• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    LOTHEA
    LOTHEA --- ---
    FEFERONIE: ve skutečnosti je Wilders odbarvenej a má za ženu Maďarku:)))
    OLIII
    OLIII --- ---
    FEFERONIE: Asi před týdnem jsem četla v Metru článek o tom, jak nějaká květinová farma (?) vyhodila holandský zaměstnance, z nichž někteří tam pracovali přes 20 let, a vzala místo nich levnou pracovní sílu z výchovu. Pak se do toho zapojil i jejich ministr přes práci, ale nevím, jak to dopadlo :-) K dohledání to na těch internetech ale někde bude.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    MUTHA: akorát jsem sem šla napsat, že už jsem ho našla:) díky
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    prosím pěkně - píšu diplomku o multikulturalismu v nl po roce 2010. jak se jmenoval ten kudrnatej blonďák, co hlásal, že východoevropský údržbáři berou holanďanům práci?
    btw. kdyby kdokoliv měl jakýkoliv tip na sociální dění s přistěhovalci v nl, tak budu vděčná.
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    jede-li nekdo po Queen's day do CR, velmi rada bych se svezla na trase Utrecht - Praha, 1. ci 2. kvetna. vite-li o nekom, prosim posta!
    MIYU
    MIYU --- ---
    Nebo zejo letet do brna a pak busem student agency do phy
    MIYU
    MIYU --- ---
    Tak pak jeste Transavia z Rtrdamu do Prahy je o neco drazsi nez byl wizzair ale furt v pohode, nebo easyjet z amstru ev.muzes projet weby na spolujizdu autem z nl je jich docela dost
    HONIK
    HONIK --- ---
    Fakt nikdo nejedete do CR? Co zrusili lety z Eindhovenu do Prahy, tak to je pekne naprd...
    KRTEQ
    KRTEQ --- ---
    Díky moc, budeme to zkouset :)
    MIYU
    MIYU --- ---
    Holandsky pracovni trh trpi uz nakej ten mesic pomerne stagnaci v navaznosti na svetovou financni krizi, v nejblizsi dobe se to nejspis vyrazneji nezlepsi.
    Ale tak samozrejme jde o to veci zkouset, verit, byt pozitivni a mit stesti a pak vsechno jde.
    BENJAMMIN
    BENJAMMIN --- ---
    No neřikejte, že to tam je takhle zabitý. Mam taky v plánu tam teď vyrazit najít nějakou brigošku, obejít agentury, obchody, bary.. prostě hledat. To to v Evropě šlo s prací pro mladý hledače zkušeností tak moc dolu?
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    KRTEQ: Nazdar! Nemyslim si, ze mate velky sance najit si praci v Holandsku i kdyz tedy jen letni brigadu...to si spis najdete trhani jablek v Italii a nebo pomerancu v Izraeli. Navic tu leto stoji za starou belu a poradne tu neni nic k videni.

muzete ale priijed, obejit si osobne vsechny agentury co ti naposilal Mutha a cekat a cekat a zkouset a zkouset. A rada nad zlato na zaver: kdyz se te nekdo opta jestli mate zkusenosti tak z fleku rict ze hromadu a ve vsem
    KRTEQ
    KRTEQ --- ---
    okej, díky moc
    KRTEQ
    KRTEQ --- ---
    nechapu co mate porad vsichni s tou vysokou skolou :D, ja tim chtel pouze rict, ze jako studenti budeme delat temer jakoukoliv praci, protoze jsme jako studenti zvykli delat temer jakoukoliv praci, nic vic a vubec si myslim, ze vsechno bylo v mem prvnim komentari docela jasne zformulovano, tak nerozumim tem vasim komentarum typu: "vš studenti jezdí do nl na erasmus, ne na prázdniny" nebo "co treba napsat v jakym oboru jakou praci shanite? to by mi prislo jako smysluplnejsi informace nez ze ste studenti VS", takze bych rad poprosil nekoho, kdo ma zkusenosti s letni brigadou v NL, kdyby byl tak moc hodny a mohl nam poradit nejakym vecnym prispevkem, budeme mu velice vdecni :) zaroven bych se chtel omluvit FEFERONII za to ze chodim na VS a ze ji ctu myslenky :D, ale tak kdyz vas to rejpani bavi, ja myslel ze o tom NYX neni :) myslel jsem ze na NYXU se schazeji mili a ochotni lide, kteri nemaji problem se podelit o svoje zkusenosti :)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    KRTEQ: jsem ráda, že tě na vš naučili mi číst myšlenky))
    KRTEQ
    KRTEQ --- ---
    presne tak, zadnou praxi nemame, pokud se nepocitaji ostatni letni brigady jako je treba doplnovani zbozi v supermarketu, aktivni telemarketing a podobne vosery. vy jste na skole (at uz vysoke nebo stredni) snad nejakou praxi meli? :D s tim samozrejme souvisi i ten obor, jako studenti bez praxe proste shanime jakoukoliv letni brigadu jako sber ovoce, prace ve fabrice, proste cokoliv. chceme si tam jet na 2-3 mesice vydelat penize a ne vybudovat za 2-3 mesice karieru :)
    KRTEQ
    KRTEQ --- ---
    nevidim duvod, proc bychom si nemohli jet do ciziny vydelat jako VS studenti. o prazdninach v tebou myslenem kontextu nepadlo ani slovo. na erasmus se jezdi ve skolnim roce a skrz nej si tezko vydelame. ale diky za ochotu
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    KRTEQ: vš studenti jezdí do nl na erasmus, ne na prázdniny;)
    KRTEQ
    KRTEQ --- ---
    Ahoj, jsme VŠ studenti a rádi bychom vycestovali na léto za prací do Holandska. Můžete prosím doporučit nějakou seriozní agenturu přes kterou bychom se tam mohli dostat? Zkoušeli jsme agenturu OTTO WORK FORCE, ale na různých diskuzích jsme vyčetli, že jde o podvod, což se potom potvrdilo i od našeho kamaráda. Prý vás tam odvezou a potom jste na baráku, protože není práce a jenom se zadlužíte na nájmu. Rád bych tedy poprosil někoho zkušeného o radu. Díky moc :)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    OLIII: amerongen znáš? od vlaku se kus šlo, naťapala jsem kolem 20 km. bylo to jak jiný svět:)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam