• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    CONTINUITY: nikdy se mi nepovedlo potkat cistej typ, tj cloveka vatu, pitu,ci kapu
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    LABARCHA: taky bych měla zájem, díky
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LABARCHA: Podle mě záleží, jaká jseš konstituce. Pokud bys byla čistá pitta, mohlo by to být moc horka ;), naopak, pokud jsi váta nebo kapha, nebo se čistíš od ámy, tak takhle v zimě by to mohlo být fajn.

Jak jsi k tomu došla, sama intuitivně, nebo ti to někdo doporučil? případně proč ?

taky mi přijde, že úplně před každým jídlem a pořád je trochu jednostranně moc zázvoru ;), dávalo by mi to víc smysl jako léčebná kůra s konkrétním účelem.

Pokud jsi k tomu došla intuitivně, naznačovalo by to nízký Agni, to je úplně jednoznačný, pokud člověku nehoří trávicí oheň, tak pálivý věci typu zázvor jsou taková první pomoc ;), ale s tím se dá dělat spousta dalších věcí, mj. například praktikovat ráno Agnisáru :), nebo pořešit příčiny, kvůli čemu je nízký

ZIVA
    ZIVA --- ---
    LABARCHA: neprehanela bych to se zazvorem, pred kazdym jidlem, no nevim, jestli jis tak casto jako ja asi ok:)) ale otazka, proc to delas? co tim sledujes?
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Jinak zápisky zní dobře! Můžeme něco nasdílet. Už mockrát jsem uvažovala, že bych Kamilu poprosila, jestli by neměla taky nějaké nahrávky.
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    CONTINUITY: Lukostřelba určitě bude taky super :) Já jsem sice loni nemohla přijet, ale jinak jezdím na Prashantiho kurzy pravidelně. Když už jsme u toho, tak na sebe prásknu, že mě letos holky požádaly o tlumočení, tak na mě prosím buďte hodní ;-)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Celkem uz dlouho zvykam pred kazdym jidlem zazvor, na brnenskych strankah jsem se docetla, ze to dlouhodobe nedoporucuji, co si o tom myslite?? dik :)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    CONTINUITY: tak to by me hodne zajimalo!!!! super!!!
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Mohla bych k tomu přidat report o svých snahách ty věci aplikovat v životě, a o tom, jak to jde, či občas nejde, a co to přineslo :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Jinak, mám doma hromadu zápisků z ájurvédských kurzů s Prashantim, a přijde mi škoda tak úžasný perly mít jen pro sebe, a napadlo mě udělat, až to všechno přepíšu do kompu, sdílecí večer, kde bych nějaké ty věci předala komukoliv :), tedy citáty z Prashantiho a vyprávění o ájurvédských principech na jejich základě, tak jak je učí na kurzech, zadarmo a pro kohokoliv, kdo semináře nestíhá časově nebo finančně, nebo ještě neví, jestli do nich opravdu chce jít, a dal by si ochutnávku :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: tedy, "ještě víc" není asi ten správný obrat :), jasně že ten kurz o hormonálním zdraví bude super....spíš že ten první pro lidi, co se chtějí do hloubky věnovat ájurvédské léčbě, zatímco ten druhý úplně obecně pro každého, kdo hledá víc síly a jasnosti pro cokoliv :))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SUNRISE: Prima :))

Ještě víc bych doporučila následný kurz s Prashantim Jóga Lukostřelby :)
    Sice nemá ájurvédu v názvu, ale Prashanti ji žije a dýchá, a učí pořád :)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Zdravím vespolek! Ráda bych doporučila kurz ájurvédy s Prashantim v květnu, tentokrát na téma Ájurvédská diagnostika, medicína a terapie pro HORMONÁLNÍ ZDRAVÍ (bude se probírat jak teorie, tak praxe v podobě širódhary apod.). Koukala jsem, že jméno Prashantiho se tady již objevilo, tak snad nemusím představovat, každopádně to bude stát za to, snad se tam potkáme :) Více info zde: http://www.kailashvedicguild.com/
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    supr :) dekuji moc!!
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    to na sebe nasedne, to je ok
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Aha, ok, ono se to doporucuje pred jidlem, triphalu jim pred spanim, takze cajk.. :) diky moc! snad se to s tim lkcckem nebude moc bit, to se bere mezi jidlem
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    4a pul
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    LABARCHA: ca 4, 5, hodiny pred triphalou
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Aoj, take mam dotaz co prosbu o nazor.... budu ted po druhe brat 3mesicni trphalu kuru + LKC, ma smysl k tomu brat jeste Spirulinu? diky :)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    na slase na pate prast jak uhod
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam