• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SCHWEPZ: tak treba bude tak silena katastrofa kuprospechu, v ulicich budou vojaci, postavi se nove pevnejsi budovy, ale ohledne toho ze by zacali byt lide solidarnejsi a poucili se si moc velke nadeje nedelam. Hadam ze jakmile budou mit vybudovanou infrastrukturu pujdou si zase vesele po krku.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NAGASAWA: jasný, řežou se tam už dlouho. ale vem si, že v takto chudých zemích je otázka času, než vznikne gang nebo klan, který si chce blahobyt zajistit hned a jinak než pilnou dlouhodobou prací :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SCHWEPZ: rozumim, hlavne jde o to jak rychle tam zacnou americti vojaci, izraelsti specialisti a dalsi pusobit a obnovi poradek v zemi kde je vzajemna agresivita tak nejak uz folklorem.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NAGASAWA: Obama tam poslal mnoho lodí, dva tisíce lidí, materiál, experty na demolici, specialisty záchranáře i vojáky na odklízení. ostatní země milony dolarů a materiál. imho tedy záleží na rychlosti pomoci - pak se dá přežít "relativně snadno", když je k dispozici čistá voda a deka proti zimě. ale třeba jak bylo to obrovské zemětřesení na severu pakistánu, nebo rok předtím v Iránském Bamu, tak ta pomoc dost vázla - to je pak potíž, yačne se šířit úplavice, rioty, ap.aj. snad mi rozumíš.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    To by me zajimalo jak se bude vyvijet situace na haiti. Odhady hovori o 50 - 500 000 obeti, do toho dalsi statisice nemaji strechu nad hlavou. Zajimalo by me jakou procentualni sanci ma clovek v takovych podminkach prezit kor vzhledem k historii a soucasnosti zeme.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    NAGASAWA: jee, to chci taky! :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NAGASAWA: ha :) je to jasny :) odpoved na svetovou energetickou krizi je tady :D Elektrarny an toma cruise :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SCHWEPZ:
    MAWERICK:

    neni potreba

    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SCHWEPZ: blaznis? ta mam urcite atomovej reaktor :) (a kdyb to byl chuck norris tak ma reaktor na studenou fuzi:))
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NAGASAWA: jojo, to jsem už viděl. zajímalo by mě jestli ho k stavbě naočkavali scientelogové, nebo jiná banda troglodytů :) každopádně - vsadím se, že tam má komplet vše na elektřinu, od otvírání dveří až k perličkové koupeli - tak jen doufám, že si koupil i generátor a dostatek nafty :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SCHWEPZ: moc peknej clanek - jen pro odlehceni posilam par fotek bunkru Toma Cruise



    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    To oč nakonec jde, alespoň prepperům, je samostatnost - koncept stejně starý jako samotný lidský rod. Jak nedávno napsal survivalistický blogger Joe Solomon, během II. světové války se Američanům dařilo pěstovat ve městech 40% veškeré zeleniny nutné k přežití. "Rodiče mé matky měli zahradu o výměře čtyři hektary a dědeček pracoval na dobytkářské farmě v sousedství," říká Hill. "Pěstovali vlastní potraviny, měli vlastní slepice, konzervovanou zeleninu, a dědeček takhle živil dvanáctičlennou rodinu." Ale v moderním světě se řada těchto dovedností snadno ztrácí. Dnes naše potraviny pocházejí z mnoha různých zdrojů. Většina z nás ani neví, jak se dostává elektřina z rozvodů do kamen. K získání konzervovaného tuňáka používáme debetní kartu a nemáme ani nejmenší ponětí o tom, jak filtrovat znečištěnou vodu. Jsme lidmi nového milénia; prostě jsme se nepotřebovali připravovat.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Lehký survivalismus
    http://www.blisty.cz/2010/1/13/art50758.html

    Bedfordová je tím, co lze nazvat moderní survivalistkou - nebo, jak tomu říká sama, "prepperkou". Na veliký rozdíl od survivalistů minulosti nevlastní maskovací oděv a nevěří, že v roce 2012 - posledním roce mayského kalendáře - nastane konec světa. Má ráda moderní luxusní vymoženosti (makeup, klimatizaci, posezení v restauraci) a nepředpovídá apokalypsu. Ale Bedfordová stejně jako my ostatní přihlížela tomu, jak praskla realitní bublina a ekonomika zkolabovala. Má přátele, kteří přišli o své domy, zaměstnání a úspory v důchodových fondech. Pamatuje si na hurikán Katrina a pochybuje o možné reakci vlády na příští velkou katastrofu, nebo na globální pandemii. A ačkoli doufá jen v to nejlepší - to poslední, co si přeje, je aby došlo k něčemu špatnému - rozhodla se připravit svou rodinu na nejhorší. "Nikdy jsme nebudovali protiatomový kryt; vůbec nevím, jak tábořit v divočině," říká Bedfordová a směje se. "Ale když se to všechno začalo přibližovat k našemu domovu, chtěli jsme podniknout něco na svou ochranu."
    KLA
    KLA --- ---
    JUWELIUS: Zrovna nedávno jsem zjistila, že pošťáka napsal Brin... Začetla jsem se do toho na jedný párty a kdybych se k tomu nenalejvala křídlama tak jsem to tam dočetla... ale prvních 150 stránek dobrý...
    JUWELIUS
    JUWELIUS --- ---
    SCHWEPZ:
    knihu sem daval brachovi pod stromecek, tak sem ji musel prelouskat behem vikendu, ale nakonec to slo uplne samo a za den sem ji precetl ... za me dobre
    SVORO:
    jojo, bracha me doporucil Postaka ... tak to asi take prectu
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    ja to jeste nevidel tak si netroufam tvrdit co provedli s predlohou..
    SVORO
    SVORO --- ---
    DRAGON: Otom už jsem taky slyšel (četl), ale ipřesto jsem celkem zvědavej BTW někde jsem četl, že to přirovnávají k Postmanovy s Costnerem zajímvej nápad, ale absolutně "nevitěženej".
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SCHWEPZ: presne tak, s knizkou sem to mel uplne stejne :)
    ale film je docela nepovedenej, alespon co se predlohy tyce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam