• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCHANSKITVeggie Parade
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    http://veggie-parade.cz/veggiemesic/
    Veggie měsíc 1.10. - 1.11. 2010





    Cílem „Veggie měsíce“ je oslavit vegetariánství a veganství jako zdravý životní styl a jako cestu k záchraně životů a zmírnění utrpení zvířat; propagovat práva zvířat, tedy např. ukončení pokusů na zvířatech, eliminaci kožešinového průmyslu či „zábav“ jako cirkusy, býčí zápasy aj.; upozornit třeba i na fakt, že když bychom se všichni stali vegetariány, zmizel by ze světa hladomor.
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Tomáš Popp: Kupujete živočíšne produkty? Máte ruky od krvi
    http://veggie-parade.cz/news/100823.htm

    Nahlášení týrání zvířat on-line
    http://veggie-parade.cz/news/100824.htm
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    vegnaska kucharka: http://www.nulajedna.cz/boo/home.html

    a jeden z tech kvalitnejsich webu ukazujici realnou situaci zvirat u nas v cr: http://www.pravdazazdi.cz/index.html
    TAR
    TAR --- ---
    Prodám nový přístroj na výrobu mléka z ořechů, soji, máku, rýže atd.
    Cena 2000 Kč.

    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Bronzová socha připomene tisíce padlých koní
    http://veggie-parade.cz/news/100803.htm
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    24.7. světový den za svobodu zvířat
    Den za svobodu zvířat připadající na sobotu 24. 7. 2010 je celosvětová událost, která má za cíl zvýšit povědomí lidí o právech zvířat na celém světě a vytvořit tak kladná řešení v jejich ochraně. Je to den, kdy lidé všech věkových kategorií ustanou v pojídání zvířat nebo produktů z nich a podpoří tak ukončení zabíjení zvířat a s tím související týrání. Zároveň tímto podpoří i vytvoření alternativních zdrojů.
    Tento den není pouze pro vegetariány, vegany a aktivisty za práva zvířat, je to den pro každého, aby ukázal, že zvířata mají stejná práva k užívání planety jako lidé - coby svobodné, mírumilovné a spokojené bytosti.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    YYUGH: tak tak, kvetinarstvi uz taky nevedu. za to mam v planu pestirnu a to poradnou a bylinkovou....jinak asi vic info ti k tomu muze dat nase punkacka, dej to lidi od nich
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    Schválení zákazu kožešinového průmyslu v Izraeli v ohrožení! | Svoboda zviřat - Proti srsti
    http://www.protisrsti.cz/novinky/schvaleni-zakazu-kozesinoveho-prumyslu-v-izralie-v-ohrozeni.htm
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    LAFLY: jsem myslela, že to bude jako přednáška s diskuzí po shlednutí filmu a ne výstava a nevím proč, tak prvně v mailu jsem zaregistovala místo UK? Nebo se pletu?

    Pokud se jedná o ten filmek, na kterém jsme byli v Revolveru, tak doporučuju, byl bez titulků, ale i já jsem zvládala a od té doby se květinářství vyhýbám obloukem.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Slavnostní zahájení výstavy "Co skrývá něžná krása květin?"
    http://www.ekumakad.cz/cz/akce/slavnostni-zahajeni-vystavy
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    V sobotu v novém prostoru DisCentrum ( www.discentrum.cz ) proběhne přednáška o Etika vztahování ke zvířatům
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    Datum:
    23. červen 2010
    čas:
    19:00 - 20:00
    Lokalita:
    Maltézské náměstí 6, Praha 1
    Popis
    Druhá demonstrace za propuštění Petera Bethuneho, prosíme o valnou účast. Na místě je možné podepsat petice, které posléze společně odevzdáme na Velvyslanectví Japonska.


    Informace o kauze:

    Ochránce velryb kapitán Pete Bethune v těchto dnech stojí před soudem v Tokiu a je obžalován z 5 přečinů, za které mu hrozí až 15 let vězení.
    V době, kdy se jich dopustil, přitom de facto plnil funkci pobřežní stráže - bránil japonským velrybářům v zabíjení ohrožených kytovců chráněných mezinárodními úmluvami, a to v neutrálních vodách tzv. velrybí svatyně v antarktické oblasti.

    Přijďte vyjádřit podporu vězněnému aktivistovi a vyslovit se za jeho propuštění a za bezpodmínečný zákaz lovu ohrožených a chráněných mořských savců!

    Více informací najdete na: www.seashepherd.org

    Kdo je Pete Bethune:
    Původně novozélandský inženýr, který se rozhodl přitáhnout pozornost k biopalivům pokusem o překonání rychlostního rekordu v obeplutí země motorovou lodí. Na druhý pokus toho se svým futuristickým plavidlem Earthrace (poháněným bionaftou) skutečně dosáhl za necelých 61 dní.

    Během své plavby však Pete Bethune zjistil, v jak zoufalém stavu se nacházejí světové oceány a posléze dal svou karbonovou loď, překřtěnou na Ady Gil, do služeb Sea Shepherd Conservation Society. Jeho superrychlý člun totiž dokázal fyzicky zabraňovat harpunářským člunům přiblížit se k velrybám, které japonští lovci v jižnch mořích loví oficiálně pro vědecké účely, ale, jak bylo prokázáno, velrybí maso prodávají na černém trhu.

    Poté, co byla Ady Gil letos v lednu při námořní strkanici s velrybářskou lodí Shonan Maru 2 poškozena a posléze se potopila, se Pete Bethune rozhodl provést další husarský kousek. Za noci se k Shonan Maru 2 přiblížil na vodním skútru, pronikl na palubu a pokusil se zatknout jejího kapitána (což podle novozélandského práva může v nepřítomnosti povolanějších strážců zákona provést jakýkoli civilista) a předat mu přitom také účet na 3 miliony dolarů za zničenou loď. Velrybáři jej ale na lodi zadrželi a na japonské půdě jej předali policii.

    Text petice:

    PETICE ZA PROPUŠTĚNÍ PETERA BETHUNEHO

    My, obyvatelé České republiky, níže uvedenou peticí POŽADUJEME PROPUŠTĚNÍ PETERA BETHUNEHO - aktivisty a ochránce velryb, který je nyní souzen vTokiu, a podporujeme tímto jednáním rovněž petici, umístěnou na webové adrese http://www.thepetitionsite.com/1/free-sea-shepherd-captain-peter-bethune.

    Novozélanďan Peter Bethune, původně těžební inženýr a podnikatel, posléze však aktivista a člen ekologické organizace Sea Shepherd Conservation Society (která se vdobě sezony na jižní polokouli zaměřuje především na ochranu břehů Antarktidy před nelegálním lovem velryb), je nyní souzen z pěti bodů žaloby kvůli vniknutí na loď Šonan Maru 2.

    Dne 15. 2. 2010 se totiž pokusil o občanské zatčení kapitána zmíněné lodě vmezinárodních vodách za zabíjení kytovců a o předání šeku na tři milióny dolarů, které vyžadoval jako náhradu za zničení supermoderního plavidla Ady Gil. O měsíc dříve totiž došlo ke kontaktu mezi aktivisty na plavidle Ady Gil a lodí Šonan Maru 2, přičemž došlo ke kolizi a zničení plavidla, s nímž v roce 2008 sám Bethune dosáhl rekordu v objetí Země motorovou lodí a posléze jej věnoval boji proti nelegálnímu lovu ohrožených achráněných kytovců.

    Bethune však byl posádkou lodi zadržen, odvezen do Japonska a dne 12. 3. 2010 předán japonské pobřežní stráži. Posléze byl postaven před soud v Tokiu a nyní mu hrozí až patnáct let vězení. Jde o bezprecedentní vyhrocení mnohaletého souboje japonské velrybářské tradice s ochránci velryb v antarktické "velrybí svatyni". Od roku 1986 zde platí moratorium, které zakazuje lovit velryby za komerčním účelem, proto se domníváme, že právo je na straně Petera Bethuneho, nikoli žalující strany a požadujeme propuštění Petera Bethuneho.
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    USTRICA: díky, jsem zvědavá na prostůrek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam