• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    byla jsem na erasmu pred 5ti a taky bez rodneho listu. bsn mi dali, ale bylo to nejak koordinovane universitou
    OLIII
    OLIII --- ---
    Oki, já to řešila skoro tři roky nazpátek, tak asi mezitím nastaly změny.
    KRIVOSH
    KRIVOSH --- ---
    OLIII: pritelkyne byla v NL na Erasmu 2 semestry, bylo ji pres 30, pojistovat se nemusela

A registrace na gemeente - jestli myslis BSN, tak k tomu rozhodne rodny list potreba nebyl (ani k zdravotnimu pojisteni, to jsem si zas zarizoval ja). A ofiko by ses mela registrovat uz po mesici (ale nehroti se to), ale nechce se mi to dohledavat, myslim ze se to tady uz resilo.
    OLIII
    OLIII --- ---
    ZUZANAFROMPRG: Jestli jsi v Holandsku kvůli studiu a nepracuješ tu, tak místní pojištění mít nemusíš. Možná ti ještě musí být pod 30, ale tím věkovým omezením si nejsem jistá.

Měla by ses registrovat na gemeente, pokud zůstáváš delší dobu než 3 (nebo 4?) měsíce. K tomu je třeba ten rodnej list s apostilou a snad i nějaký další papíry.
    ZUZANAFROMPRG
    ZUZANAFROMPRG --- ---
    když jste se přihlašovali k pojištění v NL, tak jste dávali i přeloženej rodnej list s apostilou?

Nebo vám stačily 2 průkazy totožnosti (občanka a řidičák)?

A btw. není tady někdo z vás "jen" student na jazykovém kurzu?
    Můžu mít na tomhle "rezidenčním statutu" jen "dlohodobé zahr. pojištění" z čr (tj. odhlášení z cz pojišťovny) a nebo taky musím mít místní zdrav. poj.?
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    WONDRAS: jednou jsem taky pouzil tentoo a po odecteni dani a jejich podilu jsem dostal 50% z celkove castky. Je to dan za tu jednoduchost a myslim, ze se to vyplati pouze pokud clovek dela neco jednorazove. Pokud fakturujes casteji tak bych se asi zameril na nejake dlouhodobejsi reseni. Se zzp zkusenost bohuzel nemam.
    WONDRAS
    WONDRAS --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s payroll companies? Pracuju v kulturni sfere a ted jsem zamestnanej u Tentoo. Kdyz jsem zjistil, ze jim jde do kapsy 12% z kazdy invoice, kterou vystavim, tak se mi protocily panenky (o danich a duchodu radeji nemluvim). Jeste mi byl doporuceny raakvlak, kde je poplatek fixni za kazdou invoice a jsou vice zamereny na na praci v kulture, ale nejsou pojisteny proti momentalnimu nedostatku prace. V praxi to znamena, ze mi vzdy prijde 40-60% z castky, kterou fakturuju. Jsem v tomhle systemu kompletne ztracenej a jeste vubec necejtim na to, abych si zakladal ZZP. Popr. bych uvital jakoukoliv radu jak dostat penize na danich zpet, zvolit jinou moznost legalniho prani penez nebo mi rict smir se s tim dostanej tak leda...Diky!
    PEDANT
    PEDANT --- ---
    VOY: cau, nemam odskusane ale hi spustil prednedavnom toto (Onbeperkt Online-bundel)
    Internet voordeelbundels - Hi
    http://www.hi.nl/prepay/voordeelbundels/internet.htm
    Myslim ze 7.50 za neobmedzeny net je fit cena
    VOY
    VOY --- ---
    Zdar, poradite nekdo jakou SIM koupit, abych mohl byt co nejlevneji online pres 3G behem meho tridenniho pobytu? Nejakou predplacenku, se kterou jsou dobry zkusenosti nejspis.
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    Ahoj rád bych si v Holandsku v bazaru koupil auto. Jak je to tu s pojišťěním- povinným ručenim? Potřebuju účet a adresu místní? nebo nic z toho a prostě zaplatím na měsíc či rok a jedu?
    SMOWKY
    SMOWKY --- ---
    OLIII: tiež by som sa pridal, počasie je uplne luxusné na zber :-)
    OLIII
    OLIII --- ---
    Kdyby se nekdo chystal na tajnacku na houby a mel misto v aute, tak se hlasim jako zajemce na doplneni stavu :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    kdyby se někomu chtělo podpořit Česko - Holandskou družbu, má možnost :-)
    Mohu slíbit nehynoucí vděk :-)
    Olympiër op herhaling: Via Praag naar Rio
    http://wijzijnsport.nl/campagnes/jerrel-feller/olympier-op-herhaling-via-praag-naar-rio
    MIYU
    MIYU --- ---
    Tjaa :)
    FEFERONIE
    FEFERONIE --- ---
    nutne shanim nekoho na prevoz platna z utrechtu overvecht do prahy. je to velikej obraz od kamarada, ale nemam ho jak prepravit, neb do easyjetu me s tim nepustej. odmena vas nemine..
    ZAPLO05
    ZAPLO05 --- ---
    Sháním od září ubytování v Holandsku. Nejlepe město Bloemendaal...ale klidně to může být i v Amsterdamu, Leiden, Hague. Máte tipy?
    JACOBO22
    JACOBO22 --- ---
    Nežije nebo nezná..někdo z lidí co navštěvuje toto auditko..město Zwolle?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    OLIII: aha? diky diky!
    OLIII
    OLIII --- ---
    LOVETHIEF: Ráno a večer by to mělo být v pohodě.

Tussen 15 mei en 15 september zijn honden toegestaan vanaf het Kijkduinpark (einde parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan Monster. Op alle overige stranden van Monster zijn honden alleen toegestaan voor 10.00 en na 19.00 uur.
    http://uitgelatenhond.nl/alle-honden-stranden-op-een-rij
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam