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    IANUS: silverfast ale neni pro linux ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam