KRISKA: Treba telo filmovyho Pentax SFX s nefungujicim tlacitkem spouste jsem mel vystaveny na Bazosi asi pul roku a pak si ho borec nadsene koupil (s dratovou spousti to behalo ok, on si to osobne vyzvedl a jeste mi strkal tisicovku ze dobry, ale mel jsem zpatky). Podobne dlouho SF-7 s nakruplym satus displejem. Oba za cenu jakou jsem je koupil i s ne moc drahym objektivem.
Sig 50-500 non-EX zmizla za mesic, Sig 100-300/4 non-EX za necely dva. Sigma 24-135 byla vystavena taky asi dva mesice. Vsechny tri sly cca za cenu jako jsem je koupil. Ono to u 2nd handu nema kam padat a ze s tim treba za rok nacvakas 300 fotek v zoo s tim nic neprovede. Moje ceny byly porad pod urovni jako ma treba bazar fotoskoda nebo ruzni prekupovaci aukrari.
Pul roku neni dlouhy, spoustu veci na Paladixu a Bazosi pamatuju vystaveny i 5+ let a stejne to tam ti lidi porad maji vystaveny dal s prehnanou cenovkou. Ty hodne vyhodny kaufy samozrejme mizi v radu hodin. A co se tyka ceny, tak Aukro je dobrej ukazatel kolik za to jsou lidi ochotni prihazovat. Nekdy to az prekvapi. Obema smery.
Kdybys vydrazila filmovou AF zrcadlovku s 28-80 za sest stovek nabizenou jako "stary fotak, funkce nezkousena" a ono to +/- funguje.. za kolik ji nabidnes, kdyz ten samotnej objektiv se pohybuje kolem tisicovky a to telo v takovym stavu cca taky tak?
Nebo kdyz koupis Helios 58/2 za 165kc a na Aukru se bezne vydrazi za 7-8 stovek a lezaky tam trci za litr+, tak ho taky hodis na bazos za stovku? Vzdyt tim jen umele srazis vnimanou hodnotu te veci pro ostatni prodavajici/kupujici.
Nikdo je nenuti to koupit :)
Co spis nesnasim jsou lidi typu synovec, kterymu poslu uz tak hodne vyhodnou nabidku dost pod obvyklou cenou a on tomu cloveku jeste napise, ze to je stary, drahy a ze da max o 30% min.