• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CALTROPPROFESIONÁLNÍ POSTPRODUKCE FOTOGRAFIÍ - aneb tvorba nablejskanejch vizuálů

Profesionální postprodukce fotografií

Pokročilé retuše, matte painting, airbrush, grading, světelné efekty, komplexní kompozice...

Poradna, tipy a triky, ukázky, postupy... přidávejte své výtvory k hodnocení, podělte se o své zkušenosti,
    sdělte nám hodnocení semináře, kterého jste se zúčastnili...

Odkazy:

Portfolia autorů z ČR:
    DRAWetc.
    Tomáš (Temüjin) Müller
    Stanislav Petera
    Jaroslav Stehlík
    Jan Brunclík
    http://www.locomotiv.tv/ Miro Minarovych
    http://www.fundaluka.cz/ Dan Peschl
    http://www.spiny.cz/ Martik Kubac
    http://www.plgr.cz

Semináře a výuková DVD (ČR):
    Light Garden Academy (Semiáře, DVD) S. Petera a spol.
    Visual Workshop (Semináře) DRAWetc.

Tipy, triky, tutoriály (portály):
    — ??? (budu rád za jakékoliv tipy :)

rozbalit záhlaví
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    MIK_CZ: Zjistil jsem, ze cas se neda udelat - clovek musi rict "ted je cas" a pak najednou je :) Je to cistsi zabava nez strihat bonsaje nebo okopavat celer :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    FRACTAL: chapu: ) ale dobry mattepainting je fajn, jen mit ten cas a nervy :)
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    MIK_CZ: Jo to ja zejtra budu litovat, ze jsem to takhle pustil - ale jak do toho clovek brejli, tak uz to nevidi - nakonec jsem si rek "ech, co - jebat, je to prvotina" :)
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    mne se to libi jen bych to srovnal nejak barevne .. :)
    FRACTAL
    FRACTAL --- ---
    Zdravim
    Hledal jsem nejakej klub, ktery by se venoval matte paintingu a tenhle je tomu asi nejbliz. Moje dnesni prvotina momentalne bez tabletu.
    Je tu nekdo, kdo se tomu venuje?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Neni nejakej plugin nebo tutorial jak dosahnout podobnych vysledku jako ve http://www.virtualrig-studio.com/ ?
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    OMN: nejakej fraktal okolo by byl fer.

tohle jsem delal dneska ja:

Bylo by na tom jeste dost prace (deka, vymenit more, vymenit oblohu), ale neni na to rozpocet. Jde to do webu a pravou rozsirenou cast a levou cast (po hlavu ty zeny) bude zakryvat menu a nejaka tlacitka.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DAVVID: pochopeno. Ano asi melo, jen s fialovou opatrne, libi se mi to, tak at to nezkycovati...
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    BERUSKA_CA: pošmourný právě ne :) spíš přívětivá atmosféra západu slunce jestli je pochopitelny jak to myslim..

asi by to mělo bejt víc do žluto-fialovo-červena,.,
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    DAVVID: pokud ma byt ten prvni "posmourny", tak je tam prilis zlute (zelene), dela to dojem teplych a vlidnych barev. Proto mozna? Osobne mne boli do oci ta zluta lajna, obvykle byva aspon trochu zasvinena.... aspon co ja si pamatuju ze studii :)
    OMN
    OMN --- ---
    s timhle nevim co dal...asi vic obtahnout bilou ty sluchadla?? neco by se okolo asi melo dit...
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    zkusim nahodit jak dorazim domu pred a po :)
    CALTROP
    CALTROP --- ---
    Nahodte jeste nekdo neco... se to konecne pohlo tady.. :) :)
    CALTROP
    CALTROP --- ---
    OMN: me se tohle libi... jenom teda jestli bych neco mel podotknout... tak trochu nechapu ten oblicej? .. a jeste bych se zavenoval tomu svetlu za sluchatkama... je to tak trochu prezareny.. paprsky by mely bejt asi vic do ztracena... a ten kour vypada trochu divne kdyz je to jenom na tom miste... mozna bych kour dal tak lehounce vsude okolo... jinak supr myslim..
    CALTROP
    CALTROP --- ---
    DAVVID: jj.. je to asi prehnany... ale rikam prvni zkouska... chtel sem poradne videt tu zmenu, co to udela... nenahazuju jako priklad... nahazuju ke kritice... ono to podle me na saku vypada docela v pohode.. ale vzdycky, kdyz chci takhle vytunit i oblicej, tak to uz vypada divne... taky sem ten oblicej vlastne vyhlazovat normalne pomoci blur... coz tomu asi dodalo ten efekt zkapalneni...
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    CALTROP: imho méně je někdy více..

zkus trošku prostudovat strukturu jeho obličeje a co jsi s tim udělal, jsou zvýrazněný místa, který z něj dělaj spíš klingona a vypadá to jako nevhodně použitý zkapalnění..
    OMN
    OMN --- ---
    tak...ja nevim...me to caltropovo prijde uplne strasny, ale tak treba je uplne strasny to moje....

CALTROP
    CALTROP --- ---
    ja tady nahodim nejakou svoji prvni zkousku toho airbrushe... 1. puvodni foto / 2. uprava pana / 3. zasazeni do prostoru .... vsimni si, ze tmavy mista jsou tmavejsi... a svetli svetlejsi... plus tam je ten barevnej grading... a retus bedaru... a beleni zubu...

CALTROP
    CALTROP --- ---
    WAYO: ten plastickej vzhled... je to kombinace vsecho co jsem psal... ale plastickej vzhled se nejlip udela, ze se posilej stiny do tmava, a zesilej odlesky do svetla... airbrush ..... STINY: vytvor novou vrstvu uprav s krivkama ... dej to do tmava... a pak v masce hodne jemnym stetcem obkresluj stiny a tmavy mista.. pak to stejne tak udelas se svetlejsi krivkou na svetlejch mistech... v podstate celou fotku obkreslis.... do detailu ... (kdyz si pak zapnes samotny masky.. je tam ta fotka znova nakreslena...) ... chce to urcite ale videt na videu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam