KEB: Na FSR se neda zapomenout, to se musi zazit - nic hnusnejsiho jsem rozhodne v oblasti vojenskych davek nejedl - z celeho baliku o o bjemu 2xMRE jsem byl schopen bez pocitu daveni a nuceni se do toho sajrajtu snist snad tak jednu mussli tycinku nebo neco na ten zpusob...
GANBOY: Nevim jak v tech starsich, ale v tech vco fasujou ted kafe je, a i toho cukru a sadla trochu ubylo a pribylo trochu rozmanitosti.
Jinak jeste bych vyzvednul vojenske suchary co jsou v tech ruskych baliccich - oproti treba francouzskym (ktere jsou samy o sobe chutove vyrazne lepsi) jsou jednak pevnejsi, takze se tak snadno nerozlamou a nerozpadnou v ruce pri jidle, a druhak ani po expiraci te davky nezluknou - ty francouzske po nejake dobe uz jsou docela nechutne, i kdyz v nouzi samozrejme stale pozivatelne - a teda rozhodne radsi zrat zlukle francouzske suchary nez nove FSR... ;-)
Jinak po mnohaletych zkusenostech bych za sebe zaver videl takto: nejpraktictejsi a nejuniverzalnejsi jsou MRE, pokud se k nim clovek dostane, tak doporucuju zejmena bile polarni - jsou kaloricky vydatnejsi a prisly mi i chutnejsi. Na delsi stravovani rozhodne jsou lepsi francouzske - pokud je clovek ma jak kvuli dostupnosti tak kvuli cene - MRE se clovek strasne rychle preji, a zejmena pri nejakych dlouhodobejsich misich/pobytech je celkem dulezita psychika a moralka - a dobre jidlo psychiku rozhodne podporuje...