• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KALIPSOChcete pomoci? Kdy, kde, jak, komu...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    KOCOURMIKES: a tip na nějakou konkrétní charitu, kde v Pze rádi a ochotně přijmou autosedačku? Já abych nejela autem do Prahy a pak se nedozvěděla, že to nepřijímají. Neznám charity.
    Dá se to také darovat třeba do nemocnice nebo spíš do kojeňáku? Mám nejblíž Motol / porodnici Podolí / Apolinář atd.

Jakmile to směním za peníze, už je pak z lennosti nikam nepošlu. Znám se. :c(
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KRMELEC: nektere veci muzes odevzdat normalne v Praze nebo jinde na Charite (obleceni do kontejneru), resp. to prodej na bazaru a posli na charitu. Btw potrebni nemaji moc penize na jezdeni autem, benzin je drahej, mozna nejaka velka chuda krestanska rodina.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Ahoj, mám tu jednu starší autosedačku pro nejmenší (vajíčko do 13kg) a chtěla bych ho věnovat charitě nebo nějaké potřebné rodině. Jen nevím komu a jak to předat. Jsem cca 20km od Prahy, tak pokud by si to někdo dokonce odvezl, to by bylo super. Díky za tipy.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    mate nekdo tip na kvalitnejsi mezinarodni charitu nez Unicef (pomoc nejchudsim detem) ?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    mezinarodne je nejlepsi zrejme: Unicef http://www.unicef.cz
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    doporucuji Dobry andel: http://www.dobryandel.cz

nejlepsi charita v CR.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    nevite nekdo o nejaky smysluplny dobrovolnicky praci v Barme/Mynamaru?dik
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    jo a na jaře můžu darovat ještě sporák (plyn+ trouba elektrika) naprosto funkční a taky funkční brutar.. ten teda klidně hned.. pokud víte o někom, kdo by to upotřebil, budu ráda :)
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    ahoj, nepotřebuje někdo ve vašem okolí kuchyňské vybavení? Ideálně nějaká neziskovka, azilák, sbírka, nebo i jednotlivec ... Máme doma navíc vše (od hrnců, talířů, hrnečků, vařeček, nožů, příborů,...). Sestěhovali jsme tři domácnosti a spoustu toho již nevyužijeme. Ideálně osobní odběr (je toho hromada) Sudslava (Orlickoústecko), připadně pošlu poštou (když mi to přijde smyslplné, klidně uhradím i poštovné). Navíc máme křesla z 80. let, kuchyňský stůl, starou sektorovou kuchyň, hodně staré ale funkční elektrické přímotopy, nějaké ložní prádlo... to už ale se zajištěným odvozem
    IVANA_KRTEK
    IVANA_KRTEK --- ---
    ahoj,
    pracuji v neziskovce, která se stará o lidi s mentálním postižením (www.pohoda-help.cz) a chtěli bychom u nás na Zeleném pruhu vytvořit prostor pro setkávání seniorů v okolí. Vymýšlíme, co by je mohlo zaujmout. Vzhledem k tomu, že jsme neziskovka a nechceme od seniorů vybírat žádné poplatky, tak sháníme lektory a dobrovolníky, kteří by vedli jednotlivé aktivity zdarma.
    Plánujeme jednou týdně nějakou aktivitu - podle zájmu - každý týden asi jinou. Nebo pak tu, kterou si senioři zvolí jako nejoblíbenější. Bude to vždy v pondělí. Čas ještě vymýšlíme, který by byl pro seniory a nás nejlepší.
    V říjnu chceme udělat "otevírací den" v pondělí 10.10., kdy od 10 do cca 17h budeme ukazovat a nabízet všechno (nebo aspoň něco z toho), co dokážeme zabezpečit. Prostor máme 
    V tuto chvíli sháníme lidi, kteří by byli ochotni jednou za čas připravit pro seniory nějaký program. Nechcete se někdo zúčastnit? Pište mi kdyžtak do pošty. Všechny nápady i nabídky vítány.
    Předem moc díky
    Ivana
    ROTTINGGIRL
    ROTTINGGIRL --- ---
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    jo jinak, kdyz se ted mrknes do praci a brigad tady na nyxu, tak najdes urcite neco neofigo...
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    NEBUDLINEJ: jit si to hodit je dost trapny :)) ale letni sezona je v proudu, vidim dost inzeratu na praci na zahradach a na cerno taky sezenes. mozna bych zkusila popatrat, jestli by te nekdo nezamestnal jako napr. udrzbare, zahradnika, pomocnika atd. na horsky boude. vetsinou je to za jidlo a ubytovani a nakou tu stovku. coz by ti asi zatim stacilo, aby ses vyhrabal z psychickych problemu....nejak se srovnal a popremyslel, co dal se zivotem. drzim palce a nevzdavej to!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Pomáhej pořádně — Charita — Projekty — Nakopni.Mě
    http://www.nakopni.me/projekty/charita/pomahej-poradne
    Děti z vesnické školy zjistili, že za víčka, co sebrali, dostanou potřební 77 korun. Je to vlastně školní projekt, je v tom venkovský učitel (ve dne učitel, v noci undergroundový muzikant), děti který umí počítat líp než zaměstnanci statistického úřadu, a taky já jako konzultant

Mno a jako bonus jiný školní projekt:
    mrtvol nejmrtvější
    https://www.youtube.com/watch?v=6O2QqBaPzKQ

Osobně mě totiž nětěší to chudáčkování napojený na charitu, ta lítost a překonávání postižení. Tak i sama zkouším, jestli když na to pudou lidi s undergroundovou duší, jestli to jednak nepude líp. Taky bych vrátila lidem, co se na ně vysral systém, a poslal je k charitě, ztracenou důstojnost. A jsem v tom proto, že... no asi víte :) Ano, je to osobní.
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj,
    pomaham jedne zname, ceka sve ctvrte dite, bohuzel ji osud nepral normalniho partnera a otce ditete, ktere je na ceste. Pomaham ji dat dohromady vybavicku pro miminko, ktere se ma narodit v dubnu. Proto se ptam, nevali se nekomu doma cokoliv - nejvice vsak asi plinky, ze kt. mimi vyrostlo a nespotrebovalo? od novorozeneckych dal...taky nejakou kosmetiku, olejicky nebo krem na zadecek. kdyby tu byla nejaka dobra duse, prosim do posty. ja sama jsem na matersky a nemam tolik prostredku, abych ji nakoupila baliky plen a poslala. diky moc.
    IVANA_KRTEK
    IVANA_KRTEK --- ---
    prosím o hlasování pro Pohodu - díky moc

Milí přátelé!
    Vy z Vás, kteří byste nás chtěli podpořit v získání ceny Floccus, kterou vyhlásila Nadace České spořitelny, máte příležitost. Teď záleží na hlasování veřejnosti, zda cenu získáme. Prosíme hlasujte pro POHODU (sekce finalisti 2016). Tím pomůžete POHODĚ k získání finančních prostředků na zahájení pobytové odlehčovací služby. Tu někteří pečující rodiče a rodinní příslušníci moc potřebují, aby si mohli alespoň na chvilku odpočinout od velké zodpovědnosti, fyzické i psychické námahy. Má to smysl! http://nadacecs.cz/floccus#response.

Vaše POHODA

P.S. Můžete případně sdílet i na Vašem facebookovém profilu Facebook POHODA. Hlasování trvá do 21. ledna.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    potřebuju tipy na lidi, co jsou schopný pomoct sbírce, tak aby byla vidět, nemyslím organizace typu dobrý anděl, ale někoho jako je třeba erik čipera, kterej je ochotnej to nasdílet na vlastní zdi. Jde tady o tohle. Masakr, ten příběh je podobnej mýmu, až na to, že já jsem z toiho toxickýho prostředí už dávno venku. https://life.indiegogo.com/fundraisers/new-flat-for-my-friend-with-muscular-dystrophy
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    Mame doma navic nejake detske veci, deky a tak. Vsecko ciste. Lze to nekam v centralni praze odnest, kde to bude uzitecne?
    Kdyz vidim v tv ruzne uprchliky, rikam si ze by se jim to hodilo.

Pokud to sem nepatri, klidne to smaznete :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam