• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANczANSO - český balon na hranici vesmíru
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TRANCEWARP: přesně ještě nevím, pan Horáček kupuje v EUR cenách a na něco má ještě slevy, brzo mi dá vědět
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    OVCE: co psali? ;))
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    TOXICMAN: kolik je treba doplatit?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ATOMIKS přispěl 700,- (díky!)
    s tímto příspěvkem je ve fondu 1211,- Kč

to zcela jistě spolkne poslední objednávka, který by měla dorazit na konci týdne (GPS, antena, atd.), zbytek musim doplatit
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    mně začíná zkouškové, takže se teď věnuju černé skříňce (interface nad SD kartou pro záznam telemetrie před vysíláním) a mechanickýmu rotátoru pozemní směrové antény :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    termobox je doma
    foťák Canon Powershot A470 dorazil k THERIDANE ( chybou odesílatele, který zřejmě nepochopil termín dodací adresa :) )
    OVCE
    OVCE --- ---
    Zrovna dnes se mi stalo, že jedu takhle na mašině od Olomoca a předemnou přistal bílej balónek s něčím v podvěsu. Zaradoval jsem se, že to bude asi nějakej experiment. No byl to jen vzkaz ze svatby. Uletěl jen 50km. :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OVCE: vítej :)
    příští týden doufám dorazí poslední komponenty, vyzkoušim funkci a potom uděláme desky podle prostoru v boxu...
    naposledy přijde na řadu spojení programových částí a testování odběru, výdrže baterií
    OVCE
    OVCE --- ---
    Už jsem tu dlouho nebyl (budujeme to olomoucké muzeum). Koukám, že se dostáváte do stádia pokusů. Ten pirokontejnerek na odstřižení lanka je dost efektní. :-)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    nápad byl pouze v tom, že zařízení (může to bejt i termit či cokoliv jinýho, co ten balón zlikviduje) je v tom balónu, kde tak rychle nepromrzne (nebo to stihne?)

jinak jsem si ještě vzpoměl na maníka z pyrofora.cz, kterej odpaloval raketky laserem :D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    AKA_THE_A: výbušné věci nebrat... uvědomte si, že to může spadnout kamkoli a pokud balon praskne sám, byl by dělobuch i po dopadu na zem aktivní, to nebudu riskovat
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    AKA_THE_A: izolovanej by nebyl, ale proč ne, že jo :) jedinej problém bych viděl v nutnosti vést dráty k palníčku až úplně nahoru (další cca metr), a po detonaci by tam ty kabely plandaly
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    THERIDANE : a co flash dělobuch přímo v balónu? (byl by izolovanej od tý šílený zimy)
    (chtěl jsem to původně napsat na pyroforum, ale jak se zdá, už jste se asi rozhodli pro jinou metodu..)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    THERIDANE: tvoje kung fu je velke ;)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Blog člověka, co učí balonovej seminář na Midwestern U, Illinois
    http://aaronridley.wordpress.com/
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ať hledám jak hledám - tady na nyxu fakt není auditko pro radioamatéry a podobný etnika? O_o
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    THERIDANE: masterpiece! díky moc
    THERIDANE: přesně, nemusim nic dodávat :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    jinými slovy když my budeme chtít dolů a balon ještě ne, tak to použijeme, ale v normálním případě by měl balon sám prasknout v předepsané výšce a mělo by to přistát s náma, bez aktivace

platí o tom kondomová analogie: je lepší to mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NECROMAN: žhavička fungovat bude (muset) ... a je to jen nouzovej odstřih pro případy, kdy se balon dostane na trasu mimo hranice nebo např. pokud unikne část helia a přestane stoupat... pokud nevystoupá do "burst altitude", tak by se už nevrátil, a tak ho musíme umět sundat sami
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    THERIDANE: najs, jeste poresit, jak se to bude chovat v -50°C a take otazka, kdy se to ma spustit - po prasknuti balonu? Jak to bude probihta, kdyz to cele zacne padat vcetne kusu balonu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam