• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    MIYU
    MIYU --- ---
    Zije hlavne Amsterdamsky auditko, tady pravda moc pohybu neni.

Co budes shanet za bydleni? spolubydleni nebo pronajem bytu?

Pokud spolubydleni tak idealne
    http://kamernet.nl/

Pokud budes hledat vlastni podnajem tak je moznosti hodne, nektere realitky vyzaduji zaplatit poplatek mezi 15 - 30 euro za 2-3 mesice abys byl schopny videt cele inzeraty vcetne fotek.
    Hledat muzes mezi:
    http://www.wonenmvm-denhaag.nl/index.htm
    http://www.directwonen.nl/default.aspx
    http://www.woninghuren.com
    TELE
    TELE --- ---
    nojo, já jsem právě včera odeslala mail do školy, že kdyby potřebovali pomoct s něčim at se ozvou... :)
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    TELE: tak to jo :) mno heled u nas to lidi vetsinou delaj tak, ze uklizej ve skole, kaydej den treba dve hodiny, pokreje to ten pozadavek a lidi shanej porad
    TELE
    TELE --- ---
    tak jsem tam zašla osobně, naštěstí mají pobočku v hague, a zadařilo se...ted jenom doufat, že ty příspěvky dostanu...no a kdybyste někdo věděli o nějaký brigádě, místu kam se můžu jít zeptat, nebo tak něco, kde se dá sehnat práce na temporary contract, to bych vám byla převelice vděčná...tele děkuje za pomoc !
    TELE
    TELE --- ---
    nusik:jojo díky, registraci už mám, digid jsem si taky zařídila, číslo holandskýho účtu taky mám, jenom čekám až mi přijde karta poštou abych si to aktivovala...o té podmínce s prací vim, už něco hledám ( zatim se mi teda nepodařilo něco sehnat ).......ale problém je v tom, že když se chci přihlásit (http://www.ib-groep.nl/particulieren/inloggen.asp ) , vyplnim svoje uživatelský jméno a heslo u digid...a pak mi přijde ten ověřovací kod na sms..všechno tohle vyplnim a pak se mi otevře stránka, že nesmim používat tuto službu...což právě vůbec nechápu
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    plus jeste dalsi vec, k yisku toho basic grantu je potreba 32 hodin mesicne pracovat
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    TELE: pokud se chces hlasit online, je potreba uz digid a Burgerservicenummer mit, cili musis mit najemni smlouvu a registraci na radnici, digid taky nejde zaridit bez Burgerservicenummer, v pripade ze ho mas je ziskani digid jednoduchy, staci online vyplnit ten formular na jejich strankach a do ctyr dnu to prijde na adresu na kterou jses registrovana/ny celkove je potreba i holandskej ucet, z Cech to asi nezaridis
    TELE
    TELE --- ---
    ahoj, máte někdo zkušenost jak se posílá přihláška k získání studijních příspěvků v holandsku, jdu ted na royal academy of art v hague...death line poslání je 1.9 ( zkoušim to konkrétně zde : duo-ib-groep ..ale prostě mi to nejde)...tak začínám být trochu na nervy...nebo by mi pomohla i nějaká zkušenost s bezpečnostním systémem digid...díky :)
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    Zdravim!
    Tak to vypada, ze bych dost mozna jel na pul roku na sluzebku do Haagu, takze se zeptam: jsou v Haagu nejake cajovny? (nemyslim vyslovene hulicske doupe, ale misto, kam muze jeden zajit a dat si caj a pripadne sisu...)
    VYKTORYJE
    VYKTORYJE --- ---
    ahoj, offnyx kamarádka hledá od srpna dlouhodobý ubytování v Haagu, pokoj nebo sdílenej pokoj. Půjde tam na vysokou a koleje už jsou plný..kdyžtak pošta
    STANTHA
    STANTHA --- ---
    pristi stredu jedu do smer gronningen...
    ma volne tk 2 mista v aute..kdyby nekdo mel zajem se pridat ..posta..diky
    RAZOTR
    RAZOTR --- ---
    AHoj :-) Nevíte o nejakem českém squatu? chtel bych se zastavit v léte po druhem víkendu v cčervenci...dekují za negativní i pozitivní zprávy...pro více info o me napíšte a já vám ho povím
    BIBA
    BIBA --- ---
    Nevíte o někom kdo by chtěl ty letenky? dala bych je za půlku, tedy za 2500,-
    Měla jsem tam letět s mámou, ale nevyšlo nám to...
    BIBA
    BIBA --- ---
    Nabízím 2ks letenek do Holandska? za 5.000,- se všim všudy...
    Sleva možná.
    Měla jsem jet s mámou a nevyšlo nám to. Prosím pošta

