• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANczANSO - český balon na hranici vesmíru

czANSO.com

Czech Amateur Near-Space Object
    *
    blog: blog.czANSO.com
    *
    FB page: facebook.com/czanso
    *
    Foto z letu: http://czanso.com/flight/index.php?c=fotky-z-balonu
    Video z letu: http://czanso.com/flight/index.php?c=videa-z-balonu
    rozbalit záhlaví
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN: tak snad jsem tam moc nekoktal, to víte, stres z červeného světla ON AIR :-D
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    TOXICMAN: super...

btw dobre, ze sme do toho obalu nedali ten ohrevnej sacek, jak se tu driv resillo... zlata zlata folie ;)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    zítra od 10hod pořad Monitor na ČRo Leonardo... měl bych tam něco povědět o našem projektu :))
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TOXICMAN: a to mas odkud?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    THERIDANE: duck tape je muj nejoblibenejsi spojovaci material, ale musim rict ze v americe jsem s tim v kombinaci s polystyrenovym chladicim boxem slavil ne prilis velke uspechy, nicmene uznavam svoji chybu a sypu si popel na hlavu:)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    mě docela zaujal ten kluzák, který se umí vrátit na místo vypuštění :)
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    TABORACEK: To by se pak nějak chytře pořešilo :) Pokud bysme je chtěli spojit nafurt, tak bych na to šla přesně jak píše THERIDANE :))
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    CYLAH: to je podobný polokoulím z papíru, který se prodávají na ohňostrojařský kulový pumy :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TABORACEK: If it moves but shouldn't, use duck tape. It it doesn't move and should, use WD-40.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TABORACEK: nicmene tuhle konkretni kouli bude asi dost tezky udrzet pohromade, ale mozna se mylim...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    CYLAH: to je vosem tak luxusni, ze si to snad koupim i ja sam, jen tak abych to mel doma:)
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Můžeme si to i takhle ulehčit.
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    THERIDANE: Jj, tohle nebude problém udělat, když vynecháme věci jako iris, pohyblivý oko nebo umělou inteligenci :) Valve by nás mohli třeba zasponzorovat.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    TABORACEK: Dá se sehnat vypěňovací hmota. Theridane by tedy musel vyrobit formu. To krystal (Magion 2) je už při výrobě čátečně samonosný - je to jednodušší...
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TABORACEK: myslím že ženuška-studentka architektury nebude mít problémy s modelováním čehokoliv z polystyrenu :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    THERIDANE: a uz vis jako tohle vyrobis z polystyrenu?:)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    CHEVALIER: Ach tak :) to ano, je to přirozená cesta. Abych ale přiznal pravdu, můj designovej záměr je trochu někde jinde ^^
    EDASX
    EDASX --- ---
    a co jehlan =))))
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    THERIDANE: Ne, byly stabilizované magnetickým polem, ale šlo mi o vývoj tvarů Czanso (Tebou uvažovaná koule, před tím krychle), analogický s Magionem.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    CHEVALIER: asi nerozumím, Magiony byly gyroskopicky stabilizovaný?
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    THERIDANE: ty gyra by hlavně přímo aktivně bránily externím silám (poryvy) v otáčení s boxem (kterej by teda asi byl "koule" :), a....

MEK - Magion (obrázky)
    http://mek.kosmo.cz/cz/magion/obr.htm
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam