OLIII: Měl jsem voordeeluurabonnement. Ten dostanes jen pokud mas hlaseny bydliste v NL + NL ucet. Ted to zdrazovali, ale je to cca 60 EUR rocne. Ja platil v hotovosti, ale to cislo uctu chteji, ze pak ti to automaticky strhnou z uctu. Mno a ja se ptal, co se stane, az nebudu mit NL bank. ucet (ten ti nenechaj pokud si odhlasis bydliste) Ze ale kartu chci nechat, protoze tam jezdim casto. Pani rekla, ze v klidu, ze pokud nebude ten ucet existovat, tak to nemaji z ceho strhnout... No a pak se stalo, ze jsem jel opet do NL, nahodou sel na navstevu na starou adresu a tam nasel poslední vyzvu k platbe uz od vymahace pohledavek z Haagu. Milý spolubydlici mi rekl (jsem stale v kontaktu!), ze tech predeslych 6 dopisu ma domaci v Amstru a ze tohle jeste neodvezl... A on to neresil. V poslednim dopise byla castka 60EUR plus zbytek penale a vydaje... A kdyz nezaplatim do 3 dnu, tak jdu pred soud. Takze zbytek "dovoleny" jsem zabil volanim si s Haagem, universitou, kde jsem studoval, aby mi potvrdili, ze jsem uz pryc a odhlasil jsem se... Nicmene NS ani vymachaci se neobtezovali zavolat na gemeente, kde jsem hlasil svoji adresu v CR a dokonce mel i napsany svuj NL cislo mobilu, ktery porad funguje... NO a to nemluvim o tom, ze pokud mas voordeeluurabonnement jedinej zpusob jak to vypovedet je pisemne a papirove (to mi az pak vsichni svorne rikali ;) ) jeste jsem se k tomu nedostal, ale do ledna musim. .) A PINKANTERIE NA ZAVER: NS ne aby mi kartu blokly hned potom co se checknes, ale nechaj te v klidu jezdit za plnej tarif a ackoliv jsem pak voordeeluurabonnement zpetne zaplatil, projezdeny prachy za plny jizdny ti uz nevratej...