• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KALIPSOChcete pomoci? Kdy, kde, jak, komu...
    IVANA_KRTEK
    IVANA_KRTEK --- ---
    prosím o hlasování pro Pohodu - díky moc

Milí přátelé!
    Vy z Vás, kteří byste nás chtěli podpořit v získání ceny Floccus, kterou vyhlásila Nadace České spořitelny, máte příležitost. Teď záleží na hlasování veřejnosti, zda cenu získáme. Prosíme hlasujte pro POHODU (sekce finalisti 2016). Tím pomůžete POHODĚ k získání finančních prostředků na zahájení pobytové odlehčovací služby. Tu někteří pečující rodiče a rodinní příslušníci moc potřebují, aby si mohli alespoň na chvilku odpočinout od velké zodpovědnosti, fyzické i psychické námahy. Má to smysl! http://nadacecs.cz/floccus#response.

Vaše POHODA

P.S. Můžete případně sdílet i na Vašem facebookovém profilu Facebook POHODA. Hlasování trvá do 21. ledna.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    potřebuju tipy na lidi, co jsou schopný pomoct sbírce, tak aby byla vidět, nemyslím organizace typu dobrý anděl, ale někoho jako je třeba erik čipera, kterej je ochotnej to nasdílet na vlastní zdi. Jde tady o tohle. Masakr, ten příběh je podobnej mýmu, až na to, že já jsem z toiho toxickýho prostředí už dávno venku. https://life.indiegogo.com/fundraisers/new-flat-for-my-friend-with-muscular-dystrophy
    CH_IN_A
    CH_IN_A --- ---
    Mame doma navic nejake detske veci, deky a tak. Vsecko ciste. Lze to nekam v centralni praze odnest, kde to bude uzitecne?
    Kdyz vidim v tv ruzne uprchliky, rikam si ze by se jim to hodilo.

Pokud to sem nepatri, klidne to smaznete :)
    INXS
    INXS --- ---
    čauky, netrvalo dlouho a poptávám pomoc v Praze, sháníme AKUTNĚ asistentku pro http://www.jachymek.cz/

kdybys měla tipy koho poptat ..

Dobrý den, sháníme osobního asistenta k 2,5 letému autistovi s PMR a kompenzovanou epilepsií, převážná část péče se bude odehrávat doma, kde je přítomna i maminka. Chlapeček potřebuje hlavně podporu v rozvoji, učení, hře, komunikaci a laskavou a trpělivou péči. Bude potřebovat doprovody na vycházky, do školky, k lékařům a do programu do nichž je zapojen (hippoterapie). K dispozici má pracovník denně oběd. Místo: Vysočany. Pokud někoho z vás takováto práce zajímá, ozvete se mi na 776299749, poskytnu doplňující informace. Nastup od 1.7.2015

do googlu hod osobni asistence a zkust to rozhazet po nejakych servrech....diky moc!..
    DYNK
    DYNK --- ---
    POZITRON: pestrou zalozila byvala spoluzacka a co vim, tak cinny jsou hodne. Ona tim vylozene zije. Do ucetnictvi jim ale nevidim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    nevite neco o spolecnosti pestra spolecnost? http://www.pestraspolecnost.cz/

setkala jsem se dnes s chlapikem, kterej prodava nejaky ty beneficni predmety typu hracky, placky a podobne a tvrdi, ze mu to denne hodi 1000,- (jemu osobne jakozto vydelek). takze si rikam, jestli to zase neni "charita", kde z prodeje jedny hracky za 50,- jde jedna koruna na vycvik psu a zbytek do kapes prodejce a organizace. bohuzel se mi nepodarilo mu vysvetlit, aby zitra nechodil na mikroklimu do parku pratelstvi na proseku. :/ uplne je mi zle z predstavy, ze tam bude ty navstevniky okradat za pomoci dojemnejch pribehu. :/
    SHI
    SHI --- ---
    After a 7.8-magnitude earthquake hit the Kathmandu area on Saturday, the people of Nepal are in shock and surrounded by ruins. Over 3,000 are already confirmed dead, thousands more have been displaced from their homes, and no one feels safe anywhere.

Powerful aftershocks continue to rock the earth.

I know that many of you are already finding ways and organizations to help.

I am giving through UNICEF. They mobilized immediately and two cargo flights to Kathmandu are already on their way, transporting a total of 120 tons of humanitarian aid, including much-needed medical and hospital supplies, tents and blankets. But it is clear that more funds are needed fast in order for UNICEF to keep up the effort.

If you would like to help UNICEF, click here to donate. If you want to give $10 to UNICEF quickly, text Nepal to 864233. Or give to any organization supporting the cause.

Please do make a difference. You can help change the world.

Nepal Earthquake: Help Children Now | UNICEF USA
    Nepal Earthquake: Help Children Now | UNICEF USA
    https://www.unicefusa.org/donate/nepal-earthquake-help-children-now/24226
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Pokud chcete podporit stale podcenovanou paliativni peci, muzete sponzorovat Danu Kelly, ktera se rozhodla bezet maraton ve prospech charity Acompalia.

Prispet muzete libovolnou castkou na nasledujicim odkaze.

A gift for endurance: What motivates Dana to go the distance? - Acompalia – Palliative Care - Acompalia – Palliative Care
    https://www.acompalia.org/...ising-blog/a-gift-for-endurance-what-motivates-dana-to-go-the-distance/
    IVANA_KRTEK
    IVANA_KRTEK --- ---
    Dobrovolně v POHODĚ
    Pohoda o.p.s. poskytuje služby dospělým lidem s mentálním postižením a pro rok 2015 hledá dobrovolníky do projektu „Dobrovolně v Pohodě“.
    Zapojit se může každý od 18 let s čistým trestním rejstříkem. Ideální předpoklady dobrovolníka jsou: zodpovědnost, trpělivost a možnost pravidelného docházení.
    Spolupráce s klienty Pohody je možná individuální nebo skupinovou formou.

Příklady:
    • Podpora klienta ve využívání jeho volného času = procházky, povídání, výlety, zpívání, nakupování, návštěva kulturních a sportovních akcí...
    • Podpora klientů během denního programu Klubu Pohoda
    = společné vaření, pečení, dílnička, divadlo, prodejní akce...
    • Pomoc v kavárně Bílá vrána = obsluha, catering, pečení, úklid...

V případě zájmu:
    • kontaktujte koordinátorku dobrovolnictví - dobrovolnictvi@pohoda-help.cz
    • navštivte naši webstránku www.pohoda-help.cz sekci dobrovolnictví.
    HOLOBYT
    HOLOBYT --- ---
    MAFTIK: Kontakt v poste
    MAFTIK
    MAFTIK --- ---
    HOLOBYT: Konkrétně k tomuto už nesháním, nicméně velmi rád bych si poslechl něco o psychologii bezdomovců obecně a o tom, jak k nim přistupovat, co jim říkat, co neříkat ... co je CCK?
    HOLOBYT
    HOLOBYT --- ---
    MAFTIK: Shanis jeste radu? Kamarad pracuje pro CCK jako terenni pracovnik, mohl by ti poradit

MAFTIK
    MAFTIK --- ---
    Při cestách na rehabilitaci přes jeden park jsem si tam opakovaně všiml jednoho bezdomovce, který tam jen tak bezcílně popocházel na místě. Posledně jsem se za ním stavil, promluvil s ním, poptal se a dal mu banán. Docela mladý muž, vypadal celkem smutně, trochu rezignovaně. Zítra tam zase půjdu (plus v pátek a pondělí taky), tak se za ním chci zase stavit a chci mu i něco donést + dát mu také mapku, jak se dostane do charitního azylového domu sv. Františka, kde může přespat, protože ten dům neznal a spí venku. Chtěl jsem tedy jen poprosit o jakýkoliv praktický tip, co by mělo smysl mu darovat, a vůbec celkově, jak zkoušet oslovovat tyto lidi atp.
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    TAMARIX: Jo, něco takovýho :) díky moc
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    CANEBRA: Třeba Devět životů? http://www.cici.cz/kramek.php
    CANEBRA
    CANEBRA --- ---
    Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost nebo nápad na e-shop nějaký organizace zabývající se právy a pomocí zvířatům? Chtěla jsem nakoupit vánoční dárky od Pety (mají fakt supr věci), ale nebere mi to kartu a ani by se to nestihlo. Tak jsem myslela, neznáte-li něco podobnýho v Čechách? Bohužel mezi produkty Svobody zvířat není nic, co by za to stálo. A zas když už to stojí dost peněz, energií, materiálů, práce .. tak nechci kupovat věci, co se mi nelíbí, nevyužijí atd.
    IRISA
    IRISA --- ---
    Spustila jsem bazárek knížek pro školu v Kambodži: (koupíte si nečtenozu knížku - vhodnou jako např. vánoční dárek - za běžnou cenu, ale celý výdělek z té knížky jde přímo na školu a její potřeby). Vybírat se dá zde: http://jhpbazar.rajce.idnes.cz/Bazarek_pro_skolu_v_Kambodzi (kdyby někdo nějakou publikaci chtěl, klidně mi lze psát i do pošty. Případné potvrzení o daru lze také dohodnout). Díky
    SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    INXS: přes 100 tisíc, s beneficí by to šlo, budou to sice nervy, ale pokud to dobře vymyslím...(máme problém ufinancovat naše akce, potřebuju se domluvit s klukama co s nima akce děláme, jestli jim nějak nekazím jejich marketingový strategie a kdesi cosi :)
    Nepočítám že beneficí vydělám dost, ale bylo by to aspoň část + dobrá věc na to, jak ukázat že tyhle věci se dají udělat bez brekotu a ponižujícího se plazení .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam