• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    OLIII
    OLIII --- ---
    Můj plán je v pondělí večer lahvinka vína v Haagu, v úterý brzo odpoledne sledovat oranžovej dav z uctivé vzdálenosti (možno-li) a pak se odklidit na cirkusovej festival, kterej se koná příští týden v Rotterdamu. Už dopředu vím, že na Amsterdam nemám letos nervy :)

MIYU: Kde přesně to je?
    MIYU
    MIYU --- ---
    no my treba do centra Rtrdamu na queens day nechodime, zdrzujem se na noordu kdy bydlime, tak je hlavni ulice plna stanku a lidi prodavaj pitomosti plus kdyz se dojde k jezerum tak tam hraje jazz a pohoda klid, zadny psycho, zadny davy
    TRSK
    TRSK --- ---
    OLIII: pred tim peklem se utect neda ;]
    OLIII
    OLIII --- ---
    A já doufala, že když na Queens Night uteču z Amsterdamu do Haagu a na Queens Day do Rotterdamu, tak si pomůžu..
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    ja dal postupne queens night v Utrechtu, Haagu a Arnhemu a myslim, ze to vsude bylo uplne stejny, v centru mesta se nedalo hnout a to tak ze vubec, mensi stage na okrajich lepsi, je to asi jedina noc v roce, kdy Holandani opravdu chlastaj, nedostatek treninku je na vetsine znat :)
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    FEFERONIE: toz to ja taky znam na vlastni kuzi -obojí ,) kdyby slo ome, tak tam nepojedu, ale.... jde o to ze budu mit za zadkem cca 50 lidí a nemuzu si dovolit zadnej prehmat... dalo mi praci je presvedcit ze A´dam je hoooodne spatna volba a navic ted budou zavirat jeho cely historicky centrum kvuli korunovaci (jinak ten Hertogenbosch uz jsem vygooglil)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    HOEZO: byla jsem loni. všichni hrozivě chlastali už cca dva dny před. samotný queens day byla organizovaná polivčička oproti queens night, která přecházela. na zemi ležely desítky zpitých holanďanů v kostýmech a všude byl hrozný bordel. v eindhovenu byla obří stage, kde se hrály ty jejich trencle..
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    Vtipně ted jedu průvodcovat do NL a BE a budem tam i pres "Den královny". Nevíte někdo jak bude vypadat situace den před v Haagu, Delftu a Rottedamu? Myslim nejaky pred oslavy, pripravy atd? + jaky je program v onen den 's-Hertogenbosch? (na netu je tolik odkazu, ze nevim jaky je aktualni a duveryhodny - linky klidne i v nizo.) Díky moc!
    MIYU
    MIYU --- ---
    MIYU: tak pro ti co by ev. meli zajem, pozice uz je venku
    Customer Service Assistant Czech ROTTERDAM - Jobs in Netherlands - jobs - XpatJobs.com
    http://netherlands.xpatjobs.com/jobs/Customer-Service-Assistant-Czech/11X599512--170418-UNQ-NL
    TRSK
    TRSK --- ---
    Vcerejsi Eddie Izzard, Heineken Music Hall, Amsterdam.

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/547271_10200903173002244_1297310814_n.jpg

Strasne dobry! Pokud budete mit kdokoliv moznost navstivit "Force Majeure" dnes nebo zitra v Ams a nebo potom v Maastrichtu, tak vrele doporucuju!
    MIYU
    MIYU --- ---
    njn destnik moc v holandsku nema cenu to pochopi driv nebo pozdeji kazdej, zakladem je nepromokava bunda a kapuca co drzi na hlave a pak uz je to jedno .)
    OLIII
    OLIII --- ---
    MIYU: Mě to za posledních pár týdnů stálo jeden zlomenej deštník a včera odnesený sluneční brejle (ne že bych je tady potřebovala moc často).

A kdyby někdo nevěděl, co s první květnovou sobotou, tak jsem dneska našla tenhle sympatickej pidifestival v Antverpách. Sice to není Holandsko, ale je to za rohem. A ještě k tomu za lidovou cenu 5E:-) http://www.festiveuzzel.be/
    Kdyby měl někdo v budoucnu tipy na podobný akce, tak ať sem hodí link.
    MIYU
    MIYU --- ---
    jojo presne to sem rikala vcera po ceste na kole domu .))
    OLIII
    OLIII --- ---
    Btw, až mi zas někdo bude vyprávět o tom, jak jsou v Holandsku ideální podmínky pro cyklistiku, tak mu řeknu, jaký to je hledat nejbližší lampu, aby člověka neodnesl vítr...
    Trotseer wind bij faculteit EWI @TU Delft - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=U6QtxJNhiog&feature=share
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    srry za OT ...je nejaka stranka o klubovy scene v holandsku, s programama klubu, adresy apod, nejlip neco jako ekvivalent rave.cz apod.. posta, DIKY
    MIYU
    MIYU --- ---
    V blizke dobe budeme hledat k nam do spolecnosti novou osobu do customer service - Rotterdam, NL.
    Podminkou bude znalost cestiny a anglictiny, dalsi jazyky vyhodou plus praxe na podobne pozici.
    Naplni prace bude procesovani objednavek pro CR, SK, HU, castecne Polsko a exportni zakazniky.
    Pokud byste mel nekdo zajem napiste mi do posty.
    Princes Foods B.V. | Home
    http://www.princes.eu/nl/home.aspx
    LOTHEA
    LOTHEA --- ---
    FEFERONIE: ve skutečnosti je Wilders odbarvenej a má za ženu Maďarku:)))
    OLIII
    OLIII --- ---
    FEFERONIE: Asi před týdnem jsem četla v Metru článek o tom, jak nějaká květinová farma (?) vyhodila holandský zaměstnance, z nichž někteří tam pracovali přes 20 let, a vzala místo nich levnou pracovní sílu z výchovu. Pak se do toho zapojil i jejich ministr přes práci, ale nevím, jak to dopadlo :-) K dohledání to na těch internetech ale někde bude.
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    MUTHA: akorát jsem sem šla napsat, že už jsem ho našla:) díky
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    prosím pěkně - píšu diplomku o multikulturalismu v nl po roce 2010. jak se jmenoval ten kudrnatej blonďák, co hlásal, že východoevropský údržbáři berou holanďanům práci?
    btw. kdyby kdokoliv měl jakýkoliv tip na sociální dění s přistěhovalci v nl, tak budu vděčná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam