• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    muzes si taky nadelat chapati a pak je dat do igelitky, nejaky cas vydrzi
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DRUGDRIGER2: peceni chleba ale tolik casu nezabere - kdyz si kupit pec na chleba, hodis to tam a pres noc to mas hotovy - a kvalitni chleba vydrzi v pohode i tyden. Cibulku smaz na panenskem oleji, nebo si muzes vyrobit ghi, na vesnici urcite budes mit dobre maslo, ze ktereho se to dela.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    celkove s stravovanim je to slozitejsi enz sem si myslel,, nacrtnu par otazek
    klasicka kuchyne osmazime cibulku na oleji, v Ayuervede to vypada jak smazi nebo osmahneme cibulku na cem.? na panenskym oleji je to asi skoda, skousel sem ji dusit na vode take to jde namisto smazeni, take mne napdalo ze jako pitta bych mohl osmahavat cibulku na masle....? co vy na to....
    pak s tim chlebem , jako muzu si neco pict ale nejak nestiham si kazdey den este pict nejake placky ci chleba. jako pitta mam psenici a jecmen.... takze obyc psenicnej chleba je asi pekne na prd nebot je z bile mouky takze celozrnej psenicnej chleba, take jak je to teda s kvasnicema...? dale jestli je vhodnej takovej ten kostkatej tezkej celozrnej chleba....?
    vopred dekuji za reakce, take mozna potesi poradit knizku nejakou ktera se zaobira stravavnim z cekse pohledu, nejsem milionar abych si nakoupil veci co se vozeji pres pul sveta, tak neake dobre ceske typy na vareni pro pitta by potesili
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    no jo ale to asi pro prazaky, ja bydlim na vesnici... muzu si i neco pict ale nevim jak je to s kvaskem.....normalni chleba asi neni to prave , celozrnej nebo....?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DRUDRIGER: ciste selskym rozumem: koriandrovy chleba? Pecou ho ukrajinci, da se u nas sehnat
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    zdravim poradi mi jak resite chleba....? pro vyraznou pitta osobu...?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Greenfairy: zkušení jsou Hložka a Zizková.
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    Nevíte o nějakém ověřeném ajurvédském lékaři v Praze?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Semináře s Prashantim
    Kailash Vedic Guild Kailash Védský Spolek
    http://www.kailashvedicguild.com/
    ZABKA
    ZABKA --- ---
    Yoga with Lenka & Lucie - 21. 4. 2013 | Setkání s MUDr. Martinou Ziskovou O VÁŽNÝCH VĚCECH ODVÁŽNĚ
    http://www.lenkalucieyoga.cz/21-4-2013-setkani-s-mudr-martinou-ziskovou-o-vaznych-vecech-odvazne/t1173
    ELISKOVA
    ELISKOVA --- ---
    jůůů já bych se taky moc ráda něco dověděla.. o ajurvédě mam jen naprosté základy :) (někde jsme si i dělala test,cože jsem ..ale samozřejmě jsem to zapomněla.. :D)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    CONTINUITY: jsem vata-kapha, hodne me to zacalo zajimat a parve mam slaby agni, takze dle Získové jsem zacala zvykat zazvor a funguje to paradne, plus koreni na svuj typ, ale u tehle kombo mi to prijde docela slozite :))) akze si rada vyzslechnu dalsi typy... za 14 dni se chystam na ajurveda detox 14ti denni :))
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ceste-ciste
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    CONTINUITY: :) fakt. vyrazna dominance to ano, ale ceste ne. pry je to mozne, aspon ti profesori v kerale to tvrdili
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ZIVA: Fakt ?

myslela jsem to samozřejmě zjednodušeně....ale lidi, u kterých výrazně dominuje jedna z těch energií, potkávám běžně. ¨
    nevím, co by byl úplně "čistej" typ, to si myslím, že není, vždycky tam bude alespoň něco z těch dalších energií
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    CONTINUITY: nikdy se mi nepovedlo potkat cistej typ, tj cloveka vatu, pitu,ci kapu
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    LABARCHA: taky bych měla zájem, díky
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LABARCHA: Podle mě záleží, jaká jseš konstituce. Pokud bys byla čistá pitta, mohlo by to být moc horka ;), naopak, pokud jsi váta nebo kapha, nebo se čistíš od ámy, tak takhle v zimě by to mohlo být fajn.

Jak jsi k tomu došla, sama intuitivně, nebo ti to někdo doporučil? případně proč ?

taky mi přijde, že úplně před každým jídlem a pořád je trochu jednostranně moc zázvoru ;), dávalo by mi to víc smysl jako léčebná kůra s konkrétním účelem.

Pokud jsi k tomu došla intuitivně, naznačovalo by to nízký Agni, to je úplně jednoznačný, pokud člověku nehoří trávicí oheň, tak pálivý věci typu zázvor jsou taková první pomoc ;), ale s tím se dá dělat spousta dalších věcí, mj. například praktikovat ráno Agnisáru :), nebo pořešit příčiny, kvůli čemu je nízký

ZIVA
    ZIVA --- ---
    LABARCHA: neprehanela bych to se zazvorem, pred kazdym jidlem, no nevim, jestli jis tak casto jako ja asi ok:)) ale otazka, proc to delas? co tim sledujes?
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Jinak zápisky zní dobře! Můžeme něco nasdílet. Už mockrát jsem uvažovala, že bych Kamilu poprosila, jestli by neměla taky nějaké nahrávky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam