• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    Poraďme si navzájem co by bylo nejlepší udělat... Tma, Malevil, Smrt trávy, Válka s Chtorrem, nebo třeba Den trifidů... Co kdyby ten den přišel?
    rozbalit záhlaví
    GAF
    GAF --- ---
    SVORO: jasně, venkov první nápad - města jsou to co utrpí. Tak ti přeju něco jako Cestu krve nebo jak to bylo - jak musel střelit tu zombie srnku, četls to?

Jezdil pak po Čechách a navštěvoval opuštěné vojenské sklady a obchody (myslim že v Plzni je veliký), asi tak jako se tady něktěří připravujeme.
    SVORO
    SVORO --- ---
    GAF:Tak já žiju v málem městě asi 45Km od Prahy, a pokud se něco stane tak počítám stím, že bych zůstal co nejdéle na tomto místě (vlastní studna, a celkem velké zásoby palivového dříví + vlastní MAO) a domací zásoba potravin, nic méně jsem připraven dle potřeba se přesunout kamkoliv :)) a hory jsou určitě jedn z možností :))
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Nebo misto kone pouzit smecku psu. V zime muzou tahnout sane, v lete na sane pridelate kolecka.
    Sezerou toho asi vic nez kun (nevim kolik toho kun sezere, ale psu bude smecka). Na druhou stranu dokazou pomoct s hlidanim a muzou pomoct lovit.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak jsem přidal anketu :))
    GAF
    GAF --- ---
    Teprve dneska mi došlo, že ale já (my) bychom dost možná nezažili takový to "už trochu i noirově romantické potom"

Protože by byla ta katastrofa, to jak se všechno boří a chudáci lidi jsou právě mezi tím.

Takže - hodilo by se jít někam do hor asi, že? V horách bude myslím nejmenší nebezpečí čehokoliv - bomby se tam neházejí, vzduch se tam čistí, voda tam možná zůstane skrytá od nečistot, zemětřesení tam nehrozí...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SVORO: kun v prirode ti samozrejme tolik casu co kun ve staji nezabere....a zere to co je kolem.i kdyz nejaky pridavny krmeni by se mu asi vezt muselo=/ takze zatez navic, ale zas to nese sam...
    chce to kone policejniho, ty jsou cviceni, aby se moc nebali a nelekali.

no uprimne kun me vubec nenapadl, a valstne pro me by byl mnohem prijatelnejsi, i kdyz jsem si vedoma jeho nevyhod.hlavne na nem umim jezdit, umim se o nej starat, jen ho jeste pri katastrofe nekde ukrast=D
    SVORO
    SVORO --- ---
    TAPINA: Další věc na kole umím jezdit, jezdit na koni ne, stejně tak se neumí o koně starat jako ho osedlat a lečit. Starat se okolo zabere cca 15 min za týden start se o koně zabere mnohem víc (14 h/týden jen můj odhad).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SVORO: Ale taky (z mého pohledu třeba docela podstatná) nevýhoda - kolo má jen tolik sil, kolik mám já.
    SVORO
    SVORO --- ---
    LIMONADA: Tak já taky nejsem zrovna vášnivej cyklista :D

PAMETNIK: Já souhlasím stím, že kůň je dost dobrý dopravní porstředek stejně tak kolo. Obě dvě "věci" mají spoustu věcích společných dost positiv i záporů. Ale pokud DARPA (Defense Advencet Research Projects Agency) dala přednost kolu před koněm tak si myslím, že to stojí za uváhu :) Jinak z mého pohledu rozdíl kůň kolo: Kolo neuteče, kolo jde velmi blbě zastřeli, ale stejně tak jde blbě sníst, jediná věc, kterou na kole živím jsem já, kolo "nesmrdí" a nedělá bobky, kolo se špatně rozmnoužeje, kolo se dá rychle "uzdravit" :)), kolo mužu schovat do stanu (zkuste tam schovat koně:) kolo se nesplaší a má tolik strachu co budu mít já :))
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    SVORO: Opravdu hodne zalezi nad tim, co by se stalo. Ale pokud by to bylo mozne, ja bych uvazoval o koni. Neznam lepsi dopravni prostredek do terenu, nez je konicek :-)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SVORO: je pravda ze ja kolo jako dopravni prostredek proste moc rada nemam no;) ale v urcitich situacich bych to asi musela prekonat=D
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    MILITARY_THUG: myslím, že mám obé :o)
    SVORO
    SVORO --- ---
    LIMONADA: Tak jasně, že na přepravu materiálu je kolo horší než auto, ale na kole se ti muže podělat mnohem míň věcí než na autě :)) třebas ten benzín, ale ono skutečně bude dost záležet na tom co se stane... add auto na solární pohon mno nevím zatím mi furt líp vychází líp to kolo a dokonce to kolo má větší nosnost než solární vozítka :)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TRAVIX: a kde ho sezenes?udelas si ho? chci znat takovyho technika
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    SVORO: no ale musis mit vybaveni na jizdni kolo, na prepravu zavazadel, jinak je to nanic.
    a taky kolo neni nesmrtelny ze.....ale bez benzinu jede urcite lip nez auto=)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Co třeba elektromobil s velkou baterií a solárním panelem na střeše?
    SVORO
    SVORO --- ---
    LIMONADA: Tak já jsem tu už psal, že jeden z nejlepší dopravních porstředků je a asi bude jizdní kolo :)) auto je fajn dokud je benzín...
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    a co doprava? pocitate jen s vlastnima nohama?nebo auta?

me prijde ze autama by se jezdit jeste dalo, dokud pobezi setrvacnosti proud a bude moznost tankovat. je to preci jen rychlejsi prostredek...(teda v pripade dzipa s radlici na odhrnovani prekazejicich vraku ci jineho bordelu=D )
    MILITARY_THUG
    MILITARY_THUG --- ---
    TYMUR: nemel bys vodni svet cd-dvd ? kultovni film.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NAGASAWA: vidis to me nenapadlo :-) ja to brala tak ze se snazim davat fyzicky do poradku, kdyby ta katastrofa prisla. Evakuacni zavazadlo se hodi i v pripadech maly katastrofy, a nenapadlo me ho mit, taky protoze neziju v zaplavovy oblasti.
    SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: Evakuační zavazadlo :)) Vlastně mám, jsou tam věci, který si beru na čundry :) takže Bagl, spacák, karimatka, dvě celty, oblečení a boty (vz 95:) nůž a mačetu, karty kostky blok a tužky, KPZ, Brašnu na přežití (hlavně kvuli jidelnímu sevisu:), JP (zabalený používámho zatím jako polštář), KPZ herbář a atlas hub a upravenou auto lekárničku ještě mapu ČR a buzolu... Abych řek pravdu dal jsem to všechno do baťohu prvotně kvuli místu a né jako potřebu přípravy na rychlé "vypadnutí" z bytu :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam