• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEXIKMikro 4/3 (Micro Four Thirds) - KLUB PRO VŠECHNY ČLENY RODINY!
    SQELX
    SQELX --- ---
    jo zabudol som ze povodne sa to volalo Lightzone , a este flicker grupa: http://www.flickr.com/groups/lightzone/
    SQELX
    SQELX --- ---
    Pred casom som tu riesil problem z orezom rawu (oly e-p3). nasiel som soft co sa vie s tymto vysporiadat , bohuzial to vyzera na mrtvy projekt ktory drzi pri zivote mala komunita. Je hodne pouzitelny az na jeho pomalost pod win... ale taka hruza to zas neni ;) http://lightzombie.org/
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    43 Rumors | Blog | Hot!!! Olympus new strategy: New m43 concept, E-5 successor and new viewfinder technology.
    http://www.43rumors.com/hot-olympus-new-strategy-no-mroe-pen-cameras-e-5-successor-and-new-viewfinder-technology/
    MAP
    MAP --- ---
    HERO: Hodně ten objektiv drbou za tu světelnost, ale je to makro a jako univerzální záklaďák dobrý. Díky voděodolnosti to už je patrně designovaný na budoucí Olympusí foťáky.
    TWARR
    TWARR --- ---
    to bude po upadku olympusu asi potreba ;)))
    NYX
    NYX --- ---
    43 Rumors | Blog | (FT4) First Schneider Kreuznach Micro Four Thirds lenses coming at Photokina 2012!
    http://www.43rumors.com/ft4-first-schneider-kreuznach-micro-four-thirds-lenses-coming-at-photokina-2012/
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    ma tu nekdo zkusenosti s editovanim videa z Olympus PEN-EP3? ten AVCHD je strasne pomalej na editovani, myslim ze stroj tak naprd nemam (Macbook Pro, C2D 2,4, 4GB RAM).
    SYKES
    SYKES --- ---
    WANTO: podvody v účetnictví se provalily, během pár dní šly akcie o více jak 70 % dolů, odvolané kompletně představenstvo... průšvih jak Brno :)
    WANTO
    WANTO --- ---
    CABANNOS: Nechci do toho dávat moc peněz... To si radši budu šetřit na lepší sklo k zrcadlovce. Ale nakonec to vypadá, že si koupim Canon S95.

    Jinak co je s Olympusem? Nejsem vůbec v obraze, tak jestli to můžete někdo stručně shrnout :)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    SYKES: Co se týče Olympusu, spíš doufám, že se udrží. Nejhorší scénář je asi ten, že ho koupí Panasonic.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    SYKES: Souhlasím. Pokud však nelpíš na ergonomií, tak je tady o "trochu" dražší E-PM, která podstatně rychleji ostří atd.
    SYKES
    SYKES --- ---
    CABANNOS: ta cena prvních PENů je dnes skvělá, no ne? Dvojka není žádná změna z hlediska AF nebo snímače... a trojka je dost drahá, takže vcelku rozumná volba. Spíš by mě zajímalo, jak se Olympus vyhrabe ze stávající krize nebo spíš, kdo ho koupí :)
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    WANTO: Limituje tě cena nebo jsi zvolil "první PEN" z jiného důvodu?
    EKRAMUS
    EKRAMUS --- ---
    WANTO: Urcite je pouzitelny, menil jsem z EOSu 450D dva roky dozadu a som spokojny. Kvalita u E-P1 do ISO640 je uplne v pohode, nad ISO640 niekedy odsumujem, ale pattern sumu mi nevadi. Pre fotenie v tme sa daju zohnat ultra svetelne objektivy..
    WANTO
    WANTO --- ---
    Ahoj, mám dotaz na majitele Olympusů Pen - jak použitelný je to na každodenní focení a tahání všude s sebou (subjektivní dojmy)? Mám zrcadlovku od Canonu a nebaví mě to s sebou nosit, takže hledám něco menšího se slušnou obrazovou kvalitou (RAW, slušný ISO 800) - konkrétně pošihlávám po E-PL1 + 14-42 mm. Co myslíte? Je to rozumná volba? Nebo by to bylo jak z bláta do louže a mám se koukat po něčem ještě menším? (do kapsy se to asi nedá nacpat, co?)
    TWARR
    TWARR --- ---
    SQELX: aha, mam doma jeste porad toho panaka, tak se na to schvalne kouknu. ale on si to lr evidentne intepretuje podle toho orezu ... snad si vzpomenu ;)
    SQELX
    SQELX --- ---
    ukaze raw v plnej velkosti , ale orez je naznaceny ramikom.
    TWARR
    TWARR --- ---
    SQELX: tomuhle nerozumim "original olympus softver ukaze plny raw z orezom ale exportnut do raw to nejde", co mas na mysli tim, plny raw s orezem?
    SQELX
    SQELX --- ---
    tak mam konecne ep3 ku :) zatial bych nemenil , jedna vec ma ale sere, v poslednej dobe ma bavi square format , fotim vacsinou jpg +raw(iba jako zalohu, vacsinou sa z rawom nebavim) to rawko by malo uchovat plnu velkost cipu. Ale lightoroom mi aj raw naimportuje orezany, original olympus softver ukaze plny raw z orezom ale exportnut do raw to nejde. neviete o nejko rieseni? Ide mi proste o to v pripade potreby mat rawko bez orezu. jo a "riesenie" ,fot na plno a potom orezavaj v softe poznam :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam