• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKYTZdravotní sestřičky
    Image Hosted by ImageShack.us

Studium zdravotních sester
    Práce v nemocnici, zkušenosti, spokojenost
    Radosti i starosti zdravotních sester
    Práce v zahraničí
    Fotky apod.

Jsem zdravotní sestra

39 hlasy od 39 respondentů

rozbalit záhlaví
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    CULI: Ne jsem na magistru.
    CULI
    CULI --- ---
    KELTIK: jejda mame, to je teda pekne mimo misu, muzes planovat treba krizovy plan nemocnic, ze ? to taky neni prdel, co jsme se ucili! a toto mos bakalarske studium ?
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    CULI: Je to holt těžký ve zdravotnictví... Já třeba pokračuju po záchranáři úplně mimo mísu obor - jsem na magistru civilního nouzového plánování... =(
    CULI
    CULI --- ---
    KELTIK: no dneska jsem se dozvedela ze ten kolega dela dis ne bc., jsem to popletla... kdyz osetrovatelstvi ani managment me neba, a ostatni je mimo obor co bych chtela delat, jako treba zuby, deti, fyzio ... ale je treba premyslet fikane taky do budoucna ze, co po detech a az budu proste lina ....:)
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    CULI: Pozor na to, co já vím tak to moc nefunguje - stavit se jednou za čas do školy. Právě přesně takhle to chtělo dělat spoustu lidí, co měli i ARIP a že jednou za čas se mrknou do školy. Ale ve školách chtěl minimálně 80% procentní účast. Oháněj se tím, že je to prezenční studium a né dálkové. Bc. záchranáře ale myslím ještě nejde studovat, teda nevím kde...
    CULI
    CULI --- ---
    KELTIK: prave ze nemam co resit, jen se proste stavit jednou za cas do skoly a pak za 3 roky brat zase o neco vice ...jen nevim, jestli mi to stoji za ty nervy, bo zlaty ARIP, proste odbornosti a zadna omacka a zbytecne kecy kolem ! Ď .)
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    CULI: Tak to chápu... Jinak pokud chceš na záchrance jezdit tak je stop stav, ale do špitálu se to hodí... (ARO, Emery...), jako když má člověk 3 roky času tak proč ne....
    CULI
    CULI --- ---
    KELTIK: to ja moc dobre vim, uz ho mam pul roku dodelany, ale system tabulek funguje jinak vis. Aby mi neubrali roky, musim jeste udelat VOS, vim ze se tam uci sr... a je mi to k nicemu, ale co by clovek neudelal pro prachy, nebo si pockat na nejakou novelu ?!! :D
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    CULI: Já vystudoval v Plzni na Západočeský Univerzitě. Pokud budeš mít ARIP tak nevím, proč chceš ještě záchranáře. Nic nového tě už moc nenaučí.
    CULI
    CULI --- ---
    Ahojte, mela bych dotaz. Studujete nekdo bc zachranare? Uvazuju po ARIPu jeste neco dalsiho, jen nevim zda v Praze nebo nekam za Prahu jit studovat.
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    V Kolíně se dá taky ZA studovat dálkově, jednou týdně na pět let... Ale přesně... ZA je sice to samé, co sestra, ale na tuhle školu bych nešla. ty lidi tam nejsou ani sestry, ale ani ošetřovatelky, prostě k ničemu... :o/
    CULI
    CULI --- ---
    MONJIE: ARIP je studium, OCHRIP je oddeleni, myslis jako v kombinaci vystudovat a jit n ochrip? tak to rovnou delat nekam mimo zdravotnictvi, mylsim ze na ochripu bych vyhorela rychle jak ta svicka :-/
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    CULI: nejlepsi kombinace ARIP,OCHRIP:) a myslim, ze i nejlepsi prachy:D
    CULI
    CULI --- ---
    ale pokud uz sestra je a chce jen nejakou specializaci,tak doporucuju ARIP !
    CULI
    CULI --- ---
    FRANKVFX: vseobecna sestra snad uz neexistuje, ted uz jen asistentka a pak diplomovana sestra ! v liberci je taky, co vim od kolegyni, funguje to o vikendech , je to obor osetrovatelstvi - bc.
    FRANKVFX
    FRANKVFX --- ---
    shanim info pro moji zenu, ja do toho nefusuju. ale dekuju vam vsem :)

v decine je skola, kam se da jezdit 1x tydne na cely den a to by byl uplne ideal. jde tusim o obor vseobecna zdravotni sestra?..
    CULI
    CULI --- ---
    presne tak, to rovnou radsi dis. zachranar dalkove ! a muzes pak kamkoliv od jip,aro,zachranare (v praze pokud nejsi zenska ze .-/ ) nebo jen interna, ambu nejaka...
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a vecerni studium je 3x tydne od 14-19 hodin. Dalkove se asistent v Praze na statni skole neni.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    no ja myslim, ze zdravotni asistent je vlastne oska s maturitou, takze mi to prijde uplne na pytel, delat to dalkove.Mozna lepsi pokud maturitu mas, jit na vyssi odbornou na dipl. sestru taktez na 5.kvetnu nebo jeste lip na vysokou.

A btw. dalkove asistent se da studovat i na Rusky na Praze 10
    REDPOPPY
    REDPOPPY --- ---
    FRANKVFX: Na Ruský a na 5.května-obor Zdravotnický asistent, večerní studium na 5 let.
    FRANKVFX
    FRANKVFX --- ---
    Ahoj všem. Měl bych dotaz, nevíte někdo o střední zdravotní škole v Praze, kde by byla možnost studovat dálkově? Děkuju za případné info :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam