• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DAWYT: nemas se ceho bat, takova bavlnena uterka je oproti platenku velice hrube sito, takze don't worry and go for it.. :]
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    HESPELER: oki, je je daleko, tak to prostě asi zkusím:) ale nechce se mi zničit kilo másla (ani kostku na zkoušku)
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DAWYT: zalezi jak je hruba ta latka, neni uterka jako uterka, ja to filtroval pres takovou tu za 9kc z ikea a success..
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    HESPELER: to veme hodne toho masla, ne? Aby tim neco proteklo :)
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    DAWYT: v kuchyni - uterka.. :]
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    ahoj, rád bych si udělal ghí, v instrukcích je, že se to má přecedit přes nějaké pláténko.

Máte někdo tip, kde takové plátenko opatřit?
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    SEDIQ: jak to? :)
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    ZABKA: kucharka je velmi dobra, ale uplne "podle Ajurvedy" nevari ;-)
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    nalezeno na webu!

Krsnova_vegetarianska_kucharka[1].pdf (901726 B)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    jeden pěknej malej přehledík, co jsem teď našla:)

VATA
    positive-Prana: pure energy that arises through the proper digestion of food
    negative: waste (gas) - large intestine

PITTA
    positive: Tejas – pure vitality, arising through proper development and circulation of blood
    negative: acid – small intestine

KAPHA
    positive: nourishing power, arising through proper development and circulation of plasma
    Ojas – subtle energy of water – creativity, sexuality, immunity
    negative: phlegm, stagnation – stomach, chest
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    jeho základní popisy jednotlivých typů mi přijdou taky moc fajn...přepisuju poznámky do kompu, tak sem sem tam něco dám:)

VATA
    Principle: Movement, transport, kinetic energy
    light-cold-dry-fast-changing
    Essence: Prana, life-force
    Creative groups, visionaries
    In Balance: Alert, spontaneous, energetic, communication, comprehension
    Out of Balance: Worry, indecisive, nervous, superficial
    Way out of Balance: Depressed, fearful, self-destructive
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    jedna z krásných definic ájurvédy od Prashantiho:

AYURVEDA
    Knowing Life
    Being Rightness
    - Physical sense of rightness – not hurting myself
    - Emotional rightness
    - Social rightness
    SENSE OF RIGHTNESS – YOU HAVE A SENSE OF WHAT NEEDS TO HAPPEN
    Ayurveda helps you to be more skillful in attaining the state of being rightness
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    ahoj. Nevíte prosím, kde koupit v Praze curry lístky, čerstvý, kromě Lipanský? Sháním dozítra, a pakistáncům došli...
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Taky mám výbornou zkušenost s ajurvédským centrem v Šeříkové - byla jsem jednou, už to bude skoro rok a stále z toho čerpám.
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    BARUSSS: jestli myslis Panchakarmu, tak jeste ne :-) ale verim, ze nekteri s pritomnych zkusenosti jiz maji :-)
    SEDIQ
    SEDIQ --- ---
    BARUSSS: Ano, mohu doporucit :-) Tonik a ja mame stejneho mistra :-))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ZABKA: mě úplně nadchlo, když jsem se jí zeptala na různé způsoby aplikace ájurvédských bylin - v jemně mleté práškové formě se dají užívat polknutím (s medem třeba), jako čaj, ale taky může člověk trochu šňupnout, nebo je může kouřit

tak jsem se ptala, co je u těch konkrétních, které jsem si objednala, dobré k čemu, a kolik dávat
    a ona mi řekla, ať si to vyzkouším, procítím a přijdu si na to :o)), k čemu mně to je nebo není a kolik ;)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    CONTINUITY: ZABKA: MICHALANGELO: Diky vsem za sdileni. Snizila cenu o tisickovku???Asi ma cenu pro kazdeho jinou. Nemam zadny zdravotni problem jen me to zajima. Tak jeste zvazim navstevu.
    MICHALANGELO
    MICHALANGELO --- ---
    DAWYT: Kromě vyjímečných lidských vlastností jako je moudrost, smysl pro humor, optimismus je Martina co se týče ajurvédy skutečný profesionál. Dokáže vidět věci které nejsou zjevné. Její původní směr byla bílá medicína - neurologie. Život v USA a Evropě jí ve spojení s dlouhými pobyty v Indii a studiem Ajurvédy naučil jak spojit to nejlepší z obou kultur ve své praxi. Bohužel nevýhodou v kontaktu s ní je že má málo času na práci v Praze takže není snadné se k ní objednat. Momentálně je v Indii v ajurvédské nemocnici. Hodně času tráví v Amsterdamu.
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    DAWYT: taky jsem u ni byla jednou a ta navsteva me taky obohatila o obecne rady jak si nastavit den. Nebyla jsem tam s konkretnim zdravotnim problemem, cenu snizila myslim o tisicovku, protoze se se mnou moc nenadrela.
    Celkove jsem z ni mela dojem jako z cele te knizky. Prestoze ma hluboke zkusenosti, neni dogmaticka. Snazi se, aby hlavne clovek sam pochopil co mu dela dobre a co ne, jak se citi, kdyz se stravuje urcitym zpusobem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam