• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYMilitary and outdoor Foods (MRE, BDP,RCIR, etc,,,,) co jist kdyz nejbliszi civilizace je 30km skrz prales?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GANBOY: Co to je musli Franze Josefa?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MEYHAM: ohledne varice.)
    http://www.metacafe.com/watch/839102/cool_little_miniature_stove/
    tohle je idealni varic do batuzku....

a ja posledni dobou objevuju kouzlo ryb. radsi nez konzervu s kusem hoveziho nebo veprovyho kde je pulka tuku/loje sebou vezmu jednu plechovku sledu v omacce a jednu pixlu musli france jozefa.
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    MEYHAM: ja mam varic ze dvou plechovek od piva a spolu s palivem se mi vleze do hrnku, ve kterym varim a nevazi to skoro nic. proc se bat varice? ;-)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    NATURELL: to zalezi na akci, kdyz jdu na den nekam kropit tak se taky obejdfu s tatrankou ale kdyz nekde smatlam celej den ve fullu tak tu energii proste potrebuju .)
    mre taham hlavne z toho duvodu ze je tam ten ohrivacek jinak bych si zvladl neco obdobneho taky vycarovat sam
    na vikend beru mrecko, pak nejaky energeticky tycinky nejvic se osvedcili sojovy suky, konzervy jsou dost tezky a musi se kvuli nim tahat varic, pak nejaky musli a susenky, beru kus masa trebas uzenej bucek, nejakou jesenku nebo energeticky gel a hroznovej cukr kdyby uz zaludek nic pevnyho nebral :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NATURELL: Ono strasne zalezi na tom na jakou akci jedes, kazdopadne pokud je to vicedenni akce s tim, ze si clovek vsechno nese na zadech, tak optimalizuju na vahu, tedy si beru tak 1 MRE a k tomu maximalne tak na snidani kafe 3v1 a k tomu par rohliku a treba hermelin...
    Na pul/jednodenni akci si beru zpravidla akorat nejake mussli a cokoladove tycinky...
    NATURELL
    NATURELL --- ---
    Jo a pár nějakých sladkých cucavých bombonů:))
    NATURELL
    NATURELL --- ---
    Já se bohužel na akcích musím stále učit jíst, příliš adrenalinu, hlad a chuť nikde.
    Vím, že třeba, ale nemohu dokopat, tudíž jedno MRE pro mě na třídenku a půlku vezu stejně zpět:/
    Navíc stále hledám alternativy a beru většinou svépomocí poskládané MRE vlastní
    By možná stálo zato vyjádření se co kdo sebou bere a jí, zkušenosti a doporučení?!

JÁ: 1-2 menší konzervy většinou rybího druhu, cukr a čaj, pepo, 1-2 kaloricky bohatá tyčinka a voda
    JWL
    JWL --- ---
    MEYHAM:
    ahoj, měl jsem tohle jídlo na Urale. Tenký a celkem malý, hlavně lehký a když máš fakt hlad, tak to zaleješ vodou (teplou), počkáš chvili a pak (spolu s komáry) sníš...
    Není to nic extra, ale na pár hodin ses najedl ;)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    http://adventurefood.com/en/products/5/goulash.html

mate nekdo zkusenost s timto ?
    podle stranek by to meli mit v rockpointu tak bych mozna testnul :)
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    wow, book!
    koukam, ze jste nedali ceske davky - neni o co stat, je to hrozne nacichly nejakejma konzervantama a plechem, mel jsem nejake rizoto. ve srovnani s mexickou ryzi z MRE jsou to dudy vuci nebi ;-)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    TRUCE: estli jo, tak at veme i jedno pro nas na test.)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    GANBOY: provozovnu maji v HK ... zebych tam poslala zdejsiho kamose nakoupit?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    TRUCE: ceske davky sme bohuzel nezkusili protoze pani na firme co e produkuje se mnou sice komunikuje do telefonu, ale na mail, ani na online obednavku 1ks uz neodpovedela:/

tady pro kouknuti:
    http://www.potravinovedavky.cz/main/index.php?lang=cz
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    TRUCE: nebo s jistym nejmenovanym kusem nemecke vystroje z dob druhe svetove valky klidne na tydny dva (modri Ganboyove se muzou uchechtnout:)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    GANBOY: wow, tak tahle jedna davka by me vystacila tak na tri az pet dni, lol :))

diky VSEM ;)))

jinak, jak si stoji ceske davky? pozivatelne? a v porovnani s hospodama IV.cenove? ;)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    jinak pocitejte ze tabulky s uspechem testu se objevi kazdou chvilku.)
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    TRUCE: americky sezenes v rpaze v armyshopechv cenach od 130-170kc

fryancouzsky maj bohuzel jen ve frydku mistku (nebo sem je jinde neobjevil)
    http://www.army-shop.cz/index.php?action=item&id=7394&prevaction=category&previd=57&prevstart=0

cena je sice vetsi, ale to je i cele jidlo obsahove a otec te po konzumaci nebude chtit vydedit:)
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    TRUCE: americky MRE maj skoro v kazdym armyshopu, urcite je maj v armyshopu v anglicky (praha)
    TRUCE
    TRUCE --- ---
    zdravim pritomne,
    vas audit me velice inspiroval a chtela bych otci k vanocum dat nejake tyhle vojenske potraviny
    chce se tudiz zeptat,
    daji se nekde v praze koupit na krame, nebo pokud jsou jen na objednavku,
    nemate z toho gurmanskeho veceru nejake zbytky...?

ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    GANBOY: No, rekl bych, ze tipovat na vyherce francouzsky MRE nebyl zas tak krok do neznama ;-)

Kazdopadne jsem na ty vysledky zvedavej... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam