CULI: nevím, jak u vás, ale u nás v nemocnici proběhla velká diskuse a vypadá to, že minimálně půlka sester odejde v případě,že to projde... (Jako mluví o tom, že dá výpověď cca 80-90% sester, ale všichni to asi neudělají, že...tak počítám, že půlka hned a druhá vzápětí...) Slovy naší staniční "To můžu jít dělat do Alberta cokoli, mám to za stejné peníze a čistou hlavu". Už takhle mě rozčiluje, že každý zaměstnanec Tesca od pokladní výš bere více než já....
Jo jo, další možnost je emigrovat, nebo alespoň v cizině pracovat... a to konec konců není od věci - Německo je kousek, VB sice dál, ale taky české sestry berou.... O Emirátech ani nemluvím...Mě se moc do emigrace nechce...a do práce v cizině taky ne....Mám tu manžela a neumím si představit, že bych ho tu nechala a šla... Stejskalo by se mi.... Musím něco vymyslet...ale zatím pořád doufám, že to neprojde...a plánuju alternativní možnosti....
Ale docela mě pobavilo prohlášení ministra zdravotnictví, že platy stoupaly ve zdravotnictví neúměrně k ostatním rezortům... Pokud vím, tak tabulky se měnily jednou, bylo to loni? v televizi mluvili o plošném přidávání 2 tisíc na osobu v každé části tabulky, ale zapomněly zmínit, že nám (ze zákona) seberou odpracované roky, takže mě kupříkladu se zvedl plat o 500Kč....a u ostatních to nebylo moc jiné, co vím... Tak nevím, kde to neúměrné navyšování proběhlo... Jo, pokud bychom mluvili o navýšení práce, tak to jo... to musím říct, že se neúměrně zvyšuje....