• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRMELECJaroslav Dušek, Pjér La Šéz, divadlo Vizita...
    KLUB LÁVKA: ceny vstupenek: zde, rezervace: zde, ale nejlépe osobně nebo telefonicky (větší možnost zakoupení lístku)

Divadlo Archa: IMPROVIZACE http://www.archatheatre.cz/cz/menu/vstupenky/

Divadlo Dobeška: http://www.divadlodobeska.cz/index.php?page=0

Divadlo Na Jezerce: http://www.divadlonajezerce.cz/Uvod
    Manželské vraždění, Eric-Emmanuel Schmitt, Doba trvání: cca 145 minut, Vstupné 390, 250 Kč

Divadlo Kampa http://www.divadlokampa.cz
    http://www.divadlokampa.cz/malavizita.html

!!FANKLUB!!: http://www.fakluska.cz

rozbalit záhlaví
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    SQUZZA: Na čtyřech dohodách jsem byla minulý týden a Dušek se držel čtyř základních bodů, ale jinak si vyprávěl na co měl zrovna on i diváci náladu. Improvizace je víc o fantazii a pohybu než o slovech a myšlenkách.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ja tomu rozumim

ale pokud s evratim ke ctyrem dohodam, tam je kostra.... proto mne zajima, jestli i to beres jako improvizaci
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Mám na čtvrtek osm rezervací na Semeno o páté.
    Pokud by měl příště někdo zájem... Můžem hromadně zarezervovat lístky....

SQUZZA: O improvizaci se těžko vypráví. Dobře je to popsané třeba tady:

VIZITA se věnuje "čisté" improvizaci, tedy spontánní tvorbě z "nulového bodu", kdy aktéři nemají před vstupem na jeviště o průběhu představení dohodnuto nic závazného. VIZITU zajímá přítomné bytí.
    Jediným pravidlem tohoto zcela improvizovaného vystoupení je dát se plně do služeb přítomného okamžiku. Aktéři jsou přesvědčeni, že mezi živoucími bytostmi na jevišti a v hledišti existuje neustále pulzující energetické pole, v němž je možno se skutečně svobodně pohybovat právě vnitřní otevřeností, jen na základě naprosté vnitřní otevřenosti, na základě odbourávání obvyklých pseudojistot. Proto nepoužívají žádný předem připravený scénář. Tématem VIZITY je skutečná PŘÍTOMNOST, která obecenstvu umožňuje nahlédnout představení jaksi "zevnitř", stát se nejenom přihlížejícím příjemcem, ale vnitřně aktivním účastníkem. Aktéři nechtějí oslňovat virtuozitou, snaží se probudit vnitřní svět divákovy fantazie.
    Jakékoli snahy nějak zachytit a zdokumentovat činnost VIZITY narážejí na problém, že VIZITA žádné představení nikdy neopakuje. Každé představení se odehraje pouze jednou, je současně premiérou i derniérou. Nikdy nelze předem vědět či zaručit, o čem a jak bude VIZITA hrát.

SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    HANNACH: no ale to neplati u vsech kusu, ne?
    HANNACH
    HANNACH --- ---
    SQUZZA: nene, je to naprosto volný, totální improvizace :) názvy nemusí vůbec nic znamenat
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    takze to nema koncept jako treba ctyri dohody?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    SQUZZA: to jsou improvizace, to nešlo vidět... To je jen název pod kterým se může skrývat takřka cokoli... :c) Co kus to unikát.

SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    videl nekdo otresny zemebyk?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    DENDROBATA: na přelomu 2007 a 2008 se pořád sliboval záznam ze Čtyř dohod, ale nevím jak to nakonec dopadlo. Pokud je DVD k prodeji, tak asi na stejném místě jako nákup vstupenek, tedy v klubu Lávka. Tak tam zavolej a zeptej se, číslo je v záhlaví v odkazu na rezervace.

DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ahoj vespolek .. existuji nejake zaznamy nekterych predstaveni pro nas mimoprazske? dekuji ..
    FOX_E
    FOX_E --- ---
    KRMELEC: no tak to se tam snad už konečně dokopu.Už dlouho se na to chystám....
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Včerejší Čtyři dohody to bylo prostě skvělé! Myslím, že mi ještě pár dní vydrží úsměv na rtech a dodalo mi to hodně energie. V podstatě mi to i vysvětlilo... no zkrátka každý si na tom něco najde a Dušek to podává opravdu originální vtipnou formou. Umí zaujmout na tři hodiny - kdo to dovede?

Hodně mluvil o papírkách a papírech za kterými se honíme (peníze a dokumenty, diplomy ect.). Na konci představení jsem zjistila, že více než polovina hlediště byli zaměstnanci Komerční banky. Pěkně je tam propral a nejsem si jista, že věděl :c)

vřele doporučuji a po srovnání: Svět Toltéků i Čtyři dohody jsou si hodně podobné, záleží to na momentální náladě. Není pravda, že jedno představení je lepší...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Do záhlaví jsem hodila program Lávky a Archy...
    Pokud byste rádi přihodili, nebojím se rozdávat práva k úpravě nástěnky nebo záhlaví :c)

Díky za podnětné připomínky, budu si jich vážit!
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Něco pro seveřany:

pá 23.10.2009 od 19h Divadlo Vizita hostuje v Činoherním studu (Ústí n. Labem)
    Improvizace: Kult XII
    FOX_E
    FOX_E --- ---
    mám rezervaci na Vizitu.improvizace "Semeno o páté" už ten název mě pobavil :D
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    1SHIVA: ještě včera tam v té první řadě bylo šest dalších míst - někdo si udělal rezervačku na 8 lidí a nevyzvednul si jí, proto doporučuji telefonovat: 221 082 288 Předprodej vstupenek denně od 10:00 - 16:30
    V DEN KONÁNÍ PŘEDSTAVENÍ JE PRODLOUŽENA PRODEJNÍ DOBA V POKLADNĚ KLUBU LÁVKA DO 19:00 HODIN!!!
    1SHIVA
    1SHIVA --- ---
    KRMELEC: tak tosi vyhrala, zavidim...:)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    SOLUTAN: :c)

Večer jdu na čtyři dohody (klub Lávka)...
    Lístek jsem koupila včera i přestože bývá na měsíc a víc vyprodáno. Je lepší tam zajít osobně a podívat se, zda jim zrovna nepropadly nějaké rezervace (což se stalo z pátka na pondělí a tak to mám do první řady :c)
    SOLUTAN
    SOLUTAN --- ---
    pamatuju si při o to, jakej živočišnej druh je čert. můj monokopytník ho docela rosekal....
    FOX_E
    FOX_E --- ---
    KRMELEC: jj přesně...to mě na to baví....oni sami jsou často překvapeni, co z toho vyleze :D
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    FOX_E: Improvizace jsou neopakovatelné a co kus to unikát - mohu vřele doporučit - ani oni sami neví jak to celé dopadne. Zkrátka kvalita :c)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam