• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOCHANSKITVeggie Parade
    Veggie Parade - pochod Prahou je oslavou etického způsobu stravování. Klademe si za cíl vnést mezi širokou veřejnost informace o veganském způsobu života a podpořit vzájemnou diskuzi. Chceme oslavit hodnoty soucitu, nenásilí a úcty k životům ostatních. V této diskuzi se můžete spolupodílet na konečné podobě akce a jejích doprovodných programů (benefičních koncertů atd.).
    rozbalit záhlaví
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    ONITSUKATIGER: já si myslím, že by je nenapadlo zachráněné norky pouštět do volné přírody (už proto, že by nepřežili, což je pochopitelné z hlediska toho, že v zajetí strávili několik let nebo se tam už narodili čili ...). Určitě pro ně museli mít připravené místo k poklidnému dožití ... by mě zajímali bližší informace, kde jsi to slyšela.
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    ONITSUKATIGER: jezis jasne ze se zde smi diskutovat... ja to myslela tak, ze v TETO kauze nejde o to, ze bychom se zastavali pousteni norku do volne prirody..
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    KOCHANSKIT: o pardon...ja myslela, ze tohle je "diskuzni" forum tak jsem myslela, ze se o tom zde smi diskutovat...
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    tady přece nejde o vypouštění norků - oni byli obviněni z něčeho, co neprovedli, jen proto, že to neměli na koho navléknout....

    debata ohledně správnosti či nesprávnosti vypouštění norků do volné přírody teda není, oč tu běží, alespoň tak ty překlady obvinění a "důkazů" chápu já.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    slysela jsem, ze jisty procento vypustenych norku po osvobozeni v prirode zahynulo...
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    Okej, z právního hlediska to "krádež" je, ale mělo by se rozlišovat mezi krádeží a krádeží. A ač někomu patří a pokud úřady na to kašlou a nic nedělají, tak proč nejít proti právním předpisům? Jenže tady si myslím, že v tom bude něco víc, než jen norci ... jako aktivní aktivista, jseš tam automaticky považován za teroristu a po těch jdou tvrdě ... http://zachrana-zvirat.blogspot.com/2010/10/organizace-igualdad-animal-predstavuje.html
    a teď je na každém z nás, jestli uzná oprávněnost zadržení. Já mám jasno...
    MILLY
    MILLY --- ---
    YYUGH: Ani tady ani v tom českym článku jsem nenašla informaci ZA CO je vlastně zavřeli- nevím, co znamená formulace "nedávné osvobození norků". (jestliže ti norci někomu patřili, pak by to byla krádež, ať už se jim tam dařilo jakkoliv) Týrání zvířat mají řešit úřady..
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    dneska:
    byl svolán mezinárodní den solidarity s uvězněnými španělskými aktivisty, proto i v Praze pořádáme zítra v 15:30 před španělským velvyslanectvím v ulici Badeniho protestní akci. Přijďte vyjádřit své znepokojení nad tím, co se ve Španělsku děje, aby se Španělsko nestalo druhým Rakouskem!

    Včera ráno bylo ve Španělsku zatčeno 12 čelních aktivistů tamního hnutí na ochranu zvířat, které bylo za poslední léta velmi aktivní, proslulo nápaditými demonstracemi s obdivuhodnou účastí, otevřenými záchranami, rozsáhlými rešeršemi zvířecích farem i úspěšnou prací s médii. Od včerejška jsou v policejních celách, dnes by měl soud rozhodovat o uvalení vazby, které se bohužel zdá být pravděpodobné.

    Ačkoli máme v tuto chvíli stále málo informací, případ se nápadně podobá nechvalně proslulé kauze v Rakousku, která začala před třemi lety úplně stejně. I zde jsou aktivisté viněni ze zločinného spolčení, které je typickou záminkou pro kriminalizaci a paralýzu nepohodlného hnutí v případě absence skutečných důkazů, tak jako to bylo v Rakousku. V Rakousku bylo 10 aktivistů 3 a půl měsíce ve vazbě, jeden z nich držel 39 dní hladovku, následně byli 14 měsíců před soudem, který na konec po sérii skandálů a pobouření veřejnosti skončil zprošťujícím rozsudkem.

    Z informací, které máme, navíc vyplývá, že aktivisté jsou drženi v nevyhovujících podmínkách a je jim odpírána veganská strava!

    Více informací o kauze:
    česky: http://veganskaetika.blogspot.com/2011/06/spanelsko-12-zatcenych-aktivistu.html
    anglicky: http://thespanish12.wordpress.com/about/, http://www.animalequality.org/
    španělsky: http://www.igualdadanimal.org/, http://www.equanimal.org/

    o rakouské kauze: www.rakouskaostuda.cz
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    VITEX: já osobně zatím nestíhám, ale pošlu ti ...
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    VITEX
    VITEX --- ---
    Jsou nekde nejaky fotky ?
    JOINATAN
    JOINATAN --- ---
    shanite este nejaky interprety? mame sitotiskovou dilnu a radi se zucastnime
    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---

    KOCHANSKIT
    KOCHANSKIT --- ---
    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    MILLY: určitě budem ;-) hulidi jedou, akorát v dubnu budou komornější..
    MILLY
    MILLY --- ---
    SILVESTRAGON: Hele, neštvi mě, jo?? :-// :-D Na Mezi ploty nechodim už léta...- je to drahý, spousta lidí a vůbec...- koukejte bejt teda aspoň aji jinde! .o) (a co HuLiDi?)
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    Láskyplný domov hledají roztomilé štěnátka, video s nimi tady: http://adopce.kvalitne.cz/

    SILVESTRAGON
    SILVESTRAGON --- ---
    MILLY: Jéé, děkuju za Veggie i za Misionáře :) Veggie je jasný, 14. 5. průvod, ale Misionáři! Budeme na Mezi Plotech a chystáme novou hru :)
    Ještírek
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    domov hledají tyhle pejsci ze slovenska, více tady: http://adopce.kvalitne.cz/hledaji.htm
    USTRICA
    USTRICA --- ---
    trochu spamu snad neuškodí:
    https://vitaminb12bereteho.wordpress.com/
    YYUGH
    YYUGH --- ---
    pro veggiáky, kteří jsou z Plzně, tak trocha aktivistického promítání i tam [ promítání filmu Království Míru / 13.2.2011 / CR - Plzensky kraj - čajovna Seraf, Rooseveltova 15, Plzeň ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam