• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYMilitary and outdoor Foods (MRE, BDP,RCIR, etc,,,,) co jist kdyz nejbliszi civilizace je 30km skrz prales?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Tohle je celkem rarita - nejoblibenejsi vojenske konzervy v SSSR za WW2 - konzervy s dusenym veprovym dodavane USA v ramci land lease, a delane specialne pro ruske chute a podle ruskych receptu a zvyklosti... ;-)

http://englishrussia.com/index.php/2010/05/27/russian-american-canned-stew/#more-13468
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    jeden repast ze survival auditka

A Taste of Home in Foil Packets and Powder — M.R.E.s in Afghanistan - Interactive Graphic - NYTimes.com
    http://www.nytimes.com/interactive/2010/09/04/weekinreview/20100905_gilbertson.html
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    NATURELL: dá se to koupit v čechách? zkoušela jsi na tom vařit třeba čínskou polívku? diks
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    MEYHAM: presne pockej si a nikam to nepresypavej ))))
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    KEJLA: no s tim budu mit jsite takyp roblem :))) jeste mne upozornovala abych to nikam nepresypaval, ze se to udela v tom puvodnim obalu
    KEJLA
    KEJLA --- ---
    MEYHAM: zdar hovezi stroganov s ryzi sem vyzkousel minulej tejden a je to dobry chutny akorat se chce drzet navodu sem to sezral po sesti minutach a rejze jeste nebyla )))
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    MEYHAM: tak vcera jsem si pri nakupu v mallu poridil jednu dvojporci hovězí stroganov s rýží, vyzkoušíme příští týden :)
    Při delěí rozmluvě s prodavačkou mi tvrdila že si jich koupila 10 na celou dovolenou aby nemusela varit :) cena 240,- za dvojporci mi prijde hodne ale vyzkousime a uvidime :)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    SHMOULA: nektere vypadaji docela zajimave, jestli vyzkousis hod pak prosim nejakej report :) pokud budes obednavat vetsi mnozstvi tak 2 - 3 balicky bych si klidne vzal
    SHMOULA
    SHMOULA --- ---
    Zkouseli jste nekdo potravinove balicky od Arsetu?

recenze1

recenze2

V rozpoctu mi zbyla trocha mista na zasobeni, tak premyslim, jestli koupit bednu MRE, nebo zkusit toto, resp nechtel by se nekdo pridat k nejake vetsi objednavce?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ANA_CO_MA_DOST: Tak zrovna tohle bylo docela dobrý :-)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    Dehydrované potraviny Travellunch - Svět outdooru - outdoor,turistika,hory,voda (www.svetoutdooru.cz)
    http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?108168-dehydrovane-potraviny-travellunch
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    FALLENANGEL: jo tak presne tohle mi zbylo tedka doma, nejak nemuzu najit odvahu ke konzumaci:)
    jinak ted jsem jel na MRE 6 dnu v kuse a i mekac byl pak jako vysvobozeni:)
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---

An ingredients list from a US Marine MRE ration package, seen in a transport vehicle on March 13, 2010 near Khan Neshin, southern Helmand province, Afghanistan. (Chris Hondros/Getty Images)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    JESSE_MORENO: Tak to bohuzel zmereny opravdu nemam ;-)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    ANARCHY: to jsi me moc nepotesil teda :o) no prinejhorsim holt vezmem jiny jidlo a klasicky pouzijem grill.... ale dost me laka to vyzkouset jen bych potreboval vedet jakej zar asi tvori ty uhliky pod zeminou...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    JESSE_MORENO: jedine co jsem v takovou chvili pouzil, je klasickej Setouv hrnec, kterej funguje dobre, akorat tedy z nej dostanes maso tepelne upraveny, ale ne nijak extra moc chutny - je to dobrej postup hlavne k tomu, kdyz clovek potrebuje odejit z taboriste na X hodin, a po navratu mit pripraveny neco co se das rovnou snist, ale labuznicky zazitek necekej... ;-)
    Co se tyce zemnich peci, tak to jsem akorat jednou videl postaveny, ale moc dobry dojem to na mne neudelalo - moc prace za malo muziky - vysledny efekt byl horsi nez kdyby si clovek udelal jednoduchej gril a ugriloval to na nem...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Cau, s kamarady si chceme o vikendu udelat veprovou peceni outdoor a prichazime naproblem, sicejsme vsichni v detstvi byli postizeni ruznymi skautingovymi organizacemiale nikdo znas si fakticky nevyzkousel kopani podzemni pece....

zajimalo by me jestli nekdo s nekterou ztechto technik matezkusenosti a muzete poradit jak nejlip vykopat nebo jinak vyrobit pec ktera bude schopna dodavat 3 - 4 hodiny konstantni teplo s co nejmensim vykyvem... tzn. od cca 130 stupnu do 180 stupnu
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SEAMON: Vypada to zajimave, zatim jsem videl jen varice na drevo, co ke dmychani pouzivaly baterky (coz je z meho pohledu uz skoro nastejno s varicem na jina paliva, protoze tak jak tak ssebou clovek musi nest spotrebni napln - at uz plyn, lih nebo baterie).
    Otazka je jak to bude spolehlive, co to bude stat, a jestli nekdo treba neprijde s lehci a skladnejsi variantou tehoz...
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    K diskusii o varicoch - narazil som nahodou na tento http://www.biolitestove.com/BioLite.html. V podstate po uvodnom zahriati ziskava z tepla elektrinu a tak pohana ventilator na cistejsie spalovanie. Pride mi to ako vcelku pekne riesenie, ale nikda som varice moc nepouzival - ako sa to skusenejsim pozdava? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NATURELL:
    kamos se nedavno vratil z kosova a rikal ze tam bylo dobreho zradla celkem dost a spise si kazdy musel davat pozor aby nepribiral... ale jasne ze nebyl primo v poli ale nekde na letecke zakladne... tam to bude asi dost jine no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam