• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    HONIK
    HONIK --- ---
    EVACEK: to s tou hranicí výše nájemného jsem si našel. kamarád Holanďan už mi zjistil, že ta výše příjmu je rozhodná před zdaněním...
    MITSUKO
    MITSUKO --- ---
    halo halo jede nekdo behem srpna nebo zacatkem zari z NL do CR?? potrebovala bych neco odvezt, mozna i ja budu potrebovat cestovat, dejte prosim vedet, diky moc moc!
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    HONIK: na huurtoeslaag je hlavně potřeba aby tvůj nájem za byt nepřekročoval určitou hranici, nám to pro dva lidi vypočítalo 600 euro, navíc musíš v tom bytě bydlet sám myslim.
    tady jsou nějaký obecný info:
    Tax allowances | I amsterdam
    http://www.iamsterdam.com/en-GB/living/housing/tax-allowances
    a jinak si sežeň k ruce někoho, kdo mluví holandsky a studuj tady:
    Toeslagen
    http://www.belastingdienst.nl/...wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/index.html

rozhodně informace o tom, na co máš nárok, nečekej v aj :D
    HONIK
    HONIK --- ---
    Nevíte někdo, jestli je někde srozumitelně v angličtině vysvětleno, jak se počítá výše příjmu pro účely zjištění, jestli mám nebo nemám nárok na nějaké ty holandské dávky (huurtoeslaag...)?
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    ANDREA23: hele nevim, já teď koukám do dopisu kterej jsme dostali od CVZ (College voor zorgverzekeringen), organizace, co dohlíží na to, jestli jsou všichni pojištěný jak maj a ty nám napsali v dubnu (registrovali jsme se v říjnu/listopadu, pracovali od prosince), že musíme do tří měsíců to pojištění uzavřít, takže jsme byli nepojištěný přes půl roku a nikdo po nás nic nechtěl. Tohle je situace vloni, nevim, jak moc se to mohlo změnit, nicméně pokud jsi ještě žádnej dopis nedostala, zbytečně bych se nestresovala :) a btw když vám přijde pokuta, většinou je tam možnost nějakýho odvolání. Vůbec bych byla opatrná komu co zaplatim, protože tady pořád někdo něco chce a i když se to tváří dost oficiálně, někdy je to úplná blbost, co tak vim :)
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    my si prave rikali, ze se nam nechce doplacet ty ubehle mesice a tak jsme to mesic co mesic oddalovali...az jsme to pak nakonec radsi rozsekli :-D
    SPRINGI
    SPRINGI --- ---
    az se to stydim rict, ale my nebyli pojisteni rok a pul....doplaceli jsme 350e pokutu, takze zadny velky drama :-)
    ANDREA23
    ANDREA23 --- ---
    EVACEK: no tak vcera mi kolegyne rikala, ze je to blbost a ze ona prave ty prvni tri mesice musi doplatit, protoze se to zapocitava od prvniho dne co jsem zacala pracovat, to uz mam tu pokutu urcite...my z tech problemu tady nevyjdem:(
    MISHPULINKA
    MISHPULINKA --- ---
    děkuju za info :)
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    ANDREA23: máš povinnost uzavřít si pojištění do maximálně 3 měsíců od doby, kdy ses zaregistrovala na sofi number. Tam jsi přece uváděla nějakou adresu ne? Tak na tu ti pak přijde dopis s výzvou to uzavřít a pohrožování pokutou. My dostali každej 350 euro, prošvihli jsme to asi o pět dní, ale odpustili nám to.
    OLIII
    OLIII --- ---
    PEDANT: Nj, když ono je to těžký - co člověk to jiná rada. Já spíš koukám na weby větších firem a posílám životopisy a motivační dopisy, kde píšu co bych chtěla dělat. Agenturám moc šancí nedávám, ale člověk nikdy neví, tak se nechci připravit o případnej zdroj nabídek. Tak uvidíme :)
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    OLIII: Neviem aku pracu hladas ale na agentury by som sa velmi nespoliehal, na undutchables uz vobec. Kamosky mali stastie na agenturu - http://www.unique.nl/umls
    Ale radsej venuj cas priamo hladaniu pozicii napriklad na LinkedIn (asi najlepsie miesto pre anglicky hovoriacich expatov), monsterboard, etc.
    Good luck (:
    MISHPULINKA
    MISHPULINKA --- ---
    Zdravím, na přelomu září a října máme v plánu s přítelem stěhování do Den Haagu. Začínáme koukat po bydlení.. Můžete nám někdo dát nějakou radu, jestli se dá bydlení sehnat i bez realitky apod.?
    Díky moc za každou odpověď.
    OLIII
    OLIII --- ---
    Nějaký tipy na pracovní agentury? Zatím jsem se zaregistrovala na Undutchables.
    MIYU
    MIYU --- ---
    MIYU: jinak v ramci stehovani budeme nechavat cast veci za sebou jako gauc, konferencni stolek, stul do jidelny se zidlema, postel, skrin, apod. za cenu vice nez pratelskou ci pouze za odvoz
    fotky na pozadani v poste ..
    MIYU
    MIYU --- ---
    Nemate tu nekdo nahodou dodavku, prosim?
    Na konci cervna se budem stehovat (v ramci Rtrdamu) a mame par veci ktere by se do normalniho
    auta nevesli.
    Odmena dohodou :) Dekuji!
    MIYU
    MIYU --- ---
    Jinak v sobotu je jeste pres den karneval - streetparade .. akcicka ktera stoji zato, plus teda vecer hraje manu chao zdarma jak jsem jiz zminovala nize .)
    Zomercarnaval
    http://www.rotterdamunlimited.com/nl/zomercarnaval
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    HONIK: nebylo:)
    HONIK
    HONIK --- ---
    FEFERONIE: Urcite to bylo pro me? :-) Jak by mi mohlo airbnb pomoct?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam