• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    AKI_NO8: Když si posčítáme všeny ty "4% měnšiny", tak zachvíli dojdeme k tomu, že heterosexualita je vlastně menšinovější než ostatní orientace/gendery nebo identity:-))))
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    AKI_NO8: mně se pro jistotu vůbec nezobrazila, možná má můj počítač víc rozumu než já :-)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    LURA: Já už diskuze pod takovými články většinou vůbec nečtu.
    LURA
    LURA --- ---
    AKI_NO8: Taky jsem to dopoledne četla - a je pod tím výživná diskuse...
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Zas mě jednou ráno něco pobavilo
    Kolik pohlaví lidé vlastně mají? – Zdraví – Žena.cz
    http://zdravi.centrum.cz/zivotni-styl/2011/7/10/clanky/kolik-mame-pohlavi/#utm_source=centrumHP&utm_medium=stylebox&utm_content=B
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    děkuji za debatu která se tu strhla a kterou jsem bohužel příliš nesledovala, protože mi dost lidí posílalo náměty přímo do pošty. Nicméně zatim jsme stále nic nevybrali.
    PRVOZRAVA: to myslíš jako udělat nějakou koláž?
    PRVOZRAVA
    PRVOZRAVA --- ---
    no jo... 99,9% obyvatel žije v dost hloupých stereotypech. co se s tím dá dělat... ale tohle je spíš téma k pivu, než sem .)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    PRVOZRAVA: tak pokud skinhead neni rasista ( coz v dnesnim uziti slova je mysleno jako rasista u 99,9% obyvatel ), tak pak to smysl dava ;-)

    imho staci zagooglovat a nejakou tu fotku si najit, ne? ;-)
    PRVOZRAVA
    PRVOZRAVA --- ---
    KAWALSKI: to nesrozumitelné spojení se snaží poukázat na kontrast a různost subkultur, o to v té knize pravděpodobně jde. mimochodem, skinheadi (původně - v dnešní době se dřívější názory, postoje, etc. překrucují a mění...) rasisti nejsou.

    MIKATCHOU: můžu nějakou fotku stvořit, poslat na ukázku, případně pak přetvořit, záleží ale na termínu...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    SPLIFFBOY: na žádosti nic, však píši, že mi je nesrozumitelné to spojení ;-)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KAWALSKI: ja ti nevim, ale co konkretne ti prijde nesrozumitelne na zadosti o tip na ilustrativni prebal k tematu subkultur? spolecnym znakem je tedy logicky prislusnost k subkulture.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MIKATCHOU: pořád nad tím přemýšlím...jaké společné znaky má spojení "technař-pankáč" a "hiphoper-skinhead" ??? moc neznám ty hiphopery, ale nevěděla jsme, že jsou to rasisti...
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    MIKATCHOU: Zajímavé, ale nějak si to neumím představit, aby to vypovídalo o tom co má, nebylo to zavádějící a zároveň se to nikoho nedotklo. Taky nevím, jestli by někdo byl z podobných kruhů zrovna pro, aby se jeho fotka objevila na přebalu knihy, případně v knize. Ale tak lidi jsou různí, takže určitě i takových bude hodně.
    Jenom spíš bych přemýšlela jestli se to nedá nějak obejít. Počítačová grafika v tomhle třeba může pomoct a člověk se nemusí bát nějakého nařčení, když třeba udělá fotku na ulici....a nebo třeba vypíchnout x zásadních prvků a ikonických věcí por dané subkultury a udělat z nich nějakou koláž coby obrázek přebalu. Asi bych to osobně brala spíš takhle. Ale jenom jako návrh.
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    LUBOB: no, dík, to fakt ne
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    MIKATCHOU: dejte tam stareho homolku nebo pantatu skopka ze slunce, seno, ... to je subkultura jak remen :-)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    chápu že je to možná trochu OT, ale mezi queers je velmi zajímavá směsice lidí, takže svůj dotaz/poptávku položím i zde!


    Prosím prosím!!! Urgentně sháním nějakou pěknou fotku na obálku knihy o subkulturách, která nám letos vyjde v nakladatelství Slon. Měly by na ní být příslušníci různých subkultur - alespoň dvou, třeba punkáč s technařem, nebo hiphoper se skinheadem... je to důležité!! Vaše fotka se může proslavit na obalu knihy!!! Díky za jakékoliv typy!!!
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    ECLECTICA: není možná!


    ANICASE: já si myslím, že právě jak to říká Aki, lidi prostě mají tendenci vždycky rozlišovat "my" a "oni", ať už oni jsou kdokoliv, takže tu vždycky budou nějaké skupiny lidí, které to budou mít kvůli tomu těžší než ostatní. Člověk nemusí být podle mě nutně hrdý třeba na svou sexuální orientaci, kterou si stejně nevybral sám, ale měl by se snažit vždycky přijmout svoji situaci tak, jak je, a vykřesat z ní to nejlepší :-) já jsem sice hetero, ale třeba zrovna včera jsem měla dost ostrou debatu s kámošem, který mi trvdil, že ženské by neměly být političky nebo ředitelky, protože to prostě je "proti přírodě"...takže si asi nevybereš, hlavní je nenechat se odradit...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    ANICASE: Ne, že by se to tady neřešilo a asi i s tím, že pláčeš na špatném hrobě.
    Ale tak....abych navázala na debatu a případně se omlouvám dopředu.
    Spousta lidí věří všemu možnému. Otázka je, co to znamená spíš pro ty, jež "trápí daný problém". Nevim jestli právě "komplikoval život" je uplně ten správný výraz. Ohledně společnosti vycházející z křesťanství asi ano. Ale to je spíše pomíjivá, i když z hlediska jednoho života, dlouhá doba. Za celou existenci lidstva se vystřídalo již mnoho kultur a náboženství, které o sobě navzájem kolikrát ani nevěděly. To co je dnes zatracováno, bylo jidne normální nebo jinými i oslavováno. Každá "slabost" může být ve správném místě a čase naopak předností. Stejně podobně se případně nabízí otázka, proč by si někdo komplikoval život vírou v křesťanství? A to je bohužel věc, kterou si lze narozdíl od sexuality, opravdu snadno vybrat.
    Stejně tak, lidé často poukazují radši na problémy ostatních, než na ty svoje. Celé lidstvo a živočišná říše je založena na úsudku "my proti nim" ať už jsou "oni" a "my" kdokoliv. Pokud se chce lidstvo aspoň trochu povýšit nad zvířata, mělo by snad tenhle práh překročit. Bohužel, se mu to zatím moc nevede z jakýchkoliv důvodů. Stejně tak jako dokud nevyřeší otázku, kdo vlastně je každý z nás a ne kdo jsou ostatní. Zajímavé, že hodně lidí ví o každém všechno, ale když se člověk zeptá jich samých, kdo vlastně jsou, dojdou jim, možná radši, slova.
    Ať už vice či méně, je lidská osobnost nejspíše tedy tvořena nějakým genetickým kódem a pamětí. Paměť vychází z prostředí ve kterém člověk žije a je celkem už delší dobu jasné, že ta opravdovou sexuální orientaci nedefinuje.
    Takže nám zbývá genetický kód, neboli DNA, které se přes svoji rozsáhlost a složitost zatím stejně nepodařilo moc rozebrat a už vůbec ne určovat její vývoj. Pokud se tak někdy povede, je asi pravděpodobné, že homosexuálové a vlastně většina sexuálních odchylek může odpadnout. Taky ale potom nic nebrání tomu, abychom byli všichni naprosto stejní dle nějakého vysněného archetypu a utvářet lidi stejně jako stroje na běžícím pásu, které jedna změna, na kterou nebude daný kód uzpůsoben, může kompletně vyhubit. Co je vlastně horší?
    Takže, na co ses to ptal? Jo jestli jsou hrdí? Nestojí ti hrdí akorát na opačném protipólu těch, kteří je odsuzují?

    Kamenujte až po snídani prosím.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam