• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJKANizozemsko, Holandsko, The Netherlands, Nederland
    LOTHEA
    LOTHEA --- ---
    SHIRLEY: předem říkám, že nejsem odborník, ale byla jsem v podobné situaci. Pracovala jsem na v NL a přitom jsem bydlela v Německu. Pravidelne jsem pracovala z domova. Vyhoda byla, ze jsem vetsi cast casu fyzicky travila v NL, a taky ze NL a DE maji mezinarodni smlouvu preshranicnich pracovnicich, která dost zjednodušila administrativu, daně a socialni. Hodně bude záležet, kde ten home office plánuješ mít. Být tebou, poradila bych se s HR tě firmy nebo bych zavolala na belastingdienst. Hlavně si ohlidej, abys nemusela příjem danit v obou zemích...
    Urcite musíš být v NL zdravotne pojištěná. V EU jsi vzdycky pojistena v zemi, kde pracujes a nesmíš být pojištěna ve dvou zemích najednou. V zemi, kde máš bydliště, pak po vyplnění formuláře E106/S1 dostaneš nárok na plnou zdravotní péči (A příprav se na spoustu papírovani pro NL pojistovnu). Tohle funguje stejne jako pro vyslane zaměstnance.
    Předpokládám, že BSN máš. To ti nezaniklo ani když ses odstěhovala. Jinak bys bez bydliště a bez BSN danila 52% a to nechceš....ale jak říkám - volej belastingdienst

OLIII
    OLIII --- ---
    2. - 3.5. La Putyka v Rotterdamu! https://circusstad.nl/en/program/batacchio/
    SHIRLEY
    SHIRLEY --- ---
    Zdravim, vite nekdo jestli je mozny, pripadne jak, mit nl smlouvu, ale mit home office z jiny zeme?
    Mela sem smlouvu, pojisteni, vsechno, ale ted uz nemam v nl bydliste ( ikdy sem ho oficialne neodhlasovala) ani uz tam neplatim pojisteni.. realne tam budu tak 2 mesice do roka a co vim, driv tam bylo nejaky pravidlo ze max 4 mesice 'muzu byt bez bydliste'

Pripadne Jak je to pak s danema..

Predem dik za radu nebo nejakej uzitecnej link.
    OLIII
    OLIII --- ---
    Třeba to někoho potěší jako mě - Zondag met Lubach s českýma titulkama: https://videacesky.cz/tag/nedele-s-lubachem
    OLIII
    OLIII --- ---
    'Living laboratories': the Dutch cities amassing data on oblivious residents | Cities | The Guardian
    https://www.theguardian.com/cities/2018/mar/01/smart-cities-data-privacy-eindhoven-utrecht
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    VOJTEK: koukam, ze je Amstr takhle drahej jsem netusil.... diky
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    LADINEK: To si pořídil celkem dobre. Co se ubytování tyce je to cenově nesmyslne dráhy město. A to teď jsou ještě mimosezoni ceny, napr. v létě nejakej standard trihvezdickovej hotel 200€ za noc úplně bezne...
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    VOJTEK: diky, ja uz booknul nejakou kajutu na lodi kousek od nadrazi (1km) asi za 1200kc pro dva na noc...Kalba asi nic velkyho, rano vstavame, ale par pivek si dat by nebylo spatny...

Me jen prekvapilo airbnb, temer nic pod 2k/noc jsem v centru nenasel...drazsi nez treba Bruggy nebo Brusel coz je zajimavy....
    VOJTEK
    VOJTEK --- ---
    LADINEK: záleží jaká je tvá představa "levnějšího" ubytování. Co se tyče cesty do města, tak vlak je rozhodne nejlepší řešení. Spaní na letišti nebo nádraží nedoporucuju, holandani to moc nemusej a bude neustálá buzerace od fizlu a security. Jinak taky nutný počítat s tím, ze Amstr je sice takovej symbol mejdanu, ale všude se zavírá max v 5 rano, takže non-stop to prokalit nepujde. Pokud v rámci snížení nákladu nechcete prokalit stovky € v barech, tak myslet na to, ze obchody s alkoholem jsou otevreny jen do 22h, coffeeshopy do půlnoci, takze se zasobit vším v čas...
    AMANES23
    AMANES23 --- ---
    Nabizim 2 mista v aute tento patek po praci Eindhoven > Praha
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ahoj, zkusim jeste jednou, muze nekdo doporucit nejak levnejsi ubytovani nekde v u hlavniho nadrazi v Amstru? S moznosti nejakyho baru nebo hospody. Mame v Amstru cca 17h prestup (15:00-9:30). Nebo jeste jinak, mame vubec jezdit na "central" ? Co koukam na airbnb tak je to vsechno docela drahy, nevyplati se tady vystoupit nekde jinde nebo jet z letiste do mesta jinak nez vlakem ? Nikdy jsem v Amstru nebyl tak budu rad za nejaky tipy, diky moc...
    ANDULL
    ANDULL --- ---
    NABÍZÍM:
    Volná místa + přeprava (Ford transit)
    3.2.večer Praha-Německo-Holandsko (Utrecht)
    4.2.večer Holandsko-Francie (Dunkir)-Anglie (Manchester)
    OLIII
    OLIII --- ---
    Pro úplnost...

AMANES23
    AMANES23 --- ---
    _KLOBASA_: v EU danis tam kde pracujes dele. Takze v cechach te cekam prijemna sumicka
    _KLOBASA_
    _KLOBASA_ --- ---
    hoi. Mám za sebou 4 měsíce práce v NL. Zbylých 8 jsem pracoval v ČR. Máte někdo nějakou ověřenou radu kde a za jakou dobu mám platit daně? Předpokládám, že můj zaměstnavatel v ČR si mne kontaktuje, ale za ty 4 měsíce bych měl platit zde, že? Předem díky za rady.
    NICK_SLAUGHTER
    NICK_SLAUGHTER --- ---
    zdravím, napadlo mě jestli tu někdo z vás nemá náhodou nějaký doporučení na práci v Rotterdamu ??
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    OLIII: Asi žádná obec o +/- 500 obyvatelích v celý ČR neměla jednak tak vysokou účast a jednak tak málo hlasů pro Zemana. Respekt!
    OLIII
    OLIII --- ---
    JAKKILLER: Já s nakupováním:) Tak za dva týdny znova, už to mám zapsaný v kalendáři jako správnej Holanďan.
    JAKKILLER
    JAKKILLER --- ---
    OLIII: bylo to pekny, spojil jsem to s Escherem. :D
    OLIII
    OLIII --- ---
    Not bad!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam