• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Zjistil jsem, ze rozhodujicim momentem pro jidlo je mentalni sta v kuchare. Tak beru celou mapu zpet
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    NIKUSKA: Osobně bych pil jen jeden z nich. Guduchi ve větším množství nejspíš problém nebude, ale celer může být dráždivý.

Nejspíš bych volil variantu pít ten amalaki atd. čaj a pak občas samotný kotvičník.
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Jak byste viděli dávkování 2 čajů, které oba se mají pít v množství 2-3 šálky denně?
    1. amalaki, šatavari, lékořice, celer, kurkumovnik, fenykl, guduchi, římský kmín
    2. kotvičník zemní, guduchi, celer

2 a 2 šálky? Není to zase moc, když v obou směsích je guduchi a celer (+ ještě dlouhodobě užíváno guduchi jako tinktura)? Nebo snad rovnou míchat a pít společně?

Díky za vaše názory.
    XARGH
    XARGH --- ---
    SAARA: takhle se projevi nerovnovaha vaty :D nerovnovaha pitty viz muj predchozi post :)
    CMLKA: clovek si zvykne ;) zlata ayurveda a indicka kuchyne, co se chuti tyce...
    SAARA
    SAARA --- ---
    Nebyli jste z uzivani triphaly nafoukli?? .) ja ji brala v tabletach a po par tydnech to musela stopnout, protoze jsem byla jak patraci balon ...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    XARGH: no zatim mi moc projimava neprijde, uvidime....jako hnusna je dost :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    CMLKA: triphala harmonizuje vsechny dosi - ucinky ma projimave, da se pouzit i na hubnuti
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    Ahoj,
    procházel jsem tu historii a hledal jsem nějaké ajuverdické kurzy, ze začátku třeba jen letní a pak možná také delší. Vímm, že je to taková nepopulární otázka, ale mohli byste mi prosím něco doporučit, co vám přijde dobré?
    Díky
    INCONOID
    INCONOID --- ---
    CMLKA: Triphala mi hodně pomohla když jsem trpěl zácpou
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    Nabízím 2 balení mleté Chebule srdčité ( guduchi). Kdyby měl někod zájem, prosím pošta.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    CMLKA: Jo užívám ji pravidelně už pár let. Hodně zlepšuje trávení a mám takovej subjetivní pocit, že docela dost dobře čistí tělo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ahoj o triphale jsem dnes cetla nekde nahodou, uzivate ji nekdo pravidelne a mate s ni dobre zkusenosti? neco jsem tu nasla, takze evidentne ji nekdo uziva, jeste jaky to ma efekt, jestli vubec nejaky.
    XARGH
    XARGH --- ---
    KLUZAU: Nenasel jsem, ale zkusil bych upravit RECEPTY Z http://www.antikvariat-smichov.cz/detail.php?id=151834
    vztah AY a masa hezky popsan zde http://everydayayurveda.org/how-to-eat-meat-recipe-included/
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Nevíte náhodou, kde koupím v Praze Gaba rýži? (rýže působící na gabareceptory, buď naklíčená nebo nějak speciálně upravená)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    XARGH: Pytlíkovou produkuje organic india. Má jí třeba Frej.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    XARGH: ne, mám sypanou, ona se prodává v takovym pytlíku. U Džoudyho.
    XARGH
    XARGH --- ---
    zpusoby uzivani triphaly jsou pekne popsany tady (EN)|: http://www.7daygmdiet.com/2015/04/triphala-powder-for-weight-loss.html
    jako bonus lze roztokem omyvat oci

KLUZAU: mohu se zeptat, kde nakupujes pytlikovou?
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    XARGH: Já si před pitím sedlinu rozvířím a piju i s ní. Mám pocit, že účinek je lepší.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    XARGH: Je to napsané na pytlíku s triphalou - deset minut louhovat jednu lžičku. Zdali vypít sedlinu nebo ne, to nevím, ale asi to ničemu neuškodí.
    XARGH
    XARGH --- ---
    KLUZAU: prosim rozved ten caj. zpusob pripravy a davkovani. dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam