KLUZAU: "nemonic vyhublých hipstrů"...lol, lol, lol ;DD
Tohleto není o hipstrech, to je o reálné velikosti a potřebách těla :)
Mám zásadně opačný problém: kam s tou nesmyslně obrovkou porcí? dát si ty dvě třetiny do krabičky, a pak to jíst další dva dny?
V Beásu se najím za 80-100 Kč :), dosyta, a vyhublá fakt nejsem, naopak tělo si pravidelně stěžuje, že bych mohla jíst ještě o něco méně, že ho svými chutěmi zbytečně přetěžuju.
Vždycky jsem si kladla otázku, kolik může být lidí, kteří opravdu, reálně potřebují sníst k jednomu jídlu při městském stylu života více než půl kila hmoty :), tedy množství, které vám naprosto standardně kydnou na talíř
Těší mě, že alespoň nějací existují (viz. tvůj text, zjevně k nim patříš:), zřejmě tedy muži vysoké či mohutnější postavy s rychlým metabolismem a fyzicky náročnou prací :))
Zdá se, že porce jsou navrženy většinou tak, aby uspokojily vás :)), představujete civilizační standard :))
Musím přiznat, že pokud tomu tak není, a porce je menší, přiměřená spíše člověku, který většinu dne nedělá nic namáhavého, ani nemá 80kg tvrdých svalů, mám radost:). Chápu ale, že vy radost nemáte ;DDD, a říkáte pak něco o vyhublých hipstrech...
Myslím, že tenhle problem by řešilo jen zrušení standardizovaných porcí... Ať si každý nabere, kolik sám chce, stylem Beásu. Ušetřilo by se tím obrovské množství jídla, které se vyhodí, protože ho drobnější lidé nedojedí, a nebo které se vyplýtvá, protože ho do sebe násilím nacpou, ale jak je to příliš, stejně ho dobře nestráví....
Správné by pak bylo, aby bylo veškeré jídlo levnější...vzhledem k tomu, že průměrná porce snědená průměrným člověkem bude automaticky menší, měli by si to majitelé restaurací moci dovolit :)