a kdyz uz jsem se rozepsal, protze ja to mezitim trochu rozdejchal, tak par postrehu slibenych:
- mistni holky po kompletni transformaci - az na vyjimky super, vypadaly dobre, vypadaly spokojene, proste parada
- mistni kluci - clovek by splakal nad vejdelkem :) a nebo proste mam na to jinej metr, nevim..
- byli tam minimalne dvoje rodice - jedna pani, co ma mladeho syna (FtM, jest ena stredni), ta to brala v pohode, vyptavala se, ale prisla mijako spravna matka podporujici rozhodnuti sveho syna
- druzi rodice, starsi par, jejich syn (FtM pre-op) byl pritomen, na nich jsem obdivoval, ze vubec prisli a zajimali se o to, ale bylo videt, jak s tim vubec nejsou srovnany, jak je zene strach i vlastni dite, co s nim bude, jak ta lecna ma milion vedlejsich negativnich ucinku, jake jsou problemy treba pravni a majetkove atd atd .. ale vzhledem k tobu, ze jim bylo tak kolem sedesatky, tak fakt klobouk dolu za ten pristup - moje mama to vzdycky zazdi a rekne, ze jsem blazen :) a ze si to jen vymyslim :)
- prednaska o pravnich aspektech me trochu sokovala, nebot mi mistni diskuse odhalila spoustu potizi, na ktere jsem b´vubec nepomyslel (treba ze banky vicemene nejsou schopne prevest vase jmeno na ucut, ze ucty rusi a zakladaji nove, cimz muzete prijit o veskere vyhody, ze vysoka skola nema za povinnost vystvavit vam diplomm s novym jmenem, slyseli jsme par osklivych prikladu ohledne diskriminace v praci od nekterych zucastnenych atd atd), az jsem se z toho malem osypal ..
- a proste vubec, bylo to narocne :)