Praha > Amsterdam: Odl. 13 April 2011 17:50
    Amsterdam > Praha: Odl. 17 April 2011 19:50
    1VERCA
    1VERCA --- ---
    Ahoj,
    nabizim mezinarodni jizdenky za polovicni ceny od Student agency (jen omezene mnozstvi,nabidka plati do 31.3.2011), rezervace mozna az 2 dny pred odjezdem,tedy na posledni chvili - ale levne, i zpatecní. Odjezd z Prahy nebo Brna do: Anglie, Lucembursko, Belgie, Francie, Italie, Nemecko, Svycarsko, Holandsko, Svedsko, Norsko, Dansko - cilova mesta v danych zemich najdete na strankach http://jizdenky.studentagency.cz/

Staci si tedy na techto strankach vybrat mesto odjezdu, prijezdu, nechat vyhledat nejblizsi spoje a pokud 2 dny pred odjezdem nebude vybrany spoj vyprodany, zajistim vam jizdenky s minimalne 40% slevou
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    ESQMEG: ahoj tohle se resi v auditku Amsterdam...
    ESQMEG
    ESQMEG --- ---
    ahoj nemáte někdo zkušenosti s ubytováním v Amstru. Sháním na léto a potřeboval bych kontakt na něco výhodnýho. poměr cena/kvalita kde převažuje důležitost ceny :-) díky
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    CIHLOMORKA: jo aha, to je ale zajimavy, ze zrovna Francouz cituje Nizozemce. To se moc nestava, spíš naopak ;) Me se teda, beze vší přepojatosti k vlastnímu výtvoru .), líbí ten třetí název. Každý květ představuje líbeznost (potažmo třeba osobu nebo čin) a ty žíjí/rostou na úkor nečeho/někoho jiného.Hodně mi to evokuje zamořské državy a otroctví, ale nevím. Na druhou stranu se to VŠÍ může vztahovat i k té zahradě, takže je to takové neurčité. Ale udělej podle sebe a podle obsahu te monografie! Ja jsem jen na tohle malinko úchyl a na netu jsem nenašel o čem to je (a ani nikde jinde) ;) :-D Držim palce!
    CIHLOMORKA
    CIHLOMORKA --- ---
    HOEZO: Díky za doplnění. Překládám totiž monografii z francouzštiny a její autor (Francouz) to dílo zmiňuje už jen s neúplným názvem, a bez překladu. Já sama z holandských textů houby poznám, kde název začíná a končí .) V takovém případě to převezmu celé, asi v té první variantě.
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    CIHLOMORKA: jen podle me je duležity ten cely nazev:
    Een Bloemhof van allerley lieflijkheid sonder verdriet geplant

Takze potom bych tom prekladal jako:

Květinová zahrada vší líbeznosti vysazená beze smutku
    Květinová zakrada vší libeznosti kvetoucí beze smutku
    Zahrada květů vší líbeznosti vysazených beze smutku
    Květinová zahrada vší líbeznosti osázena beze zármutku

Něco na ten způsob. Čekam, ze jak je to ze 17. stoleti bude to neni mravokárného. A nazvu uz samy o sobe hodne rikaly o tom dile, takze bych se nebal to rozvest.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam