• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: v africe možná přemnožení jsou. Tady ne.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    JEZEVCIK: a lidi podle mého názoru nejsou přemnožení.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    JEZEVCIK: ony tady ty všechny věci jsou problémy, které hrozí a je potřeba se na ně připravit.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    WOODMAKER: Tak přemnožení lidí už začlo a pokračuje vesele dál :-)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: ok, blbej nápad, ale ono je v konečné fázi jedno, jestli se to přenáší v pití, nebo lítá ve vzduchu.

Ptačí chřipka, vychýlení Země z dráhy, přemnožení lidí :-)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    SVORO: furt mi do toho jaksi nezapadá možnost existence nového typu viru, který přežije výrobu coca-coly, která by se dodávala do celé ameriky a způsobovala neplodnost. Toho si IMHO nejde všimnout dost brzo, pokud se nám potvůrka neprojevuje nějak navenek.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Doporučuju film Zombieland, sice je to komediální ptákovina, ale návod, jak přežít ve světe plném Zombie by mohl fakt bejt dost reálnej :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    ZUZKAOU: Ne nezapomínám, tenhle problém řeším v rámci bodu 1,3,4 v podstatě se musí řešit zdroj vody a potravy plus potřebné vybavení (zdravotnický material, oblečení, nastroje apod.) A to uklidnění situace je spíš pro mě než pro zbytek lidí. Během té doby bych měl být schopen zjisiti co se vlastně děje pokud by došlo k něčemu o čem jsem nemohl vědět (mimozemská invaze:).
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    KLA: No možná se to bude plést, ale já tu otázku napsal už teď, protože bych ji zapoměl :-) Klidně nejdříve posbírejme nápady nebo scénaře a pak se rozhodne co dál.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SVORO: zapomínáš na choroby z rozkládajících se mrtvol a následné znečištění vody, představuješ si to to uklidnění moc rychle.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak ono moc nezáleží na tom co se stane, protože začátek bude skoro vždy stejný. Neberu v potaz, že bych zemřel. Nicméně nad tímhle jsem již kdysi uvažoval tedy dám v bodech řekněme etapy při přežívaní :))

1) Příprava předem.
    2) Bod Zvratu (onen okamžik pruseru BZ + několik málo hodin).
    3) Těsně po Bodu Zvratu (cca BZ + 3dny)
    4) Uklidnění situace. (BZ+3 a víc dní)
    5) Zajištění přežití a zlepšovaní stavjící situace.

Jinak IMHO všeobecně platí, že je dobré mít plán a být připraven.
    Přirozeně mužu to rozepsat, ale jsem zvědavej na vaš názory :))
    SVORO
    SVORO --- ---
    MKAA: Ručník přirozeně mám hned na vrcholu svého báglu na přežití :))
    KLA
    KLA --- ---
    Cesta, Tma, Malevil

Teď ns to nemám čas, ale zítra večer kouknu co jste vymysleli a začla bych ten seznam nějak dávat na nástěnku bať se v tom dobře orientuje
    KLA
    KLA --- ---
    Dobré nápady
    JEZEVCIK: Nemotalo by se moc věcí dohromady? Co udělat nejdřív seznam s kategoriema a pak tohle? Aby v tom nebyl zmatek...
    MKAA
    MKAA --- ---
    spis lidicky vysilejte pozitivni myslenky do vesmiru, nebojme se neceho kam, nevidime.. protoze co se ma stat, stane se... a cim vic lidi vericich, ze to s nama neni marny a dobre to dopadne, tim IMHo lip... kolektivni vedomi funguje... pratele nebojme se a snazme se verit... ze to ustojime ve zdravi .))

NEPROPADEJTE PANICE A nezapomeňte si ručník .)
    SVORO
    SVORO --- ---
    JEZEVCIK: Jak říkáš :))

Ještě rozdělení podle přísunu informací a)všeobecně známé např. Meteorit b) omezený přístup nějaký unik viru z laboratoře, terostikcý čin c) nemožnost získat inforamce (černobyl)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    NAVARA: už mam plány na zesílení plotu, prohloubení sklepa a pořízení zbrojního pasu :)
    MKAA
    MKAA --- ---
    JEZEVCIK: podle toho ze neni uniku? .))
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Kromě scénářů, navrhuju ještě sbírat a dělat seznam, základních otázek společných pro všechny scénáře.
    A jako jednu bych viděl "Jak poznat, že daná katastrofa právě nastatala ?"
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak IMHO se to dá rozdělit:
    1) Objevení se nového: a) viru b)druhu c)ekosystému
    2) Katastrofa globálního měřítka: a) přírodní b) lidského původu
    3) Válečný konflikt: dle místa a) lokalní b) globální
    dle použitých zbraní a) konvenční zbrně b) ZHN + A-bomb

ad 1) a) Epidemine, 28 dní poté, Já legenda b) viz a + všechny zombie díla, den trifidů, den nezávislosti cesta krve c) válka s Chtorr

ad 2) a)2012, drtiví dopad, den poté b) čínský syndrom, řekněme "Stalker"

ad 3 dle místa a) v podstatě se musí rozlišit mezi "terostikcým" útokem a válečným konfliktem např. Bosna, Irak a spol b) 3. WW tu snad zmínit Válka s Mloky
    dle zbraní Tak tady je třeba zmíni Marcinka (Profesionální válečník) T. Clancy

+JEZEVCIK toto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam